Всички за фейсбук страниците и бизнеса.

MateiHristov

New Member
Здравейте на всички. Реших да отворя една голяма тема относно най-вече фейсбук страниците. Знаете , че 70% от фейсбук страниците се създават за собствен бизнес или просто за някаква парична печалба. А, всички тези фейсбук страници опират до аудиторията и нейния трафик. Нека да обсъдим как може да направим една много успешна фейсбук страница , да обсъдим вариантите как да си докараме максимално голяма аудитория и как да накараме хората да се интересуват от нашата фейсбук страница. Също така можем да поговорим и да обменим опит относно фейсбук рекламата и как да създадем перфектната реклама за нашата фейсбук страница. А , маркетинга ? Тук не става на въпрос за фейсбук трафик към даден вид сайтове , а става на въпрос за една перфектно изградена страница за вашия продукт или вашата личност , чрез която пак продавате даден продукт.

Нека да споделим заедно опита си и да си нахвърляме перфектните записки за изграждането на една перфектна фейсбук страница. Нарочно изключих рекламите в фейсбук страниците на сайтове предлагащи провокативна информация с цел кликвания и доходи от реклами на тези сайтове и т.н, защото лично аз мисля, че тези хора са просто работиници и не могат да изкарат максимума за себе си , както и поне 80% от печалба от това което правят. Когато изготвиш своя фейсбук страница с твой личен продукт , дали ще е просто информация или нещо, което сте създали вие , дали ще е покупко продажба или даден вид услуга , вие печелите много по-голям процент чиста печалба.

Ето и какво знам аз :
1.Преди да създадете вашата фейсбук страница , трябва да знаете точно какво искате , защото всеки един провал ще ви донесе единствено голяма загуба в аудиторията , а това е много голям минус за вас. За това и сме тук за да споделим опит и да не правим прекалено големи грешки.

2.Тъй като трябва да публикувате информация във вашата страница под формата на статуси , вие трябва да измислите и да съставите точно и ясна схема за вашите публикации в рамките на една седмица или на един месец. Прекалено много публикации във вашата страница няма да доведат до нищо хубаво , защото така импресиите на фейсбук няма да се разпределят правилно и аудиторията ще бъде много объркана. Според мен трябва да изготвяте по максимум 2 публикации на ден и те да са в голяма часова разлика една от друга.

3.Перфектната публикация на това , което предлагате според мен е следното : Статус с не повече от 80 символа. А , как ще стигнете до аудиторията с 80 символа и ще им обясните какво точно предлагате ? Напишете най-важното нещо от това, което предлагате в тези 80 символа и добавете към статуса висококачествена картинка на която е изобразена остатъка от вашата информация , като цена , дълготрайност , проценти , качество , достъпност към продукта. Така аудиторията ще е много по-активна. Все пак на никой не му се четат дълги публикации като тази тема. :D

4.Психология на публикацията : Ежедневно много хора използват фейсбук и в сайта има над 1 милиард потребители , които няма как да грабнем , ако не им предоставим перфектната публикация. Текста на публикацията задължително трябва да има провокативност и да накарате човека да прочете цялата публикация обстойно. А , след това дали ще закупи - това зависи само и единствено от ефектността на вашия продукт. Реално погледнато когато създадете вашата страница аудиторията която се интересува от вашия продукт е едва около 8% , 32% може да закупят вашия продукт , но първо трябва да им покажетеи докажете , че трябва да го направят , 20% от аудиторията са само четатели , които някак трябва да грабнете поне малко за да се позаинтересуват от вашия продукт и евентуално след това ако сте много добри в предлагането да го закупят , а останалите 40% изобщо не се интересуват от вашата дейсност в страницата , може би са последвали страницата просто ей така , без логика и без заинтересованост. Колкото повече провокирате хората да четат и разглеждат детайлно вашата публикация , толкова повече ще вдигнете тези реално ниски проценти на активност. Израдете перфектната публикация с психологията на човека и тя ще бъде много по активна.

