Връщане в България

Моята позиция е, че на запад е далеч по-добре, отколкото у нас. Хората имат закони, работеща икономика, силен бизнес. Тук всяка година слушаме, как щяло да се "мисли" за просперитета на малкия и среден бизнес - но уви! БУМ -ТРЯС само се излагат по медийте. Въпреки това - България е нашата родина. Тук сме родени и тук ще умрем. България е едно прекрасно място, макар че звучи като клише. Но клишетата, казват истината. Красива природа, планини, море, прекрасни села с дружелюбни хора. Една чудесна столица, която обаче си иска и стабилен кмет. Минуси също не липсват - наркодилъри, локали, самозабравили се политици и прочие капацитети. Общо взето нещата не могат да се мерят на кантар и всеки има право да защити мнението си с аргументи.
Развитието на икономиката на България или някакви индустрии и земеделие не са приоритет на ЕС каквото се случва е въпреки ЕС. Те имат нужда от пазари, суровини, работна ръка и пари. Всичко това получават от малките страни членки и прооекто членки. Ипоскаха Испани, Италия, Португалия, Гърция. Сега идва нашия ред и бившете съветски републики Литва, Латвия и Естония.
Модела е един същ елаъа пиленца при батко да ви покажем на хляба мекото. Субсидират се безсмислени бизнеси и индустрии а ако са развити получават уж финансови инжекции за нищо правене и след 2-3 години хората свикват да получават пари за вятър, вдигнали са си стандарта на живот, но няма парса и няма как да с епроизведе повече нищо защото то е убито. Тогава се почват вноса на боклуци и кредите. Нямаме пари за тези стоки - няма проблем земи тея милиарди виртуални евра харчи, пей, живей вече си свободен и богат. Населението изтрещява, умните бягат навън ( част от плана), появяват се схемаджиите и всичко е ток. Компанниъе за бързи кредити никант като гъби финансирани от европейски банки и всичко е ток. За туризма нукога няма да позволят България да бъде конкурент на Турция и Гърция.
Локали, дилъри, политици и кретени има навсякъде просот мащаба е друг и не се збелязва толкова очеизвадно.

Развитието на икономиката на България или някакви индустрии и земеделие не са приоритет на ЕС каквото се случва е въпреки ЕС. Те имат нужда от пазари, суровини, работна ръка и пари. Всичко това получават от малките страни членки и прооекто членки. Ипоскаха Испани, Италия, Португалия, Гърция. Сега идва нашия ред и бившете съветски републики Литва, Латвия и Естония.
Модела е един същ елаъа пиленца при батко да ви покажем на хляба мекото. Субсидират се безсмислени бизнеси и индустрии а ако са развити получават уж финансови инжекции за нищо правене и след 2-3 години хората свикват да получават пари за вятър, вдигнали са си стандарта на живот, но няма парса и няма как да с епроизведе повече нищо защото то е убито. Тогава се почват вноса на боклуци и кредите. Нямаме пари за тези стоки - няма проблем земи тея милиарди виртуални евра харчи, пей, живей вече си свободен и богат. Населението изтрещява, умните бягат навън ( част от плана), появяват се схемаджиите и всичко е ток. Компанниъе за бързи кредити никант като гъби финансирани от европейски банки и всичко е ток. За туризма нукога няма да позволят България да бъде конкурент на Турция и Гърция.
Локали, дилъри, политици и кретени има навсякъде просот мащаба е друг и не се збелязва толкова очеизвадно.
Да има неща, с които съм съгласен. Особено що се отнася до бързите кредити. Има и неща, с които не съм, но съм си дал дума да не пиша за политика и няма да го направя.

Хехе... все пак е дама, не трябва да я атакуваме.
Никой не я атакува. Това е разговор с лечебно действие.

Както казах по-рано:
"Такива където се прибирате за малко си личите от 100 км. По начин на говорене,мислене, отношения и маниери. Това често провокира, насрещно недоволно и малко грубо поведение от хората."

Проблема идва от там, че момичето си мисли че говори за България с нейните приятели в чужбина, а те по принцип, така си говорят и не се усеща, че говори с българи в България за България. По този начин, нейното поведение изглежда странно, надменно и не на място.

