Вендинг автомат

Любомир.Л

New Member
Здравейте ! Искам да попитам, тези които имат опит и тези които имат наблюдения как стоят нещата със соларен панел да захранва кафе автомат или вендинг машина. Също така бих искал да предпложите някой лесен вендинг автомат за работа и поддръжка :) Благодаря предварително.
 
Пробвал съм, не става. Когато прави кафе, черпи твърде много ток. Моментен е но не става
 
Това ще излезе много скъпо. Трябва ти доста голям панел, място за него, хубави литиеви батерии, място за тях, инвертор+заряден контролер.
На теория няма защо да не стане, ако се оразмери правилно. Но сметките не знам как ще ти излязат.
 
Една Вендинг кафе машина консумира 15-20 лв ток на месец. Това същото за да го направиш на соларна система ще струва около 4000лв или ще отнеме 15 години да се избие ! и то само за 1 бр .
 
Нема да стигне до момента да изчислява изобщо кво е било..щото ще му гепат подобренията за отрицателно време :)
 
И аз мисля, че тези соларни изпълнения макс да могат да захранват тези ел. табла на спирките за графика на самите превозни средства и нищо по-голямо. При веднгинга имаш, мелене, загряване на вода, изпомпване, механика, която да вади чаши и електроника, която има логически процеси при приемането на пари и връщане на ресто. Това вендинг машината си е сериозен ел. уред. А и това на страна, как точно излиза като инвестиция с всичко това? Според мен отива на един по-дълго годишен план, в който да се оправдае инвестицията.
 
И аз мисля, че тези соларни изпълнения макс да могат да захранват тези ел. табла на спирките за графика на самите превозни средства и нищо по-голямо.
Те могат да захранват много неща, като зависи от какво човек има нужда и дали си заслужава инвестицията. На пример от както вдигнаха тока за бизнеса, много фирми си покриват покривите с панели, за да произвеждат за лични нужди.

Понеже сега имам време, ще отговоря на човека по ясно.
Вендинг машина от тези, които са за безалкохолно и снакс харчат около 700w - 1000w и за тях би ти свършила работа Соларна Система 1000W за 2,575.00 лв. С 2-3 панела
Вендинг машини за кафе харчат между 2000w и 3000w. В този случай би ти свършила работа Соларна Система 3000W за 5,120.00 лв. С 5-6 панела, за което си трябва и доста място.
 

Горе