5.Лично аз мисля , че публикациите трябва да се пускат в точно определен час от денонощието и до някъде съм разбрал в колко часа какво става. Според мен , никога не пускайте публикацията сутрин , както и задължително не пускайте публикация от 01:00 часа до 06:00 часа - тогава фейсбук потребителите в България спят или са пияни. От 07:00 часа до 09:00 часа , ще имате виждания на публикацията , но покупки на вашия продукт няма да имате , защото по това време реално хората бързат за работа или бързат да свършат неотложните си ежедневни ангажименти. А , относно айляците .. лично аз ако се събудя от сън и видя вашата публикация в фейсбук , няма да я прочета обстойно или пък въобще няма да и обърна сериозно внимание, защото не съм в състояние като се събудя да мисля трезво най-вече в фейсбук. От 11.00 до 13.00 часа ще съберете най-много виждания на вашата публикация в рамките на 24 часа. От 14:00 до 15:00 часа ще получите най-много аудитория която реално е прочела обстойно и детайлно вашата публикация в рамките на 24 часа. От 15:00 часа до 18:00 часа публикациите събират виждания , но ефективност никаква , защото между този час ежедневието е натиснало много хората и те пътуват след работа, вършат си неотложната работа , която не са можели да свършат сутринта , защото са били рано на работа , жените гледат да вземат децата си от градина или да проверят тяхните домашни , да сготвят , да изчистят и т.н. Най-много харесвания на вашата публикация според мен ще съберете от 21:00 часа до 23:00 часа за 24 часа.

6.Фейсбук е една много голяма пирамида и тази пирамида задължително трябва да я превърнете във ваша полза. Публикациите трябва да са ви толкова ефективни , че да събират максимално много харесвания. Всеки потребител , който ви хареса публикацията изпраща информация до всички негови фейсбук приятели , което означава , че и те ще видят и ако се заинтересуват и те ще харесат. Споделянето на вашите публикации правят пирамидата пълна и достигата до изключително много четателии. Задължително трябва да измислите начин как хората да харесват и споделят максимално вашата публикация. Ако имате две публикации през деня , то нека едната да е продукта , а другата да носи аудиторията - тогава експерементирайте върху втората публикация.

7.Според мен има много ефективни начини да съберете бързо аудитория и харесвания на страницата ето и начините, които аз знам :
-Всяка една ваша публикация се харесва от даден ви аудитория независимо дали са харесали страница или не. Цъкнете на публикацията и вижте колко хора са харесали вашата страница и колко хора не са я харесали. Срещу всеки човек, който не е харесал страницата има бутон "Покани" , действайте.
-Спам в фейсбук групи - Създайте няколко фълшиви фейсбук профили , не повече от 3-4 , защото ще ви хванат за мултиакаунтинг , аз имах 17 и останаха 4 . Влезте във различни фейсбук групи от всеки един ваш акаунт , но подберете добре групите за да има повече ефективност. Няма да получите ефективност , ако продавате шалове на ЦСКА и влезете да спамите в фейсбук групите на ЛЕВСКИ СОФИЯ , ще си навлечете много негативност. За това подберете добре къде точно да споделяте вашата информация. Във всяка една група пускайте по една публикация - тя е напълно достатъчна. Така и шанса да ви изгонят от тази група е много по-малък. От един профил не правете повече от 80 споделяния в различни групи , защото фейсбук ще ви блокира за определено време и няма да можете да споделяте повече. Влизането и споделянето в групите на даден профил трябва да бъде през 48 часа , ако е през 24 часа - пак ще ви блокират. За това внимавайте!
-Споделяне на информация за вашата фейсбук страница може да се получи добре , чрез блогове , чрез youtube, Vbox и различни форуми.

