Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

България е страната с най-висока относителна цена на природния газ спрямо покупателната способност, показват представените днес данни на Евростат за енергийните цени в страните от Европейския съюз през миналата година.

През 2011 година битовите потребители у нас са плащали средно 4,7 евро за сто киловатчаса енергия, получена от природен газ, което е една от най-ниските номинални цени в ЕС.

Когато обаче тази цена се изчисли спрямо стандарта за покупателна способност, България се оказва страната, в която синьото гориво излиза най-скъпо на домакинствата - близо два пъти повече в сравнение с държави като Люксембург, Великобритания и Румъния.

Страната ни е на първо място и по друг показател - най-ниска номинална цена на електроенергията през миналата година - 8,7 евро за сто киловатчаса при средна стойност в ЕС от 18,4 евро.

Пресметната спрямо покупателната способност обаче тази цена ни поставя на 13 място в ЕС, което означава, че в 12 други държави за електроенергия отива по-малка част от доходите на домакинствата.

Данните на Евростат показват още, че увеличението на цените у нас през 2011 година е било с 5,4% за електричеството и с 9,5% за природния газ, като този ценови ръст е съизмерим със средния за ЕС.

Май не ни дават най-скъпия газ, но ти си знаеш бате, нормално винаги да сме последни в покупателната способност.


Друг ресурс : http://www.bnews.bg/article-12205


Българските потребители получават двойно по-скъпо природния газ, отколкото ни го продават руснаците.



Това си е дискусия за отделна тема.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Пък и съвсем нормално е да си стоим с братушките, отколкото с американците. Руските братя си стоят кротичко и си мируват, докато онея запалиха целия свят с войни и смърт и пропаганди - предпочитам да съм съюзник с хора, които не правят войни и си кротуват, отколкото с такива, които не ги знаеш след 1 година къде ще ударят и къде ще направят война, после и нас да ни мразят, че подкрепяме американците. Както някой каза - те арабите и другите подобни, дето американците ги запалиха - не правят разлика между съюзници на американците и американци. Щом ги подкрепяме - ще ни трепят и ще ни взривяват. Да не говорим, че заради тая ни дружба - тука се напълни с чифути от Израе и видяхме какво стана - загина български гражданин и ни запалиха държавата.

Има ли американци - има проблем
Няма държава, където американеца да е стъпил и да не я е развалил и да я е запалил - помнете ги тея думи, където стъпи американски крак - всичко се съсипва и разрушава, нищо добре не чака страна, която подкрепя най-големия агресор на Земята. Не ги знаеш къде ще ударят и кой ще нападнат след 1-2 години и те постоянно са във война, да не говорим, че ни използват малкото останали войници и ги пращат в окупираните страни - използват ни на максимум, това не е хич добре, да се борим за чужди каузи - като си имат война да си я водят и да трепят само тях - ама те не - намират си съюзници и пращат чужди войски, че и тях да трепят.
Ако почне 1 война Америка срещу Русия - руските братя ще ги изтрепят като кучета, то не може да запалиш целия свят и да очакваш нещо друго, пък и руснаците са с друго мислене, те американците им дай само да репресират и да тормозят хората чрез насилствена демокрация, докато ако се стигне до война - той руснака има съвсем друго мислене, ще ги направят на пух и прах американците.
Във виетнамската война нали се хвалеха американците с едни вертолети - апачита ли, какви бяха - те като им пъкнеше един руски вертолет и ги сваляше по 3 такива апачета :lol:
 
Последно редактирано:
Зарежиги медии те .... Значи за газта е дълго

има два вида газ в европа - тази от тъбопроводите на русия и втечнения газ транспортиран с танкери... поначало предназначен за сащ обаче сащ благодарение на шистовия газ в момента са пройзводител номер едно в света на газ и не купуват толкова втечнен като преди което кара компании като шел инвестирали милярди в това да го продават в европа което бута цените надолу газта вече не е вързана с цените на петрола и щът не щът братушките трябва да свалят цени...

