Всичко за DailyClicks

От: Всичко за DailyClicks

Здравейте,

най-напред искам да се извиня за поста си в темата "Лесни пари" - грешно бях разбрал предназначението на този сайт, мислех че всеки пише за начини да се изкарват пари по интернет, не знаех че не се толерират постове относно ptc.
Все пак аз наистина се занимавам с PTC и ако изобщо има тема за PTC, предполагам че е тази.Ако постът ми обаче е неподходящ нека админите го изтрият.
Аз се заниамвам с PTC вече малко повече от 2 месеца и мога да кажа следните факти:
- Има хиляди, ако не и десетки хиляди PTC сайтове
- Поне 95% от тях са scam
- Никой да не се захваща с това ако няма поне 2-3 реферала или ако няма 150$ за инветиране
Най-големият проблем разбира се е да се разбере дали сайтът плаща.Както написах по-горе поне 95% от сайтовете са scam.Но има и такива, които наистина плащат, аз съм се спрял на около 17-18 сайта, с които "работя".Има няколко критерии, които доста помагат, за да се прецени дали един сайт е scam или не.Разбира се не мога да гарантирам на 100%, но все пак е нещо.Ето ги и тях:
1.Layout-a на сайта - това разбира се не е най-важният фактор, но ако layout-a на сайта не изглежда добре, то админите или не им пука особено или пък не отделят много време, което и в двата случая не е добре.
2.Избягвайте сайтове, които използват free hosts и free domains.Например ако се ползва за host webspacemania или 000webhost и ако ползва за domain например websitename.co.cc, websitename.tk, websitename.co.nr и т.н. стойте надалеч!Щом собственикът не може да инвестира няколко долара, за да вземе добър host и domain за неговия сайт, то как може да се очаква този човек да Ви плаща трицифрени суми в продължение на месеци?
3.Не се регистрирайте при сайтове, които нямат форум.Идеята на форума е членовете на дадено РТС да могат да комуникират с админа възможно най-бързо, ако няма форум, то значи админът избягва контакта с членовете си, което говори само по себе си.Много админи разбира се също знаят, че хората гледат дали има форум и за да изглежда сайта им по-надежден правят и форум.Затова дори и да има форум, не бързайте да се регистрирате, вместо това влезте във форума и по-специално в support секцията.Проеверете за колко време админът отговаря на въпросте на своите членове - ако отговаря с няколко дни закъснение или пък изобщо не отговаря - имайте едно наум.
4.Дизайнът на сайта - има един стандартен дизайн, който се използва от самото начало на РТС сайтовете, известен още като default desgin.Ако сайта позлва този дефаулт дизайн не се регистрирайте.Щом админът не иска да прояви малко креативност и да създаде сайт с уникален или поне по-различен дизайн(или да плати на някой да го направи) то не може да се разчита че този човек ще Ви плаща в бъдеще.
5.Бъгове - доста от скриптовете са направени с бъгове в тях - най-срещаният е реферал-бъгът.Проверете във форума дали има рапорти за някакви бъгове и вижте дали админът ги е оправил.Ако не ги е оправил - не се регвайте.Щом админът не може да оправи такъв малък бъг или да наемe coder да му го оправи, то ако се появи payment bug губещият ще бъдете само Вие.
6.Най-важното - постоянството на сайта - кликнете на Advertise - там ще видите цените, които сайтът иска от рекламодателите - например за 1000 отваряния на дадена реклама колко пари иска сайтът.Сметкат е проста - ако сайтът плаща 0.01$ за отворен линк и 0.01$ за линк отворен от реферал то за 1000 реклами сайтът ще трябва да плати на своите членове максимум 20$.В повечето случай сумата е около 13-14$ т.к. има доста нерефериани членове.Та ако сайтът изисква да речем 8$ за 1000 реклами, то излиза, че вместо да печели от рекламa сайтът всъщност губи!20$-8$=12$ загуба от рекламите.В този случай сайтът попада в графата Ponzi Scheme.Терминът Ponzi Scheme се отнася за сайтове, които се издържат само чрез продажба на реферали и ъпгрейди за премиум.Спрат ли покупките на реферали и премиуми, спират и плащанията.
Това са критериите, по които аз преценявам дали да се регистрирам в даден РТС.За 2 месеца селектирах 17-18 сайта, в които "работя".От 5 от тях получих вече пари, от още 7-8 чакам да получа пари, а в 2-3 все още не съм достигнал необходимата минималн сума за теглене.
Основният ми проблем е че нямам много реферали, имам 2-ма познати, които се навиха да ми станат реферали в тези 17 сайта, инвестирах и 50$ и полека-лека задвижвам нещата.
Друг плюс е че цялата работа не ми отнема повече от 30 минути.Просто в 1 прозорец отварям 7 таба и във всеки таб отварям по едно РТС.След това от всяко едно РТС отварям по една реклама, по този начин за 30-40 секунд отварям 7 реклами едновремено.За да мина всичките 17-18 сайта ми трябват не повече от 30 минути дневно.
Както вече писах ако нямате реферали изобщо не се захващайте, случаят с inspirio обаче е реазличен.Щом имаш 30 различни IP-та то това променя нещата.Това са 30 реферала, които ако отварят реклами всеки ден ще дръпнеш много бързо.Тук обаче имам друг съвет за теб - предполагам че ако се регистрираш и веднага си направиш 30 реферала задъжително ще бъдеш баннат заради мултиакаунт, дори и 30-те реферала да са с различно IP, просто ще е прекалено подозрително.Най-добре регни се и в следващите 4-5 дни си добави не повече от 6 реферала.С 6 реферала, които отварят реклами ежедневно ще правиш поне по 1$ на ден от сайт.20 сайта по 1$ са 20$ на ден само за начало.Както сам знаеш за да изтеглиш пари трябва да достигнеш определена минимална сума, която в повечето случаи е 10$.С приход от 1$ на ден, 10$ ще ги направиш за 10 дни.Т.е. на десетия ден си теглиш от 20 сайта по 10$.
Тук идва другият голям проблем - трябва да се чака доста време, докато си получиш парите.Това за 6-те месеца чакане важи наистина, но само за 1 сайт, не искам да го пиша, за да не излезе че го рекалмирам, админът на този сайт пише, че има 2000 страници с payment requests :D Реалността е обаче малко по-друга - чака се в най-добрия случай 2 седмици, в най-лошия 40-45 дни, но средно е около месец.Т.е. 1 месец след като си направил cashout-a ще получиш от 20 страници по 10$ или общо 200$.През този месец обаче твоите реферали са ти носили по 1$ на ден във всеки един сайт - т.е. ще имаш по 30$ във 20 сайта, което вече не е чак толкова малко.За да си получаваш парите по-бързо просто си купи премиум навсякъде - премиума струва средно 35-40$ и ти осигурява плащане между 72 часа и 30 дни, в зависимост от сътветният сайт, но при всички случаи е по-бързо отколкото ако си standart member.Отделно като мине 1 месец си добави още 1-2 реферала.Само със седем реферала и премиум във всичките 20 сайта ще правиш адско много пари.Важното е тези 7 реферала да са активни и всеки ден да си отварят рекламите.Отделно тези реферали освен на главния ти акаунт ще носят пари и на самите себе си, с две думи нещата ще тръгнат.
Ами това е моят съвет към теб, щом имаш 30 различни IP-та задължително пробвай, но не с 30 реферала, а с 5-6 в началото и още няколко по-късно.Ако нещата вървят по план за 3-4 месеца би трябвало да достигнеш поне до 700-800$ месечно.
Конкретно за daily-clicks, според мен този сайт не си струва, аз съм регистриран там, но не отварям реклами, нямат форум, а и минимума им за cashout е 25$, което е твърде много.
P.S. на места може да съм "изял" някоя буква, батериите на клавиатурата ми са слаби в моmента :)
 