8.Реклама в фейсбук на вашата страница или дадена публикация : Това е най-важното нещо. Ако ще правите фейсбук страница , инвестирайте в рекламите на сайта. Според мен лично не е нужно да промотирате директно страницата , а по - точно публикациите в нея - така е по-голям ефекта. Но , ако желаете да стане много по-бързо пускайте и реклама директно на вашата фейсбук страница : Според мен перфектния час за рекламата на фейсбук страница е в 15:00 часа за 24 часов период. Промотирайте ваши много важни публикации в 23:00 часа с 2$ за 24 часа , ако можете правете го с повече пари, естествено - така ще увеличите ефектна на пирамидата спрямо харесванията и споделянията. Когато правите реклама гледайте да направите много добре настройките на тази реклама. Ако ще действате само в България , то нека аудиторията да е само в България , ако ще действате интернационално , изключитете цяла Азия или нейните държави както и Арабските страни, защото има много ботове и фълшива айдитория. Когато нямате много харесвания на страницата при реклама използвайте "всички да видят вашата реклама" , но когато имате много харесвания на страницата над 20 000 - 30 000 реални харесвания , по-добре настройте рекламата да се вижда само от "Харесалите страницата и техните приятели" - така ефекта ще е по-голям и малко по-насочен.

Това е което знам аз , споделете ако желаете какво вие знаете : Очаквам дискусия с нетърпение.
 
Всеки потребител , който ви хареса публикацията изпраща информация до всички негови фейсбук приятели , което означава , че и те ще видят и ако се заинтересуват и те ще харесат.
Чудно ми е от къде стигна до тази констатация?
 
Чудно ми е от къде стигна до тази констатация?

Разбира се, че е така. А на мен ми е чудно ти защо не го знаеш това? Гледам подписа ти - занимаваш се с фейсбук, а не знаеш основни неща? ;) :D
 
Реших да отворя една голяма тема относно най-вече фейсбук страниците.

Матей - твоята тема ще е поредната. С какво тя е по-добра от вече съществуващите?
 
това от къде го преписа и защо го качваш тук ?
Ако си гледал филма за създаването на фейсбук трябва да си разбрал основната идея - потребителите споделят това, което ги засяга лично.
 
Човека е ентусиаст
аз имах 17 и останаха 4
- показа го още в първото си мнение. Очаквам още поне десет такива теми.
Всеки потребител , който ви хареса публикацията изпраща информация до всички негови фейсбук приятели
Не всеки!
Ако имаш антикъсмет, може и никой. :D

NB
Запознай се с настройките у фацето, преди да правиш грешни генерални изводи. ;)
 
Последно редактирано:
Разбира се, че е така. А на мен ми е чудно ти защо не го знаеш това? Гледам подписа ти - занимаваш се с фейсбук, а не знаеш основни неща? ;) :D

Пак си на всяко гърне похлупак и не на място с коментарите си. ;)
И където се правиш за пореден път на остроумен - правиш ли разлика между ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ и ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СА В ГРАФА "ПОСЛЕДВАНИ"???
Ако не следиш даден човек, но все пак ти е в приятели - такива известия не се получават.

Това означава, че и твоята констатация, заедно с тая на автора - издиша.

ПС.: И ти секретираш с безполезни мнения във форума, но не знаеш къде се намира бутончето "Редактирай" и дабълпостваш на поразия?
 
4moki - не виждам какво различно каза от мен, само потвърждаваш думите ми - че такива известия се изпращат до приятелите ти, а ти явно това не го знаеш и сега си потърсил информация и си прочел. ;)

А колкото до уточнението ти, че такива известия се получават само от последваните - разбира се, че е така, в това няма спор. :)
 
До приятелите, разбира се, но не и до ВСИЧКИ, както твърдите автора и ти. Прочети пак какво съм писал.

Сега и схематично, че току виж си запалил:
- Имаш 100 приятеля, и 100-те ти приятеля харесват по 1 (една) страница. Ти си последвал 80 от тия 100 приятеля, което автоматично означава, че 20 от 100-те не си (Логично, а?).
От харесалите 100 приятеля, то максимум 80 известия в news feed-a ще видиш, тъй като ти другите 20 си ги зачеркнал и фигурират само като приятели.
От тук следва, че няма как да се каже, че ВСИЧКИ приятели виждат тези постове, защото винаги има една бройка, която не са те последвали.

Да не ти казвам пък, че FB може да е настроен така, че ако си харесал нещо, то да го държи в news feed-а на приятелите ти за някакъв определен срок, след което автоматично да го маха, като и в този случай има вероятност да падне цифрата от достигнали надолу.

