Вероятно (хакнат скайп) на потребител от форума

От: Вероятно (хакнат скайп) на потребител от форума

Да извършиш по-тежко престъпление (побой, телесна повреда, убийство) за да накажеш престъпник, който е извършил по-леко престъпление (компютърни престъпления) не мисля, че е добро решение.
 
От: Вероятно (хакнат скайп) на потребител от форума

Аз мисля, че компютърните престъпления трябва да бъдат в категорията тежки престъпления.

Ето пример в монета получих писмо от форума. Предполагам е човека които е хакнал скайпа ми се опитва и да влезне и в профила ми във форума.
Ето доказателството:

Dear despart,

Someone has tried to log into your account on Oнлайн Бизнес, Интернет Реклама, Оптимизация за Търсачки - Предприемач.ком with an incorrect password at least 5 times. This person has been prevented from attempting to login to your account for the next 15 minutes.

The person trying to log into your account had the following IP address: 216.66.9.4

All the best,
Oнлайн Бизнес, Интернет Реклама, Оптимизация за Търсачки - Предприемач.ком
 
От: Вероятно (хакнат скайп) на потребител от форума

Защо смяташ, че налучкването на паролата ти във форума трябва да бъде "тежко" престъпление?
 
От: Вероятно (хакнат скайп) на потребител от форума

Извинявай happyslacker но не си ме разбрал. Казах, че компютърните престъпления независимо какви са те трябва да бъдат наказвани сурово.
Защо всички смятате, че компютърното престъпление е вятър работа и не гледате сериозно на това ? А иде аз съм пострадал моята гледна точка е ясна, но не разбирам другите не си ли цените труда? Голяма част от хората тук имат сайтове богове и други неща за които са вложели много труд нерви и време.
А дори и само да ви вземат паролата за този форум и ви изтрият всички статии мнения и от ваше име започнат да обиждат всички участници във форума, на това не гледате ли сериозно, не мога да разбера хора. За мен това са гадни и долни постъпки които трябва да с наказват, а не да минават само с едно извинете няма да правя повече така. За мен това е едно и същото да караш пил и да удариш някои с колата и да му кажеш повече няма да правя така. Честно не разбирам защо компютърните престъпления трябва да бъдат подминавани с лека ръка.
 

Горе