Връзване на домейн към Tumblr

sonic

Member
Здравейте,

Имам wordpress сайт, преди известно време го бях монетизирал с Plugrush, но от няколко месеца нямам нито време, нито нерви да се занимавам повече. Домейна е платен за поне още 7-8 месеца, но тъй като все още плащам за хостинг, смятам, че след като не печеля нищо е редно и да не давам нищо :). Та, обмислям да вържа домейна към блог в Tumblr докато изтече и домейна, току-виж след време ми се преиска да се занимавам пак, та да не губя аудиторията. Въпроса ми е следния, мога ли да вържа домейна към блог в Tumblr? Ще изгубя ли посещенията, които влизат идват от търсачките и от директните препратки?! Примерно, имам доста качени снимки в така наречението pin сайтове (pinterest) ще бъдат ли активни тези линкове?!
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Никой не може да предложи решение?!
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Ами ти ще си вържеш домейна добре, но за линковете ще имат разминавания wp/тумблр, така мисля и май ще губиш аудитория. Но какво ти пука, след като си в тумблр, развиваш си профила да има последователи, след като и ти си ги последвал и само репостваш снимки с кода на рекламите. Какво има да му мислиш, направо действай. Няма да плащаш и хостинг, само единствения недостатък е, че може да ти баннат блога, заради рекламите. В друг форум, преди имаше хора, които правеха по няколко блога, ако им изгорят 1-2, продължават с другите, тъй, че няма страшно! :)
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Е, това за бановете го зная, аз просто исках да подържам домейна, та евентуално след време ако реша нещо, да не губя аудиторията, но май няма как да стане.
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Какъв е този хостинг, дето е толкова скъп, че не можеш да си позволиш да го плащаш?

Ако нямаш много посещения хостингът няма да е скъп. А ако посещенията са много - имаш възможност да монетизираш и да си платиш хостинга.

Има и доставчици на безплатен хостинг.

Ако си чак толкова закъсал - може да го продадеш на някой, който знае какво да го прави.
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Arvixe е хостинга, 7$ на месец, два сайта имам. Не печеля нищо и от двата. Лошото е, че през месец ми спират акаунта, защото съм товарил сървърите...
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Какви посещения имаш? Защо не сложиш някакви реклами да се монетизира? В каква ниша са сайтовете?

Да не си ги накачил с плъгини като коледна елха, че да товарят хостинга? За $7 на месец не би трябвало да ти правят проблем.

Ако натоварването е заради картинките - може да сложиш CloudFlare. Ще облекчи натоварването на хоста.
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Защо просто не го превхлъриш на нормален безплатен хостинг?
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Какъв е този нормален безплатен хостинг?! Единият сайт е с картинки (съдържание за възрастни), другият е в друга ниша. Нямам излишни плъгини и тем подобни. Трафика към сайта варира, последните месеци не съм се занимавал изобщо и като погледна на Bandwidth

Jul 2015
Сайт 1 - 6.25 Gig
Сайт 2 - 238.87 Gig

Jun 2015
Сайт 1 - 7.38 Gig
Сайт 2 - 239.49 Gig

May 2015
Сайт 1 - 10.25 Gig
Сайт 2 - 297.22 Gig

Apr 2015
Сайт 1 - 12.70 Gig
Сайт 2 - 266.92 Gig

Mar 2015
Сайт 1 - 10.01 Gig
Сайт 2 - 182.80 Gig
10.01 Gig

Единият сайт е монетизиран с adsense, но не докарва почити нищо, а другия беше монетизиран с PlugRush, но сайтът ми беше деиндексиран от гугъл затова го махнах. Сложих CrakRevenue, но за няколко месеца съм направил едва $15.
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Не съм много запознат с нишата, но до колкото знам големите 'сайтове за възрастни' имат афилиейт програми, с толкова трафик би трябвало да можеш да си покриваш хостинга, който от друга страна също е логично да е платен, при толкова трафик :)
 
От: Връзване на домейн към Tumblr

Знам, че не е тук мястото, но някой може ли да ми каже как да си направя пълен backup на двата сайта през cpanel?!
 

Горе