ВръщаТ покупка от нета до 14 дни без обяснение

Сега като я вдигнахте тая тема и се сетих, а от мненията на Шерифа за недосетливите БГ търговци леко се докачих и реших да го кажа пак:

Шерифе, в общия случай си прав. НО! Казах го преди година и пак ще повторя: Концерта е според публиката. Толкова. И понеже ти обичаш примери ще ти дам няколко:

1. Връщат ми за сервиз продукт. Говорил съм по телефона, обяснил съм, че транспорта НЕ Е за моя сметка. Пратката обаче идва с транспорт за мен. Сервизирам, връщам за негова сметка + наложен стойността на доставката за получаване. Следват викове и заплахи, че той си знаел правата и "ще каже всичко на ДАНС, да видят те как се работи и да го защитят като потребител"
2. Взема стока, обяснявам на живо 2ч кое и как. Предлагам няколко пъти монтаж. Отказва за да спести пари. След два дни си иска парите, сипе заплахи за жалби. Информирам го, че има право и да пуска. Той го прави. Давам становище, че по закон (ясно е написано) клиента трябва недвусмислено да е заявил желание за връщане на стока, като тежестта на доказване е върху потребителя. Той не е приложил копие на такова искане. Жалбата му пада.
3. Купува си техника, след 3 дни звъни и пита що не работи. При 4 мейла, 3 телефона, онлайн чат не е намерил за уместно да пита преди покупка. Оказва се избрал несъвместима техника. Няма проблем. Обяснявам, че ще му сменя едното устройство, ще трябва да доплати. Това ще се случи САМО И ЕДИНСТВЕНО ако ми върне в запазен ърговски вид продукта. Той го връща...облепен с тиксо. Аз пък не сменям. Той ме заплашва с КЗП, аз му пожелавам успех (купил е като ЮЛ).

Има още много. Идеята ми е, че потребитя тук в масовият случай се държи като неандерталец, но иска отношение все едно сме на опера. Не става в операта да си по анцунг и чехли, с бира, семки и да се оригваш. И по тези причини не съм ок да предлагам "гъдели".
 
Из всичките насъбрани примери и дългогодишен опит с подобни клиенти (физ. и юр.), можеш да стъкмиш пълен FAQ по въпросите, касаещи подобни „злоупотреби“, вкарвайки го в сайта из някоя в секциите. Купища „частни случаи“ насъбрани и все в полза на merchant-а. А потребителя иска да знае, дори и да е по чехли с бира и семки, бивайки „квартална батка“ (вече в Ала-Бала):



^ Това са примерите за клиенти. Селски батки [чупи ТВ и иска гаранция (1:52)]. Тук поне тоя е професионалист и си изкарва хляба с актьорска простотия.

Последно от fB:

upload_2016-12-9_13-47-32.png

upload_2016-12-9_13-48-6.png

upload_2016-12-9_13-49-14.png

upload_2016-12-9_13-49-49.png
 
Последно редактирано:

Горе