Всичко за Форумите....

Бих искал всяка полезна информация за това коя платформа за форум е най-добре относно защита срещу хакери по-малко с пам и тем подобни. Ще бъда доволен и ако е безплатна. Предложете ми също така и хостинг за форума в смисъл нямам идея какъв хост ще му е нужен да речем при форум подобен на този откъм посещения и регистрирани потребители в смисъл не голям за в бъдеще не очаквам че ще се разрастне много, въпреки уникалната по рода си идея. Предварително благодаря за информацията. :wink:
 
От: Всичко за Форумите....

Здрасти.
ФОРУМ
Най-популярните форумни системи са:
phpbb,smf,ipb и vbulletin

От тях безплатни са smf и phpbb.Напоследък phpbb не се харесва на никой,затова ползвай smf.Доста добра с доста добри безплатни дизайни и много модули.
Но аз ти препоръчвам ако ще минаваш на платена форум система наистина да си купуш лиценза а не от някой warez форум.

Smf:
Официален сайт : Тук
Изтегли: Тук
Български език :
1-Ако не ползваш utf-8 изтегли това: Без utf-8
2-Ако използваш utf-9 изтегли това:UTF-8
Скинове/Дизайни: Теми
Модули: Тук има над 500 модула за smf - Цъкни тук

ХОСТИНГ
Вземи си един СуперСтарт от СуперХостинг.бг за 1 година.Евтино,но пък мястото е добро,както и трафика.Цената е 45 на година,мисля че можеш да си ги позволиш.
За начало това ти е достатачно.Ако сайта ти се разрастне и почнеш да получаваш пари и почне да ти се бави споделения хостинг мини на vps.

Успех.Поздрави Ивелин Борисов
 
Последно редактирано:
От: Всичко за Форумите....

Аз съм специалист по phpBB. Занимавам се с тази система по няколко часа на ден години наред. С една елементарна модификация автоматизирания спам изчезва на 100%. Поддържа UTF-8 без проблеми. Няма аномалии с базите данни каквито постоянно забелязвам в SMF. phpBB ти позволява огромна свобода на действие, номера е да се научиш кое в админ панела, за какво е. Докато го научиш може да мине доста време, но си струва.
 
От: Всичко за Форумите....

PhpBB се хаква много по лесно от smf не искам да спорим.Той си решава.
 
От: Всичко за Форумите....

Ако смяташ да правиш нещо сериозно и имаш средства, най-доброто е vbulletin.
Иначе сега работя с smf и съм доволна. Стабилна система с възможност за много модове.
phpBB3 - за мен е бъгаво.
 
От: Всичко за Форумите....

Сериозно не мисля, но идеята е много добра и уникална. Този форум до някаква степен ще реши един проблем който касае голям кръг от хора и няма подобен форум на такава тема. Но все пак мисля да започна по през пръсти пък ако се получи нещо ще видим по принцип най-много се чудя за хостинга иначе системата мисля да е smf понеже всеки ми казва че phpbb е много бъгаво и най-важното, че лесно се хаква.........
 
От: Всичко за Форумите....

Как за две години не видях нито един бъг, а и не ме хакнаха при условие, че имам хиляди потребители? Ай кажете ми един бъг на phpBB?
На некадърния уебмастър скриптовете му винаги са криви.
 
От: Всичко за Форумите....

Нещо смешмо:
Например Гост:Чете личните си съобщения

Като погледнем тук има към 48 000 теми за бъгове
Да кажем,че половинате се потварят,това са 24 000 бъга само в phpbb 3:

http://www.phpbb.com/bugs/phpbb3/?sid=617ec0d6e8796919913955c656e9e7f6

Тук също са към 20 000:
http://www.phpbb.com/bugs/ascraeus/?sid=617ec0d6e8796919913955c656e9e7f6

А сериозните бъгове са 504 :
 
От: Всичко за Форумите....

а кой е форума който го харесват най-много дизайнерите/програмистите и ако счетем, че парите не са важни кой бихте препоръчали вие?

и кой е най-харесван от потребите като дизайн, защото този тука като визия е доста натежаващ с времето
 
Последно редактирано:
От: Всичко за Форумите....

Този тук е с нормален дизайн.И IPB и VBullletin имат хубави дизайни.
Но IPB има повече и са по хубави според мен
 
smf имат проблем с правилното индексиране за които твърдят че ще е решен при версия 2 от сео гледна точка пхпбб 3 е по добър а 2 ката като иа барнеш става най сео форум платформата от висчки...

иначе ако парит не са важни вбюлетин е прилична платформа а и вбюлетина товари много по малко от пхп бб и може да се настроиват цифра кеширания

а специално за дизаина ами направен е да прилича на пхпбб 2 за да прилича на стария си скрипт приятен за четене целта на нашшия фпорум е да се влиза заради съдържанието не заради лъксвия дизаин :) както се казва "якия дизаин" е за юзер форуми не е за форуми за професионални уебмстъри батета и каки :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Всичко за Форумите....

ясно, защото на няколко пъти съм мислил да правя форум и както всички знаем безплатното е най-сладко :) но пък не винаги ти стига :)

абе за дизайна е така, ама има много хора като мен който не се занимават с дейности като вас, а четем дълго и малко ни изтичат очите от този контраст ;) но това е една друга тема.

за ipb, сега влезнах в няколко форума и визуално е нормален, той как товари сървъра повече от vbulletin или са еднакво добре оптимизирани
 
От: Всичко за Форумите....

Като погледнем тук има към 48 000 теми за бъгове
Така е защото това е най-използваната форумна платформа в света и най-малкия недостатък се репортва и впоследствие оправя.

Всяка система си има фенове, но статистиката е безжалостна. Виж в този линк колко големи phpBB форума има и колко са SMF. http://rankings.big-boards.com/?p=all
В ТОП 200 няма нито един SMF форум.

В проекта, който движа парите за скриптове нямат значение и мога да ползвам какъвто поискам форум - платен или безплатен. Аз съвсем целенасочено си ползвам phpBB3 и съм много доволен от системата.

Ако чак толкова ви трябва уникален и специален дизайн, просто можете да си поръчате. phpBB3 дивелъпърите и дизайнерите с лопата да ги ринеш из нета.
 

Горе