Не знам на луд ли се правиш, че потвърждавам нечий думи като казвам точно обратното, но ти си знаеш. ;)
 
Е, да де 4moki - нали и аз това казвам, като теб? А защо не го обясни това в първото си мнение, ами зададе по такъв начин въпроса си, че излиза, че не знаеш, че се получават такива съобщения?
 
Всеки потребител , който ви хареса публикацията изпраща информация до всички негови фейсбук приятели
само потвърждаваш думите ми - че такива известия се изпращат до приятелите ти

Почни да правиш разлика между "приятели" и "последователи" и тогава ме цитирай занапред, за да не ставаш смешен. Кофти е, че не знаеш какво си казал, но продължаваш да натякваш своето си.

Ако целта ти е 4000 поста до преди Нова Година, не ги гони в разпри.
 
Тия фейсбук страници са отживелица вече, а тепърва да създаваш фейсбук страница си е направо мазохизъм. Последните месеци тотално таковаха майката на рийча и положението ще става по-зле и по-зле... Просто трябва вече да се търси друг модел.
 
А, вярно, 4 000 поста, въобще не бях обърнал внимание. А ти пък друг път обяснявай, за да е ясно на всички.
 
Матей - твоята тема ще е поредната. С какво тя е по-добра от вече съществуващите?
Приятелю, не искам това да е поредната тема , а искам да обменим опит в тази дейност. В търсачката написах това , което търсих и определено имаше
много спам и видях 2-3 съществени неща. Направих я с друга цел.
това от къде го преписа и защо го качваш тук ?
Ако си гледал филма за създаването на фейсбук трябва да си разбрал основната идея - потребителите споделят това, което ги засяга лично.
Здравей, написах темата собственоръчно. Не е нужно да копирам нещо за да направя тема. Но, моля те нека караме по темата. Иначе филма съм го гледал.
Пак си на всяко гърне похлупак и не на място с коментарите си. ;)
И където се правиш за пореден път на остроумен - правиш ли разлика между ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ и ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СА В ГРАФА "ПОСЛЕДВАНИ"???
Ако не следиш даден човек, но все пак ти е в приятели - такива известия не се получават.

Това означава, че и твоята констатация, заедно с тая на автора - издиша.

ПС.: И ти секретираш с безполезни мнения във форума, но не знаеш къде се намира бутончето "Редактирай" и дабълпостваш на поразия?

В Българския форум когато попиташ за нещо , единствено ти обясняват колко си тъп. За това нека да излезнем от тази Българщина и да се върнем на темата ?
Тия фейсбук страници са отживелица вече, а тепърва да създаваш фейсбук страница си е направо мазохизъм. Последните месеци тотално таковаха майката на рийча и положението ще става по-зле и по-зле... Просто трябва вече да се търси друг модел.

Ще се оправи рийча единствено с малко повече ум и перфектните иновации. Рийча го бутнаха заради тези провокиращи сайтове с цел реклама и кликвания. Скоро четох , че отбора на Марк създава система която да мисли сама , да изчислява и да пуска по-малко трафик на точно тези сайтове. Според мен за това изгараме и ние, но докато навлезне тази тяхна иновация , ще страдаме и ние.
Автора на темата си прави реклама, просто и ясно е!
Според мен ти си нямаш и идея за какво пишеш в тази тема.


Благодаря ви на всички , че бяхте толкова изчерпвателни. Модератора , може да затвори темата , защото лично аз съм прекалено разочерован от хората.
Никой не се придържа към темата и към дискусията. От тук или може би в тази тема, човек няма как да научи нещо ново. Лека вечер.
 
Марк създава
Марк е създал фацето, за да печели той.
Каквото ви пусне, целувайте ръка и казвайте "Сполай ти!". ;)
Както аз правя.
 
В Българския форум когато попиташ за нещо , единствено ти обясняват колко си тъп.

Тия лафове от фейсбук постове не важат... как да се получи дискусия, като нещата, които си изложил не са вярни?
 

Горе