значи цената на тръбопровдния газ се определя не само спрямо количеството ами и спрямо разстоянието което минава по тръбите щото има тразнитни такси ще постна от този блог гоито си е постарал да прави анализ в началото на годината
ние сме с лилаво на графиката а италия е доста по далеч от русия така че спрямо разстояние ни бият на около 3-4 пъти по голямо разстояние а ние от време на време ги надминаваме
1.bmp

http://www.velimar.blogspot.ca/2012/03/blog-post_24.html

обаче неговата графика е до началото на годината

аз обичам да ида при източника отидох на сайта на европейската комисич

http://ec.europa.eu/energy/observatory/gas/gas_en.htm

и си свалих последния доклад http://ec.europa.eu/energy/observatory/gas/doc/qregam_2012_quarter2_quarter3.pdf

където на страница 12 пак лъсва неприятната истина че в България на картата на ЕС пак е била с най скъпата газ по цена на едро...

е това не го разбирам и се дразня все едноче аз да щавя по най дебелите цени и послед да разправям на ощавените че са ми братушки
 
и от тук нататък след цените на газа ще започнем с коствените последици например ще карам по спомен като цифрите са приблизителни... карам по много дълбики спомени едно време Химко Враца е държал 7% от пазара на изкуствени торове в света (газта е основна суровина) обаче като погледнеш картата на европа излиза че такъв завод локиран във франция дори и при заплати от по 3000 евро на инженерите ще работи с почти двойно по евтина суровина е как да го има този завод тук (мисля че го изнесоха машините в африка така хем евтина газ хем евтина работна ръка) ама все пак да си кажа...

руснаците всячески се опитват да ни задържат в зоната си на влияние обаче в усилията си... даже не мога да си обясня защо го правят това по този начин (дали е стратегия на тоягата) или не се усещат че ни гърбят и то много здраво ни гърбят... незнам какво си мислят в ръководството на газпром и в кремъл можеби на това че по принцип хората ги приемат добре знам ли... или че отделни личности от екс КГБ/ ДС са се наредели и лапат по веригата защото могат а другаде в европа не би им минал номера.... словосъчетанието което ще ползвам е направо излиза че ритат по паднали... а ние сме доста паднали икономически... (стратегията на тоягата не работи в такъв случай най много хора който виждат какво става да се озлобят - защото това което правят е Анти Българско– да не говорим че и братушки се опитват да ни се пишат) да ще си плащаме като попове за това което не можем да си произведем или внесем от друго място, ама няма да им даваме да придобият повече влияние тук и не трябва да им даваме, защото е опасно да продължим да сме зависими защото се вижда че тази зависимост означава само гърбене - ако можеш да смъкнеш ризата от гърба на брат си смъкния това излеза от всичките им деиствия е как да вярваш на такива хора и да правиш бизнес с тях ?) (нещата щяха да изглеждат съвсем различно ако ползва стратегия на моркова) ама за това не сме виновни ние... те сами си разрушиха доверието...

затова смятам че всяка малка стъпка която ни отдалечава от русия е добра защото от години на години все по зле става и колкото по скоро станем независим от тези енергиини доставки толкова по скоро ще са склонни да ни го продават на пазарна цена защото иначе няма да ни продадат нищо (дори това и да означава да играем с американците)

а понеже харкон написа за аеца щом атом строй експорт може да постори централа за 2.5 милярда долара на други места по света защо не може да я построи тук за тази цена (или пак има наредени по веригата) а тук цената 6 милярда евро става 10 милярда евро със цената на заема който те ни дават (понеже никой чужд инвеститор не иска да участва при цена от 6 милярда) ... никой нямаше нищо да им каже при по нормална цена/ или можеше да предложат те да го построят за тяхна сметка и след това да печелят от продажбите на ток без да има условия за изкупуване (ако име скъп тока да фалира нали е супер инвестиция) пак никои нямаше да каже копче а не по гърбещия начин достатъчно е че ние приемаме целия екологичен риск на наша територия...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

България подписа нов дългосрочен договор за доставката на руски газ за 10 години. Контрактът предвижда фактическото намаляване на договорната цена с 20%, на първо място за сметка на избягването на доставките чрез посредници.

