Възможна измама към потребители използващи Google реклама

Здравейте,

Пиша тази тема с лека насмешка, защото не съм вярвал, че хората прибягват и до такива подходи.

Масово се звъни по телефоните на сайтове и услуги, които имат Google реклама, с цел да се предлагат оферти, за поддръжка, управление на техните услуги, сайтове и рекламни кампании.
След като усетят, че човека отсреща не разбира толкова, започват да се представят, като агенти на Google. Сами се досещате, че повечето такива клиенти на Google имат хора, които им поддържат услугите...

Тук идва и интересния момент - ако им бъде отказано по някаква причина, рекламата започва да бъде докладвана многократно към Google за злоупотреба и до минути, часове или дни Google започва да изисква най-различни неща, което има отрицателен ефект.
Логично е, че е с цел саботаж. :)

По-смешното е това, че предлагат суми, които са смешни за тази работа, само и само да успеят да подлъжат човека отсреща.

Сигурен съм, че случаят не е прецедент.
 
Последно редактирано:
това го въртят от години, новото е оплюването
 
Схемата е от над една година и даже не е нужно да си пускал реклами. Аз имам пет сайта с Гугъл локация и за всички поотделно ми звъняха български фирми партньори на Гугъл. Започват отдалече с актуализация за ключовите думи и след това съобщават, че гратисния срок е свършил и трябва да платиш 100-200лв. Последния път го питах дали някой се хваща на схемата и човека каза че не се оплква.
 
Да, старично е това. Дори и за други глупости звънят. Например, че фирмата е партньор на Google и ако не платиш годишния абонамент ще спрат да ти поддържат листинга в Google Maps / Business. Или ще те изключат от резултатите. Всякакви се пробвам и успяват. Успяват най-вече защото тези собственици на бизнеси, които някакво онлайн представяне, нямат читави или никакви IT хора или интернет маркетинг експерти, до които да се допитат какво да правят в подобни ситуации. От доста време насам е изтървано положението тук и много хора вече са си дали парите, дори и ги повтарят, защото реално "не са ги махнали от Google".
 
С цел да поддържаме темата полезна за тези, които още не са се сбклъсквали с това, предлагам да се споделят телефонните номера на въпросните "тарикати" тук в темата.
Аз вече имам един такъв, но преди да го споделя се обръщам към @Blinky, за да каже дали е съгласен с идеята и най-вече дали е по правилата на форума. :)
 
Може да възникне спор, но все пак щом се занимава и предлага на хората това, явно е ОК с дейността си и я намира за съвсем нормален бизнес модел. А и не е ли безплатна реклама, ако го споделиш. :)
 

Горе