Видеонаблюдение - афилиейт програма

lqllqlq

Well-Known Member
Здравейте,

Представям ви афилиейт програмата на онлайн магазин за видеонаблюдение www.video-nabliudenie.com.

Кои сме ние?

Онлайн магазина за видеонаблюдение www.video-nabliudenie.com е първият магазин от групата, който е специализиран изцяло във внос, дистрибуция и директни продажби на камери, ДВР рекордери и готови системи за видеонаблюдение.

За последните две години магазина се нареди сред най-големите по отношение на предлаган асортимент от продукти онлайн магазини за видеонаблюдение. Разнообразието от предлаганите марки и модели се разширява ежемесечно, като продуктите, които се предлагат са не само от представители на марки от бранша като Sony, Samsung, Dahua, но и не малка част са собствен внос.

Какво е необходимо за да се включите?

Нужно е да имате сайт/ове и да се регистрирате като партньор в афилиейт програмата ни. При регистрация е хубаво да посочите максимално подробни данни, което ще улесни съвместната ни работа в бъдеще. Всеки регистриран партньорски акаунт ще минава през одобрение в рамките на 24ч.

Програмата важи само за пълнолетни лица и действа единствено на територията на Република България. В случай, че имате интерес за страни от ЕС, Европа (страни извън ЕС), моля свържете се с мен за подробности (програмата все още е в процес на доработка)

Кой може да участва?

В програмата могат да се включат както физически, така и юридически лица. Според вида на регистрацията ще се изплащат и комисионни към партньори съгласно действащото законодатество в страната.

Какво предлагаме ние?

• Афилиейт програмата ни ще ви даде възможност да заработите пасивни доходи от своите сайтове, рекламирайки наши продукти.
• Афилиейт програма с валидност на „бисквитките“ до 60 дни
• Комисионни до 5% от стойността на всяка продажба за почти всички продукти (комисионните за малка част от продуктите са 3%).
• Минималната сума за изплащане на комисион е петдесет лева (50 лева), който се изплаща при натрупване и изявено желание от страна на партньора между 1во и 7мо число на месеца


Като уточнение: Всички продукти без аксесоари, кабели, букси, захранвания, както и продукти в текуща промоция са с комисион 5%. Изброените по-горе са с 3%

Пример: Средната стойност на поръчките варира между 490 и 800лв. Така ако клиент препратен от ваш сайт закупи продукти на стойност 600лв то комисионна ви за тази продажба е 30лв.

• Готови банери в най-ползваните размери в няколко варианта, а именно: 300x250, 336x280, 728x90, 160x600
• Афилиейт код, с който можете да генерирате афилиейт линкове, които да споделяте в социални мрежи или да интегрирате в публикации

При въпроси и нужда от допълнителна информация оставам на ваше разположение.

Поздрави,
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Правя едно уточнение към желаещите да се регистрират:

Колеги,
Когато последвате линка за регистрация, моля обърнете внимание, че първото поле е падащо меню, което по подразбиране е "Клиент". Ако искате да се регистрирате като партньор просто трябва да изберете втората опция.

Моля, ако има объркали се в бързината нека оправят регистрациите си по правилният начин.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Регнах се, получих съобщение в зелено най-горе че всичко е минало ОК, автоматично ме логна, но нещо не мога да се ориентирам от къде да гепа парт. банери и линкове. Ще е добре да са на видимо място... също така някаква статистика за кликове, продажби и т.н. ще е от полза за следене какво се случва с програмата (ако няма де, както казах не мога да видя).

Също така бутона за регистрация отдолу се вижда с таговете.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Регистрацията е одобрена. Банешрите са в секция Графични - URL. По принцип са насочени към основният домейн, но можеш да си го промениш. В профила има твоят афф ID код, който да добавиш към избраният url.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Нека направя и няколко уточнения.

1. Относно статистика - програмата следи продажбите, тъй като за това е зададен комисион. За съжаление не може да вади подробни статистики за импресии. Причината е, че този тип статистика се активира ако е зададена програма с ротация и заплащане на брой импресии. В случая говорим за друг тип кампания.
За феновете на подробните статистики и тн мога да препоръчам да ги следят или с платформата, през която ротират банерите си или да се включат в специализирани платформи - посредници. Такива са Афилиейт фор ми. Там са другите два магазина за същата техника.