Последно редактирано:
От: Всичко за DailyClicks

Евала Гошко, че сподели деликатни нещица от кухнята на въпросните системи.Ако не ти е проблем драсни някой и друг ред на пощата ми да уточним някой детайли..
[email protected]
 
От: Всичко за DailyClicks

Да и аз му следя блогчето на колегата ама нещо спря да пише. Добро е и надъхващо
 
От: Всичко за DailyClicks

Браво бе! :)

На 12-и февруари се регистрира в GenBucks.
http://sshon.wordpress.com/2008/02/12/genbucks/

На 6-и май прави първата продажба ($20) - по-малко от 3 месеца
http://sshon.wordpress.com/2008/05/06/genbucks-parvaprodajba/

На 31 май има спечелени $325
http://sshon.wordpress.com/2008/05/31/genbucks-may-2008/

Е това е супер яко! :)

Ако админите могат да сложат този текст в условията за регистрация, може и да понамалеят хората, които започват с пост ала буксто.

И като говоря за условия, четете ли Общите условия и обяснявате ли си в детайли какво означава всичко написано там, когато се регистрирате за важни услуги като например афилиейт програми или платен хостинг? Аз до сега щях да съм се регистрирал в GenBucks и MoreNiche може би, но прочетох едва половината от условията на едната програма, защото се опитвам да съм наясно в какво забърквам себе си и другите хора. Имам предвид, че ако срещна неясен термин, го търся в речника. :)


П.П. Когато се говори за PTC, често се споменават и т.нар. сърфчета - какво са това - аутокликащ софтуер ли?
 
Последно редактирано:
От: Всичко за DailyClicks

Сърфчета се наричат, защото кликайки ти сърфираш между различни сайтове и като отидеш да печелиш кедити има обикновенно бутон: "Start Surfing". Но това е за хора без никаква идея за правене на пари онлайн. Мерси на voic4e за добрия пример, който даде с афилиейт програмите - това е истински начин за печелене.;)

Бате, нека ги има и такива постове, нали някой трябва да ни забавлява и да дига самучувствието на останалите тук:) Все пак като дойде и каже че за 6 месеца е изкарал цели $10 с лудо кликане и четене на имейли, става забавно, особедно когато някой на 16-17 години се похвали в друг пост, че е направил продажба с комисиона от сорта на $50-60. :)

И наистина блогчето на sshon е много готино и добро примерче за това как се почва и продължава напред. Всички други тъпи блогове накачулени с буксто и PTC сайтове са голяма смехория. Това да направиш блог за правене на пари онлайн и да промотираш такива сайтове, е като да гледаш Мона Лиза и някой да ти чувърка в окото.:)
 

Горе