Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

HiJack

Member
Здравейте на всички читатели на този невероятен форум за онлайн маркетинг.
Искам да попитам за мнения дали някой от Вас се е замислял върху влиянието на RSSите върху оптимизацията на сайта? Става въпрос за такива RSSи, които се предоставят на други сайтове? Идеята ми е, че се получава duplicate content и как Google го възприема това. Моля за съвети как ще е най-добре за двете страни - сайтът, който генерира съдържанието и сайтът, който приема RSSите.

Трябва ли да се използват атрибути като rel="nofollow" и като мета тагове: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">


Благодаря на всички!
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

Здрасти, бате радвам че повдигна въпроса. Значи RSS-ите вляят коствено върху SEO-то на определен сайт. Някой ще кажат че не е така, но нека да не забравяме за скрейпърите, които крадат чрез RSS за да пълнят АдСенс блоговете и сайтовте си без да се набиват на учи. Ако си подготвен добре (сложил си линкове в контента) - то така те ти помагат да трупаш и линкове. Иначе като чиста версия - Hits от RSS - мога само да кажа че има влияние върху Alexa Rank-а.

За дблираният контент стана на въпрос, но повечето RSS аграгатори дават тайтъла и малко инфо, след което е линка до цялата статия. Мисля че на Г му е ясно за това и не го толерира зле, все пак ако инфото на блога ти е добро - ще има много които ще искат да разпространят информацията. И Г знае за това.:)

Зависи и от двата сайта, ако единия е блог с подновяващ се контент, а другият RSS агрегатор, то нещата са ок. Но ако някой те копира (без скрейпване - тогава и линковете се копират), то си е чисто доблиране. И тук няма голяма измъквация...това е то.

А за rel="nofollow" това е в линковете: <a href="URL" title="Keyword" Target="_blank" rel="nofollow">Text Link</a>. Това е атрибут за линкове. А не за мета тагове. Зависи за какво ще го използваш, аз лично го ползвам за афилиейт линковете - там не трябва да прехвълям PR, а само таргетиран трафик.:)

Успехи и дано да съм се включил добре...:)
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

Здравей Blinky и благодаря за бързия отговор.

При мен е малко по-различно и RSSа изпраща цялата статия, която идва на моя сайт.
A от сайтът, който праща се притесняват от duplicate content и искат да сложа в метатаговете: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW"> ...
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

За дблираният контент стана на въпрос, но повечето Rss аграгатори дават тайтъла и малко инфо, след което е линка до цялата статия.

Зависи и от двата сайта, ако единия е блог с подновяващ се контент, а другият Rss агрегатор, то нещата са ок. Но ако някой те копира (без скрейпване - тогава и линковете се копират), то си е чисто доблиране. И тук няма голяма измъквация...това е то.

Ако част от статия в сайт А съвпада с част от статия в сайт Б, тогава кое определя дали статията е с дупликейт кънтент - над еди колко си процента съвпадение ли прави страницата дупликейт?
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

Ааааа, разбрах те. Еми не мисля че е много логично, защото без никакъв контент тя няма да оспее да излезе за нищо. А като гледам ти искаш да забраниш четенето й (на страницата) още в началото. Не знам какво да те посъветвам, но аз лично при такова положение бих оставил да си я чете бота. Кофти е че ще се получи дублиран контент, но с празна страница (според бота) не мисля че ще е по-добре. Лично мнение, изчакай още някой да даде по-компетентен отговор.

А сайта, които праща защо не предоставя малко от новината и с линк към страницата й? Така мисля че и двете страни ще са доволни. Но ако настояват за добър ранк - определено не трябва да се дублират в мрежата. Компромисно може да се забрани, но така поемащият сайт няма да е много добре поущрен. Но на другият сайт ясно ли му е че ще получи линк от твоя сайт - това си е добре все пак.:)
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

ако скрейпваш по 1-2 изречения даже няма да го зачете за дупликейт ми се струва ... ама не е хубаво да се играе с огъня. Обаче много хора ползват рсс и показват новини и съм забелязал че добре се класират защото гугъл пък обича свежите новинки ;)
 
От: От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

При мен е малко по-различно и RSSа изпраща цялата статия, която идва на моя сайт.

Ограничи съдържанието, което показваш във feed-овете
 
От: Влияят ли Rssите върху Seo оптимизацията?

Само да подметна, че вече от преди две-три седмици, RSS емисия може да се добави като Sitemap в Google Webmaster Tools. Имам сайт с 20 емисии, който вече се индексира много по-често, отколкото преди това. Изводите оставям на вас.

3dwebdesign.org/index.php/news/seo/rss-feed-kato-sitemap-google-webmaster-tools.html
 

Горе