2. Знам, че не е типичната визия, което налага разглеждане кое къде е. През админа се следят комисиони, техни статуси, изплатени, изплащания и тн.

3. Всеки афилиейт получава собствен код още при регистрацията. Наличен е в админа. Идеята е да се вземе и ползва в случай, че искате да споделите урл адрес или нещо подобно.

Правя тези уточнения за да съм максимално открит и коректен към проявилите интерес. Не съм обещал, а и не би било редно да заблуждавам, че платформата предлага всичко. Напротив - посочвам какво има и какво не.

Сигурно е друго - банери има и ще има още. В момента са покрити 4те най-ползвани размера, като за всеки от тях има поне 2 варианта. Знам, че не е много, но не е и малко. Банерите са мислени в общ план, като така се дава възможност ако афилиейта прецени, че иска да го ползва и насочва директно към основен домейн или пък да смени урл адреса и да насочи към конкретна категория, която той смята, че ще му донесе по-добри продажби и съответно печалби
 
Записвам се за темата, защото искам да гледам как се развива темата с една от най-добрите БГ афилиейт програми. :) Може ли да дадеш някой друг скриншот на хората - как изглежда админа, конверсии и някакви други, които мислиш, че ще са добре за потенциалните афилиейти. ;)
 
От: Re: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Записвам се за темата, защото искам да гледам как се развива темата с една от най-добрите БГ афилиейт програми. :) Може ли да дадеш някой друг скриншот на хората - как изглежда админа, конверсии и някакви други, които мислиш, че ще са добре за потенциалните афилиейти. ;)

Благодаря за доверието и хубавите думи!

Скрийншоти са част от плана и ще има в близките 1-2 дни със сигурност.
По-важно за мен бе първо да представя идеята стегнато и в основа, в темата за заинтересованите да последва и допълнение с информация. Важно за мен е не да обещая чудеса, а да покажа нещата, такива каквито са. Точно защото в магазина, чиято партньорска програма е презентирана тук не мога да предложа всичко, то за целта стартирах партньорство с аффилиейт фор ми за другите два магазина.

Важно за мен е да е ясно едно - не търся краткосрочни отношения или решения. Точно обратното. Търся хора, които не просто да ползвам за кратко да ме рекламират, а да ми партнират за разширяване бизнеса ми. И ако това може да стане с ресурса, с който те разполагат, то ще се радвам да правим пари заедно.

Знам, че ник във форум не е много, но зад него седи име, а то е зад фирма. А тя имам, живот и здраве, намерение да продължи да се развива. За мен аффилиейт програмата, както и следващото ниво - дропшипинга, са логичните стъпки в развитието на бизнеса ми, също както преминаването само няколко месеца след създаването на фирмата от дистрибуция към собствен внос.

Във връзка с всичко останало ако някой има нужда или желание да коментираме нещо в насока съвместна работа в насоките по-горе, но комуникацията в интернет не го устройва нека не се притеснява - в магазина има както мобилни за всеки оператор, така и стационарен телефон.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

За да улесня присъединилите се ето и няколко скрийшота.

След като се регистрирате и акаунта бъде одобрен/активиран, то след като влезете в него ще видите следното:

aff_1.jpg


Лесно ще намерите банерите и кодовете за тях в менюто за афилиейти, в секция Графични банери в ляво, а след като зареди менюто отивате в таб "URL както е показано по-долу:

aff_2.jpg


Както казах и по-горе, в секция Графични банери, таб - URL можете да откриете всички налични като размери и видове банери, както и линкове:

aff_3.jpg


В секция "Партньорски план" можете да видите както условията по програмата, %-ти комисион, така и категории, които са изключение от общото правило.

aff_4.jpg


В секция комисиони са статистиките, които системата може да генерира за вас:

aff_5.jpg


Надявам се с всичко казано и показано до тук да съм помогнал с ориентацията ви.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

Скоро не бях чел така добре описана и презентирана БГ афилиейт програма. Жалко, че нямам сайтове, подходящи за нея, иначе не бих се подвоумил да се включа. Успехи занапред, с такива програми (и хора зад тях) определено е приятно да се работи.
 