„Цената на доставките на руски газ за България е най-ниската за страните от Централна Европа”, - каза ръководителят на „Газпром” Алексей Милер, като добави, че това намаляване е направено за бъдещото стратегическо партньорство в газовата сфера.

Аз в тоя документ нищо не видях, те от ЕС редовно си пишат глупости. А тая спекулация с високите цени започна от както американските агенти започнаха да прокопват идеята да ни разрушат чрез шистов газ. Не са правели други намаления, защото просто не сме си отваряли устата - спокойно, те русите не са като американците - да гледат кой да доят и как да му извиват ръцете - пък и няма за какво да ни мразят руснаците, вярно че Бай Тошо доста си вземаше от тях, ама това е забравено одавна. С руснаците сме си братя - славяни, доста ценности имаме общи, пък с американските боклуци не виждам какво може да имаме общо - освен, че ни окупираха и не знае човек след 1-2 години с коя държава ще започнат война.

Чакай да се повторя също:

Руските братя си стоят кротичко и си мируват, докато онея запалиха целия свят с войни и смърт и пропаганди - предпочитам да съм съюзник с хора, които не правят войни и си кротуват, отколкото с такива, които не ги знаеш след 1 година къде ще ударят и къде ще направят война, после и нас да ни мразят, че подкрепяме американците. Както някой каза - те арабите и другите подобни, дето американците ги запалиха - не правят разлика между съюзници на американците и американци. Щом ги подкрепяме - ще ни трепят и ще ни взривяват. Да не говорим, че заради тая ни дружба - тука се напълни с чифути от Израе и видяхме какво стана - загина български гражданин и ни запалиха държавата.

Има ли американци - има проблем
Няма държава, където американеца да е стъпил и да не я е развалил и да я е запалил - помнете ги тея думи, където стъпи американски крак - всичко се съсипва и разрушава, нищо добре не чака страна, която подкрепя най-големия агресор на Земята. Не ги знаеш къде ще ударят и кой ще нападнат след 1-2 години и те постоянно са във война, да не говорим, че ни използват малкото останали войници и ги пращат в окупираните страни - използват ни на максимум, това не е хич добре, да се борим за чужди каузи - като си имат война да си я водят и да трепят само тях - ама те не - намират си съюзници и пращат чужди войски, че и тях да трепят.
Ако почне 1 война Америка срещу Русия - руските братя ще ги изтрепят като кучета, то не може да запалиш целия свят и да очакваш нещо друго, пък и руснаците са с друго мислене, те американците им дай само да репресират и да тормозят хората чрез насилствена демокрация, докато ако се стигне до война - той руснака има съвсем друго мислене, ще ги направят на пух и прах американците.
Във виетнамската война нали се хвалеха американците с едни вертолети - апачита ли, какви бяха - те като им пъкнеше един руски вертолет и ги сваляше по 3 такива апачета :lol:


И най-ниската цена да ти сложат, пак ще мислиш, че русите те мразят, то друга нация ( америка ) е по извиването на ръце. Сега умират от яд, че няма да ни трепят със шистов газ и се чудят как и какво да спекулират, че видиш ли, ако пробиваме за шистов газ ще сме били независими, ама глуууупостии, по зависими и по пре*бани никога няма да бъдем, ако американците ни дупчат така със шистов газ.


