Връщане на капаро

От: Връщане на капаро

naix, никъде не съм казвал, че няма договор. Говоря, че ако няма изрично договорени условия по капарото в договора тогава се прилага закона, който явно е такъв. Ето справката в интернет където се вижда, че не са чак толкоз частни случаите когато се връща двойно капаро/задатък. А и никога не е късно и моя случай да стане "частен" :)
 
От: Връщане на капаро

За неуредените с договора условия се прилага Законът.
Ти не е необходимо толкова да се притесняваш да поискаш сключване на подобен договор. За боядисването на една стая хората се договарят - изпълнителят (бояджията) ще за почне изпълнениет напр 3 дни след подписване на договора, който срок му е необходим за подготовка, да си доонесе кофите, например, собственикът е задължен да изпразни помещението. Ако не го е направил изпълнителят не е в забава...не трябва да ти се струва, че е много сложно, а и ти трябва да имаш друг подход. Предложи на твоите мутри, убеди ги, накарай ги да повярват, че те точно това искат, с оглед техните интереси, за да бъдат сигурни в точното и навременно изпълнение..така техните интереси ще бъдат защитени, те весели и спокойни..кажи им колко много ти държиш твоите клиенти да нанкат спокойно..хич да не ти пука
 
От: Връщане на капаро

Така е, kpan. Ще видим как ще се разберем и дали въобще ще се разберем.
 
От: Връщане на капаро

Защо не дадеш 20 лв. на някой адвокат да ти напише читав договор?

Преди години аз бях от другата страна - купувач на апартамент. Дадох капаро 12000, но в последствие се наложи да се откажа от покупката и съответно изгорях с тези пари, точно защото продавача имаше правилно написан договор. Съдихме се 2 години - загубих още 3000 по съдилища и адвокати и пак не можах да си ги върна. Така че мини през един адвокат да ти е спокойно на главата.
 
От: Връщане на капаро

Защо не дадеш 20 лв. на някой адвокат да ти напише читав договор?

Точно това казах по-назад - ще се консултирам с юрист. Т.е. ще ми направи договор за такива случаи.

Наистина много неприятна случка ти се е случила с твоето капаро :( Което още повече ме мотивира да взема насериозно детайлите по договорите.
 
От: Връщане на капаро

За 20 лева едва ли някой ще се съгласи. Тарифата на адвокатите е 100 лв на час.
 
От: Връщане на капаро

Мммм... всъщност тарифата на някой адвокати е процент от сумата на договора ;) За 20 лева няма да получи нещо читано. Кадърно направен образец на договор определено си заслужава парите
 

Горе