@lqllqlq, извинявам се за тъпия въпрос, но не си мислил да вкараш няколко езика и да плъзнеш по Европата? Или малко трудно изпълнимо с ниска възвращаемост. Дойде ми така, защото видях какво добро представяне имаш на програмата и доста ме впечатли. Демек, нивото го имаш, ресурса също, чудех се защо НЕ. :)

Благодаря много за добре направите описания и скришнотове. Доста добре е описано всичко. ;) Радвам се, че и афилиейтите ще могат да видят графично за какво става дума. ;)
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

@Rocksatedy Благодаря!

@Blinky, никак не е тъп въпроса. Аз си го зададох преди повече от година. Всъщност истината е, че имам и магазин на ЕН, който бе планирано да бъде насочен към УК основно, както и към ЕС. За съжаление, без да звучи като оправдание, обстоятелствата се стекоха така, че трябваше да поема изцяло сам работата по магазините за БГ, които са 3 само за видеонаблюдение. Казвам го не като нещо лошо, напротив - аз бях в основата на това фирмата да остане само моя. В такива моменти и докато се вкарат всички неща в релси се налага да седнеш и помислиш трезво как да си подредиш приоритетите. В случая това бяха магазините за БГ, които са основният ми бизнес. Предполагам помниш дригата тема за оптимизация, конверсия и тн, в която споделих резултати от 30 дни интензивна работа. Вече минават 3 месеца от както това разделяне и придобиване на фирмата и бизнеса станаха факт, а аз още имам работа по плана, който имам за развитие на бизнеса. В тази ситуация УК магазина остана на заден план. Със сигурност, както обикновено се случва, ще се изнервя от нещо и много бързо ще заработя в тази насока, както се случи и с афф програмата.

В по-общ аспект по темата бих могъл да допълня като информация няколко факта и неща, които ще се случат много скоро:

1. Със сигурност за да може да се даде възможност за пълно усвояване на потенциални канали за продажби през партньори ще бъде активирана и възможност за промо кодове. Предполагам на всички е ясна схемата, но нека обясня отново.

Ако имате сайт, а защо не и офлайн бизнес като списание, вестник, издание за брошури, ще имате възможност да станете партньор на фирмата и да предложите промо код за отстъпка на своите клиенти/партньори или читатели. Всяка поръчка с този промо код ще ви носи и печалба разбира се. На ползите от подобен тип работа ще се спра в отделен пост скоро (до 1-2 дни) само да довърша тестовете и се уверя в коректността на работа на системата.

2. Като допълнение и разширение на програмата за партньорство се работи в насока дропшипинг и това да се даде възможност на желаещите да работим в това направление. За това обаче ще е нужно малко повече време, защото едно такова предложение би трябвало да се обмисли добре за да бъде атрактивно за участниците

Накрая бих искал да се спра на нещо, което по-горе @Rocksatedy е споменал, а именно липсата на подходящи сайтове. Много малко са сайтовете, които биха били неподходящи за подобен тип продукти. Знам, че масово подобни програми са най-популярни когато става дума за гривнички, часовници и дрехи (нищо лошо към работещите в тази сфера).

Видеонаблюдението обаче е една област, която не само се развива много бързо, технологията напредва, но и себестойността на инвестицията в подобна система непрекъснато нараства. Собствениците на среден и малък бизнес, дори тези с малки павильони от по 10тина квадрата все повече осъзнават не само ползите, но и нуждата от подобна система. А за ползите мога да говоря много, но това друг път.

В подкрепа на по-горе казаното от мен ще споделя и наблюденията си за това какви хора купуват техниката. Противно на масовото схващане не са "ония с мерцедесите". Факт, че и те са сред клиентите, но масовият случай са хора, търсещи решение за по-добра сигурност за къщата на село, своята вила. Тук процента е около 20%.
Основна група са хората, които искат да осигурят сигурност на дома си - 30%, като 2/3 от тях са хора от големите градове.
Сериозен дял на търсенията са, както споменах и от собственици на дребен и среден бизнес, които се интересуват какво се случва с парите, стоката и хората, на които плащат докато те отсъстват.