A пък най-важното - Американците косвено убиха доста български войници, като ги пратихме да им "помагаме" в окупирането на чужди страни. Нещо, което руснаците НИКОГА няма да искат от чужда страна.Виж бе човек - руснака е прям - казва си нещата както са си, докато американеца идва - почва да ти се мазни, лъже, пелтечи - УНИВЕРСАЛЕН БОКЛУК. Накрая в такива схеми те вкарва и така ти ибав* майката, че те е вързал с 1000 въжета към него, това просто са такива универсални боклуци, че други думи за тях нямам. Американците никога няма да ни казват право нещата, все ще сучат, ще лъжат, ще правят някакви измислени усмивки, докато ти кроят планове да те очистят в следващия момент.












Като казах, че руските братя са друг тип хора - ето ти пример - Русите никога няма да тръгнат да се крият зад ООН, НАТО и чужди войски - ако ще обявяват война - обявяват война и сами си вършат работата ( ЧЕЧНЯ НАПРИМЕР ) - а американеца мамата и да и*а - праща други войски, крие се зад някакви конвенции, нато,оон и другите и ТЯХНИ терористични мрежи. Само по това, че въвличат много страни, когато си правят конфликтите ми дава основания да твърдя, че американците са УНИВЕРСАЛНИ БОКЛУЦИ - играели го борци за свобода и демокрация и анти-терористи - мамата и да и*а запалиха целия свят с техните пропаганди , няма страна, където са отишли и да не са я сбъркали Няма какво да деля с американци, още повече да идват войски в моята страна, при положение, че нямат основание. Само извиват ръце -ДАЙ ПАРИ ЗА ТОВА, ДАЙТЕ ПАРИ ЗА ОНОВА - ПРАТЕТЕ ПОМОЩ В АВГАНИСТАН - ЕЙ ГО ДАДОХМЕ И 600 МИЛИОНА ЗА АВГАНИСТАН - А ТЕ КАКВО ЩЕ НИ ДАДАТ?????. Да не би да ти намалят цената на тока от ТЕЦовете и ВЕЦовете?????????????????? Универсални боклуци.




И 200 процента да ни увеличат газа - няма да е съизмерим с това, което плащаме за "помощ" към АМЕРИКА под формата на пари в авганистан и жертвите, които дадохме ЗАРАДИ ЧУЖДИТЕ И ВОЙНИ да търсят "ядрени оръжия". Само 600 милиона за тая година трябва да дадем в Авганистан. Че да може да произвеждат и да продават наркотици военните им. А да, и сега се сетих, че ни карат да купуваме от ООН / Нато страните стари самолети на цена 700 милиона, да и подържаме икономиките на някои страни, щото тея другите васални страни трябва да купуват НОВИ американски самолети, да подържат пък на америка икономиката - абе така са ни вързали и ни извиват ръцете, че тоя газ и 500 процента да поскъпне, не може да се сравни с американците.

 
Последно редактирано:
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Съюзнически армии техни в малки количества на наша територия е нормално да има само ако има наша армия в същото количество на тяхна територия. Иначе си е окупация.
Това с газа не знам защо се обсъжда. Имаме високи цени на газа 'щото нямаме добри преговарящи.
И аз подкрепям неагресорските политики. Затова предпочитам Русия пред САЩ. Не, че и Русия не се изживява като империя и не прави на някои съседни държави мизерии, но това не касае България. Арабите рядко са агресивни. Те бързо стават агресивни само ако ги настъпиш. Иначе як бизнес може да се върти с тях. Ние нямаме причина да се занимаваме с военни действия в арабския свят. Тези военни действия не само, че ни струват пари и човешки жертви, но и ни прецакват бъдещи бизнес отношения.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Има ли американци - има проблем

Подкрепям напълно!