Никой не я атакува. Това е разговор с лечебно действие.

Както казах по-рано:
"Такива където се прибирате за малко си личите от 100 км. По начин на говорене,мислене, отношения и маниери. Това често провокира, насрещно недоволно и малко грубо поведение от хората."

Проблема идва от там, че момичето си мисли че говори за България с нейните приятели в чужбина, а те по принцип, така си говорят и не се усеща, че говори с българи в България за България. По този начин, нейното поведение изглежда странно, надменно и не на място.
Ще се оправи... това е временно явление при нея :) пък нека тя да си каже де, не искам да звуча като нейн адвокат :)

пък и тя нещо се разсърди
Първото влизане в тоя форум е силно травмиращо, особено за жените. На мен ми бяха нужни месеци, за да се престраша да се върна - (посрещна ме ретарда), но имах мисия и си заслужаваше. После заякнах, кожата надебеля и станах топ трол. Един славоукраинец у фейсбука го гоних чак до личния му профил, но го отказах да пише под статиите в Гласове.

Та по темата: имам приятелка в Англия, все вика, че ще се връща, но не се. Да кажеш, че там благоденства - мне. Просто свикват с начина на живот и България започва да им се струва провинция, заслужаваща само кратки гостувания за свиждане със семейството. Та и дамата мисля, че няма да се върне в родината, което е жалко, защото имаме нужда от читави хора, които работят и държат на правилата.

Любопитно ми е какво е мнението на @NovaPS - съвпада ли с това на авторката на темата по повод Германия?

Първото влизане в тоя форум е силно травмиращо, особено за жените. На мен ми бяха нужни месеци, за да се престраша да се върна - (посрещна ме ретарда), но имах мисия и си заслужаваше. После заякнах, кожата надебеля и станах топ трол. Един славоукраинец у фейсбука го гоних чак до личния му профил, но го отказах да пише под статиите в Гласове.

Та по темата: имам приятелка в Англия, все вика, че ще се връща, но не се. Да кажеш, че там благоденства - мне. Просто свикват с начина на живот и България започва да им се струва провинция, заслужаваща само кратки гостувания за свиждане със семейството. Та и дамата мисля, че няма да се върне в родината, което е жалко, защото имаме нужда от читави хора, които работят и държат на правилата.

Любопитно ми е какво е мнението на @NovaPS - съвпада ли с това на авторката на темата по повод Германия?
мдаааа вместо да внасяме работници от Филипините и Пакистан , най добре е женицата да изкара един курс за професионален шофьор и да се качи на тролейбус да кара... ще взима 3800 лева :)

Единствената файда от членството ни в ЕУ-то БЕШЕ тва че може спокойно да си заминеш (и да не се връщаш) към която еуропейска държавичка искаш.

Тре да се възползваме по най-добрия начин И от късите клечки.

Потъващият кораб е време да бъде напуснат.

Факт е, че положението тук става добре от гледна точка на това, че се приближаваме до по-белите държави, драпаме с всички сили, но малко буксуваме, защото още никой не се наема да застреля двамата шупара, които реално правят тази дръжава такава кочина. Прекалената корупщина, схеми, далавери, крадене и всичко присъщо на алчни изчадия се е внедрила много яко навсякъде.

Скапаните новини ни заливат с пумия всеки ден и народа става сдухан, злобен и комплексиран. Някъде го четох по-нагоре, да ме прощава автора, но не се сещам кой го писа. Като цяло сме добри и си помогаме. Злобата е просто неправилно насочена. На всички ни се иска да прекърщим вратовете на управляващите, това са реално емоциите ни.

Здравопазване, образование, култура, правосъдие, сигурност, и каквото се сещаш ги получаваш качествени, ако си платиш. Да, и на прокуратурата можеш да си платиш и на полицията, правилно четете. Държавата поради гореспоменатото я няма почти на никой фронт. Скапани кметове, постоянно се карат кой да краде повече, но и това ще е до време.

Щом изнесоха някви не малко милиони в пликове от магистралите и няма никъде никой хванат и осъден, смятай как работи тази свинщина.

Ако игнорираш всичко това, всичко друго е ОК.

Последно редактирано:

Горе