Ето и още един любопитен факт: Около 40-45% от поръчките се правят от жени.

Казвам всичко това само за да ви покажа, че наистина неподходяща аудитория почти няма.

Причините са няколко и се крият в начина, по който клиента може да бъде обслужен:
1. Информация може да се получи по телефон. Има номер за всеки оператор + стационарен за любителите на традиционното :)
2. Въпроси директно през чат
3. Въпроси и запитвания през мейл

И във връзка с всичко това неписано правило е, че клиент получава офертата, за която е изпратил запитване в рамките на 30 мин до 48ч след получаване запитването. (Тук дължа извинение на един колега от форума :) )

Относно продажбите и разплащанията:

Фирмата е една от малкото, да не казвам единствената, която предлага техника на лизинг като предлаганите схеми са през банка, а не кредит къща. Това дава възможност и на тези, които не могат да си позволят да инвестират необходимото да си позволят сигурността, която заслужават.

Приемат се плащания с наложен платеж и по банка. Към момента не се поддържат онлайн разплащания.

За да не става твърде дълго и да отегча читателите, утре ще се спра на още няколко предимства.

Поздрави,
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

В допълнение ще похваля lqllqlq за наистина професионално и коректно отношение към потенциални клиенти. Сигурен съм, че е подобно и към вече съществуващите. Казвам го от личен опит. Вярвам, че и в отношенията към афилиейт партньорите ще е същото ниво. Във всяко партньорство (не само афилиейта) най-важния момент е коректността. Дано в БГ го осъзнаем повече хора.

Отделно му благодаря за доброто представяне на афилиейт програмата. Накара ме да се замисля върху представянето на нашата.
 
От: Видеонаблюдение - афилиейт програма

За да доразвия и освежа темата ще продължа с така обещаните нови възможности.

На този етап мога да предложа промо код за конкретен сайт или офлайн проект.

Какво представлява промо кода?

Това е комбинация от букви и цифри, която е уникална сама по себе си. Така системата може да разпознае кой партньор е препратил клиента

Защо да предложите промоционален код?

В света на онлайн, а и не само онлайн бизнеса конкуренцията е голяма. От много време не винаги е достатъчно да предлагаш добър продукт, на добра цена. Без значение дали продукта, който предлагате е във вид на информация в сайт за новини, ревюта и коментари за различни продукти, форум с дискусии по различни теми или информационни каталози и списания. Клиентите вече търсят не само цената, но и добавената стойност на продукта ви или с други думи - комплексно решение за своите, макар и неосъзнати нужди и потребности. А колкото повече добавена стойност има вашият продукт, толкова по-лоялна потребителска аудитория градите вие.

Предоставяйки промоционален код на своите клиенти вие предлагате и печелите няколко неща:

- Добавяте стойност към предлаганата от сайта ви - така клиента има още една причина да се върне на страницата ви
- Разширявате възможностите и каналите, от които да монетизирате сайта си
- Градите не само потребителско доверие, но и лоялност в посетителите си

За какъв тип сайтове и проекти е подходящо предлагането на подобен тип код?

Възможността клиент да вземе намаление за продукт или услуга е изключително широко приложимо. Промоционалните кодове са един от начините да интегрирате вашият не само онлайн, но и офлайн бизнес и добавите още един канал, който да ви осигури приходи. Промоционален код може да се предложи в рекламни брошури, каталози, списания и сайтове.

Възможността за отстъпка за вашите посетители/читатели или клиенти не само позволява на клиента да се възползва от комплексна услуга, улеснява потребителското изживяване, но и в същото време позволява на вас да предлагате ранообразие от услуги и продукти, дори извън вашата сфера на работа. Подобен стил и начин на работа ще добави още позитиви в очите на клиентите ви, тъй като не само показва, че вие и бизнесът или сайта ви има какво да предложи като информация или продукти, но и е надежден щом гради връзки и бизнес отношения с други фирми, били те извън сферата, в която самият той оперира.

При желание за ползване на промо код, моля свържете се с мен и ще уточним детайлите по активацията, както и подробностите и другите възможни варианти.
 

Горе