КуулАйс, бъркаш отношения между народи с отношения между управници. При българските управници няма нищо читаво - девиза е "Ден да мине, самун да загине." Дай днес да се налапам, какво ме интересуват другите.
По принцип, повечето проблеми възникват от глупостта човешка. Българските политици не е нужно да ги обработваш с кой знае какви сложни стратегически планове. Покажи им моркова и им гледай сеира. Това си е от времето на Интерпред. Червените принцове подписваха неизгодни за България договори за подкуп от един касетофон подарен! А сега, когато играе суха пара, вече е съвсем неудържимо. Даваш някой милион комисионна и получаваш договор за 20-30 години напред. Ама какъв договор! За такъв договор в нормална държава се ходи в затвора.
Не са ни виновни руснаците. Нито като народ, нито като държава. И там се лапа яко. Яко ресурси - яко лапане. Да не би да продават краен продукт вчерашните селяни, станали днес милиардери?!
Всичко е от това, че червените принцове са на власт. Те не са научени нито да работят, нито да мислят. Научени са да извличат изгода за себе си.

Писал съм го и друг път - почетете книгата на Дончо Цончев "Принцовете". Навремето я забраниха два дена след излизането по книжарниците. Тогава имах приятели, дето от вечерта се редеха пред книжарниците. Та успях веднага да я прочета.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

@Unwise - Спомни си случая с Кадафи и медицинските ни сестри. Много ни беше хубаво тогава като САЩ не воюваха там. Такива бизнес отношения имахме, направо бяхме цъфнали и вързали.

Хубаво е да има мир по света, но до 1 2 години Иран като се сдобие с ядрено оръжие какво правим ? Нали ти е ясно, че те спонсорират тероризма срещу запада като държавна политика ?




@ReminD - кой подписа договора за американските бази - Станишев и Първанов. Хайде сега да те видя как ги наричаш предатели, щом това е военна окупация. Хайде давай.


А и още нещо. При русофоба Костов, дето нарита руснаците по кокалчетата цена на природния газ беше в пъти по-ниска. Кой преподписа за цената на газа ? Кой отмени клаузата за обезщетение, ако ни спрат доставките ?


Мдаам същите дето подписаха за военните бази на САЩ. Излиза, че Русия обича Костов и ОДС повече от колкото Станишев и Първанов.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Хубаво е да има мир по света, но до 1 2 години Иран като се сдобие с ядрено оръжие какво правим ? Нали ти е ясно, че те спонсорират тероризма срещу запада като държавна политика ?

От американците по-големи терористи няма. Терорът им е обхванал почти целия свят. Няма доказателство, че ядрената програма на Иран е за военни цели. Страната има нужда от атомна енергия, за да бъде енергийно независима от империалистите, което естествено не им се нрави.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Max, тероризмът (ислямския) се спонсорира от САЩ и техните приятелчета КСА. Просто не знам на кой свят живееш. В Либия НАТО даваха оръжие на Ал Кайда и други ислямисти (признаха си го дори), в Сирия е същото.

Русофоба Костов продаде Нефтохим и за това сега ядем курци.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

max, прекалено доверие имаш на ламериканската пропаганда. Проблемът със сестрите ни в Либия дойде от безхаберито на нашите държавници. Бая добре съм се запознал с този случай и е ясно, че точен виновник в случая трудно ще се посочи. Проблемът там идва от ниската хигиена в болниците, която няма как да бъде подобрена от медицинските работници. Имало е много недоволни родители и Кадафи е трябвало да покаже някого за виновник. След като Либия изпусна всички възможни обвиняеми (техните държавници ги измъкнаха) освен нашите, нямаше кого друг да посочи като виновник.
А това Иран да се сдобие с ядрено оръжие няма да се различава по нищо от това Китай и Северна Корея да имат такова, а те имат. Реално погледнато ядреното оръжие е безполезно ако не са ти добре развити ракетните технологии, защото със самолети е почти невъзможно да влезеш необезпокояване в чуждо въздушно пространство. Доколкото ми е известно Иран имат някакво развитие в ракетостроенето, но не на достатъчно добро ниво. Ракети с ядрена бойна глава е разумно да се изтрелват само от по-пуста/по-ненаселена територия поради опасност от детониране на място поради самовзривила се балистична ракета при старта. Иран няма много места от където да изтреля подобно нещо, а ако пробва, това се забелязва отдалеч и ракетата може да бъде свалена от изтребители + ракети въздух-въздух. Ха познай при такова стечение на обстоятелствата чия територия ще порази тази ракета?
Като цяло Иран и да имат някакви шансове да придобият ядрено оръжие, това няма да има фатални последици. Все пак и Израел разполага с такова, което дава някакъв баланс в района. Никой не ползва ядрено оръжие ако очаква ответна реакция със същото.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Ама яко се в конспирацията обаче.


