Внос от Китай на групаж с контейнер LCL?

webstil

Well-Known Member
Доста неща изчетох, но има още много, които не са ми ясни. Досега съм внасял винаги по въздух, но вече май ще има по-обемни пратки и не ми е толкова изгодно. Знам, че тук има много хора, които внасят на групаж или пък цели контейнери, затова създавам тази тема с надеждата някой да ми сподели малко информация, пък било и срещу заплащане.
1) Има ли минимално количество обем или килограми да се включиш в поделянето на контейнера? Много съм далече от цял.
2) Колко и дали излиза изгодно? Дали ако примерно имам 120 кг. чанти ще ми е по-евтино от доставка по въздух и дали колкото повече неща имам, излиза все по-евтино?
3) Коя българска фирма да търся като посредник и спедитор? Предложения?
4) Китаеца каза, че може да изпрати стоката ми до мой агент, този агент трябва да получи стоката ми от различни търговци и да я събере в контейнера, това ли му е основната функция?
 
От: Внос от Китай на групаж с контейнер LCL?

Наскоро се поинтересувах от същите въпроси. Мисля, че в alibaba можеш да намериш такива доставчици. Потърси примерно china bulgaria shipping и виж какво ще намериш.
 
От: Внос от Китай на групаж с контейнер LCL?

Не знам дали тук е мястото за моя въпрос,но ще го задам. Искам да попитам ако си поръчам нещо на мое име и нещо на името на сестра ми и двете поръчки са под 300$ но с обща доставка ще има ли проблем и ще трябва ли да плащам мито ? Ще може ли Китаеца да изпрати 2 неща на 1 адрес на 2-ма различни човека ? Благодаря предварително и извинете ако съм се издънил с въпроса новобранец съм.
 
От: Внос от Китай на групаж с контейнер LCL?

Значи поръчвам си нещата на 2 различни имена само че на 1 адрес така съм под 300$ и направо DHL ми ги доставя пред вратата ?
 
От: Внос от Китай на групаж с контейнер LCL?

@webstil
Редовно получавам на мейла спамове за шипинг от Китай.
Ако решиш да се довериш си е на твоя отговорност (първи сайт - topwayfreight.com ; втори сайт - dellker.com ) .
Най-малкото може да си начешеш крастата да поразпиташ китайците колко струва .

@Plamen Ivanov
Пиша нещо което е мое лично четене - не го приемай за меродавно но,

За доставка над около $17 вероятно ще се наложи плащане на ДДС - свързано е с посещение на митническо бюро.
Дали има мито мисля зависи от това какво поръчваш.
И нещо като за финал - прецени си заслужава ли си риска да дадеш 2 пъти по 520 лева за нещо без гаранция /извинявам се за грешката, с гаранция на 9000 километра/ ...
 

Горе