Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка

От: Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка

Ноке го е казал точно на мястото си.
Представете си че всичките пари на земята са 100 лева, а всичките хора са 100 човека. На човек по левче. За да спечелим повече от другите, трябва с нещо да ги изпреварим, иначе няма как да стане. Постоянството си е фактор който не е за пренебрегване, но първичното е знанието ни и планирането на нещата, после идва постоянството. Не можем да постоянстваме върху нещо само заради идеята да постоянстваме над нещо.

Та моите насоки за успех са:
Стъпка 1. Винаги трябва да сме една идея пред масата народ. Пример: Утре всички научават че се печели от СЕО и тръгват да учат, да се конкурират че да печелят. Няма смисъл от тъпканица има нужда от преквалификация - трябват ни СЕО учители. Защо да се конкурираме с всички след като можем да продаваме СЕО образование на всички? Та по тоя начин трябва да се мисли!
Стъпка 2. Планирайте си нещата добре! Не става дума да сметнете колко ще изхарчите за домейн, хост, някой друг линк и събраната цифра да извадите от мечтания приход... Става дума за детайлно планиране на нещата. То без опит не става, има и книжни из нета. Трябва се прецени много добре риска, да се подготви добра маркетингова стратегия, да знаете как се прилага, анализ на пазара, анализ на себе самите ви, за да знаете кое колко време ще ви отнеме точно. Прави се един проджект план, като за съвет мога да дам винаги да гледате във всеки един етап от развитието на проекта, възможния риск да не превишава 5-10% от текущия баланс на активите.
Стъпка 3. Отдайте се на фантазията си по време на работа и следвайте стриктно плановете си! Не правете глупости, не се отклонявайте идейно от основните насоки на проекта. Преразглеждайте из основи всичко от т.2 всеки път когато не сте под нормата за текущия етап. Гледайте да наваксвате изгубеното време, а не да удължавате срока на проекта си!
Винаги наглеждайте конкуренцията и бъдете в крак с нещата. Няма смисъл да се работи над проекта след като виждате че конкурентите ви са в пъти по добри. Пийте една студена вода и се преквалифицирайте - т.1

Винаги помнете казаното от ivo1017 "Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка.", както и казаното от мен "Не всяка стъпка води до дълго пътуване." Реално малко са стъпките които ще ви отведат към успеха, понякога може и да липсват такива :)

Допълнителен съвет: Правете нещата приоритетно! Няма смисъл да се блъскате пред компютъра до 3 след полунощ, а жената да ви чака в леглото отвита! Ще ви струва по скъпо от колкото си мислите. Завийте я, обърнете я на една страна и може да продължавате на лаптопа... :lol:

Понеже напоследък на мода станаха "надъхващите" клипчета, да дам и аз едно което ме стимулира:
[video=youtube;2VB_uz6G6C4]

ПП: Кой ли събуди тази едногодишна тема....
Това за жената най ми хареса!!!
 
Важното е троловете да харесват нещо си.
 
Много добра статия. Дава отправни точки. Според мен трябва да се започне и нещата си тръгват .
 

Горе