Аз нищо не разбира, но Вие сте гледали 3 филма за конспирациите на САЩ и много ги разбирате вече.


Мдаам...


@Unwise - прекрасна рационализация за престъпленията на тоталитарните режими в Близкия Изток правиш.

С този начин на мислене можеш да изкараш Хитлер един неразбран човечец, който е имал най-добри намерения.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

А това го пускам, само за да дразня coolice:

[video=youtube;lA2TdQSA8F0]https://www.youtube.com/watch?v=lA2TdQSA8F0&feature=endscreen[/video]
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Жалко, че са само картинки и прототипи.

Дано след 10-20 години ги построят.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

Картинка си ти, при това жалка.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

This video shows the superiorty of the Sukhoi su-35 against the Eurofighter.

[video=youtube;8WVQkzQCaCw]https://www.youtube.com/watch?v=8WVQkzQCaCw[/video]
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

@harkon - стига се пени.

Това са рекламни материали за самолет, от който има произведени само 15 бройки... Същото е и с горното клипче. Прототипи и скици на бъдещи модели, но само до там.

Най-доброто което имат руснаците в момента е Су-30.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

@harkon - стига се пени.

Това са рекламни материали за самолет, от който има произведени само 15 бройки... Същото е и с горното клипче. Прототипи и скици на бъдещи модели, но само до там.

Най-доброто което имат руснаците в момента е Су-30.

Явно ти е много стара информацията. В момента ги произвеждат и продават.

China is close to signing for 24 Sukhoi Su-35 single-seat multirole fighters, in a deal worth $1.5 billion. The Moscow-based newspaper Vedomosti recently reported that Beijing and Moscow have agreed delivery terms, including quantity and price. Rosoboronexport and Sukhoi declined to comment.

Negotiations have been going on for several years, with Russia insisting on a minimum 48-aircraft buy, and China requesting a smaller number of aircraft.

The initial batch of six aircraft is expected to be delivered later this month; series production is slated to begin next year. The Russian air force expects to receive 250 newly built Sukhoi fighters, comprising Su-34, Su-35 and PAKFA types, this decade, according to Bondarev.

source
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

max, не аз черпа информация от пропагандни клипчета. За разлика от теб чат-пат имам вземане-даване с араби (по работа) и бих казал, че са много свястни хора. И те като нас искат да живеят спокойно. Не одобрявам религиозните режими на управление, но местните предпочитат това пред власт за окупатори (т.е. външни да ги управляват).
Няма как да одобря и империалистки режими, които избиват хора наред по света с идеята да ги "демократизират".
В следващото си изказване може да обясниш защо спомена Хитлер, след като нито за фашизъм, нито за нацизъм, нито за Германия или Втората световна война се е говорило.
 
От: Войските на САЩ ще окупират за постоянно България - постоянно присъствие

В следващото си изказване може да обясниш защо спомена Хитлер, след като нито за фашизъм, нито за нацизъм, нито за Германия или Втората световна война се е говорило.

За да контрастира твоята предполагаема невежест по отношение на обсъжданата материя. :)

С този начин на мислене можеш да изкараш Хитлер един неразбран човечец, който е имал най-добри намерения.
 

Горе