Време е да започнем да си помагаме и ето това, с което аз мога да помогна

lqllqlq

Well-Known Member
Стартирам темата тук, нека модераторите преценят къде и е точното място.

Предлагам на вашето внимание инициатива, която условно преди време нарекохме „Хванати в крачка“
Като собственик на фирма занимаваща се с видеонаблюдение почти ежедневно се сблъскваме с кражби, посегателства, насилие, което бива уловено от камери. Така се роди и идеята.

Какво е „Хванати в крачка“?

Това е нашият начин да подадем ръка на пострадали, без значение проблема, и да помогнем в намирането на извършителите на различен род криминални прояви.

Какво правим с идеята си за „Хванати в крачка“?

Лично аз заделям от личното си време за да помогна в достигането до максимално широк кръг от хора снимка или видео на лице, което бива издирвано. Това с ресурса, колкото и да е скромен, с който разполагам – Фейсбук страница на фирмата, G+ страница и профил, групи, до които имам достъп, статия с видео или снимка във фирменият ни блог.

Защо го правя?

Защото утре може аз да имам нужда от помощ.
Защото е важно в подобен труден за някой човек, защото зад всеки бизнес седят хора, да има друг, който да му подаде ръка.


Какво печеля от „Хванати в крачка“?

Реално – нищо материално. Всъщност – много. За мен няма друго подобно чувство, като това да знаеш, че си опитал да помогнеш. Дори и в конкретния случай да не си ти причина за резултата.

Какво ви предлагам?

Предлагам няколко неща:

1. Макар да не ви го пожелавам, но ако ви се случи – потърсете ме. Дайте клип, снимка и аз поемам ангажимента без да поставям каквито и да е условия да ви помогна по начина, описан по-горе.

2. Ако имате възможност да допринесете за достигане на подобна информация до повече хора – ВКЛЮЧЕТЕ СЕ. С каквото смятате, че можете да сте полезни. Никой няма да ви обвини ако не разполагате с голям ресурс като страници със стотици хиляди фенове и тн.

Време е да започнем да си помагаме сами. Оплаквания и соченето с пръст няма да помогнат на никой, ако самите ние не сме склонни да отделим дори онези 5 секунди нужни да споделиш един пост.

Всеки имащ желание е добре дошъл!
Всеки, който смята, че всичко това не го засяга – уважавам правото му на избор!

Ако имате притеснения за споделянето на информация при евентуална нужда – потърсете ме на лично.
Смятам в темата да бъдат пускани линкове към youtube клипове или такива във Фейсбук.

Моето единствено условие е: ако предоставяте клип или снимка, то очаквам от вас ясно потвърждение, че давате съгласието си да бъдат ползвани (визирам лични клипове). Предупреждавам, че клиповете и снимките им се слага воден знак, защото вече няколко доста уж сериозни медии дръпнаха клипове (което не е проблем), и ги анонсираха като „предоставени им от зрители“. По този начин бях поставен в леко неприятно положение пред хората, които ги бяха изпратили.

Към всички имали търпението да изчетат всичко това: Благодаря!
Към онези прочели го поддадени на скуката и в очакване на петъчна тема: Моля, въздържайте се от спам, тролене и всякакви подобни.
 
От: Време е да започнем да си помагаме и ето това, с което аз мога да помогна

lqllqlq - идеята е добра, но не се надявай на помощ, тук няма кой да помага, въпреки, че има хора със страници с милиони фенове, те гледат само своя си интерес, но в абсолютно никакъв случай не искат да помагат! Добра идея, но за съжаление като всички добри идеи, и тази, ще се провали според мен!
 
От: Време е да започнем да си помагаме и ето това, с което аз мога да помогна

Аз мисля че с добра воля и малко реклама идеята може да се развие. Верно е че ще носи печалба само за администратора, но пък за всички останали остава невероятното усещане за принос към обществото или персонална помощ.
 
От: Време е да започнем да си помагаме и ето това, с което аз мога да помогна

Идеята за реклама на фирмата между другото е много добра. Така преплиташ рекламата с фирмената социална отговорност.
Като препоръка мога да ти кажа да НЕ качваш видеа ежедневно. Освен това трябва да подбираш такива на които фейсбоклук потребителите кълват - т.е. по-шокиращи да бъдат. п.п. не забравяй водния знак - не трябва да е дразнеща реклама, а само обикновен текст - домейна в някой ъгъл.

По-натам ако идеята бъде успешна може:
1. да направиш специален подсайт в който да разказваш за успешно открити престъпници
2. да споменеш в страницата на продуктите, че ще съдействате на всеки клиент при нужда :Д като публикувате видео във вашата фб страница и сайт
 
От: Време е да започнем да си помагаме и ето това, с което аз мога да помогна

Аз няма как да се разочаровам, защото не очаквам от никого нищо. Не очаквам грандиозен успех, но провал няма да има. Аз го правя от няколко месеца.
Последно беше снощи с кражбата в аптеката. Питах за разрешение за клипа хората, получих го и където успях го пуснах. 24часа ми отказаха. И да направих го много преди Нова. И въпреки това няма значение, важното е да има ефект.
Не знам кой и на какво администратор ще печели. Ако визираш мен - не е така. Качвам клип и който реши го взема и споделя.
Както и да е. Имате право на мнение.
 

Горе