Виваком вече и банка! Иновативни решения по време на криза :)

От: Виваком вече и банка! Иновативни решения по време на криза :)

Тука попаднах на едно парче и ми напомни на темата... реших да споделя. Хем да дигна темата малко, може да има още някой да се включи с мнение по въпроса.

[video=youtube;o4WGC2GmM50]http://www.youtube.com/watch?v=o4WGC2GmM50&feature=related[/video]

Благодаря на blackout8 за включването, винаги като оставиш коментар и го чета няколко пъти, че да ти хвана мисълта. Изключително икономически ерудиран човек(предполагам и не само в тази насока), само уважение! ТУк идеята беше да разгледаме по-скоро моралната гледна точка на въпроса. Иначе е ясно, че всеки избира какво да прави, какво да подписва и с кой да се съгласява(под шапката на илюзията за свободен избор).

Икономиката казва (доколкото знам), че потребителите целят да задоволят потребностите според доходите си, а фирмите целят печалба спроред възможностите си. Идеята е тука, че който успее да спести повече и да реинвестира, той прогресира. От мрънкане ползи няма, защото фирмите няма да се откажат от профита си, заради един пуст морал.... :)

Наздраве! :beer:
 
От: Виваком вече и банка! Иновативни решения по време на криза :)

Да, една седмица би трябвало да бъде достатъчна за осмисляне :)
 
От: Виваком вече и банка! Иновативни решения по време на криза :)

Иване, прав си за нещата - като цяло фирмите съществуват за 1 цел да максимизират печалбата - а хората да изберат най-добрите решения да получват максимална полза от дохода си.

Ами това което исках да кажа е че нещата не могат са такива каквито писаха по-горе - работата е там оборотни средства и оптимизиране на приход в тези времена :D
 

Горе