Възможна ли е връзка между Bluetooth и GPRS

veni8

Active Member
Имам един обикновен телефон, който не е смартфон, няма GPRS, и като хардуер няма техническа възможност за ползване на мобилен интетнет. Ползвам го само за разговори.

Обаче от няколко месеца ми начисляват различни суми за използван мобилен интернет.

Първо си помислих, че ми надписват сметката, но се оказа, че телефонът има Bluetooth.

Възможно ли телефонът сам през Bluetooth да се е свързал с GPRS мрежата на оператора?

Това е точния модел телефон:

 
Последно редактирано:
Забравих да спомена, че на покрива на блока има GSM антена, но тя е на друг мобилен оператор.

Възможно ли е телефонът през Bluetooth да се е свързал с чужда антена и от там да навърта трафик?
 
Последно редактирано:
Bluetooth е технология за пренос на данни на къси разстояния между клиентски устройства използващи същия протокол. С други думи не можеш да се вържеш към Bluetooth сървър или централна точка защото операторите не го използват за нищо. Няма как Bluetooth да се свърже към чужда антена или към мобилна станция които използват различен протокол и честота на комуникация. Това е все едно да кажеш, че баба ти провежда видео разговори през старата си радио точка на село.
 
Просто оператора те хласка лекичко всеки месец. Гледах ревю на този модел телефон, no не можах да разбера дали все пак няма опция за WAP
 
Изключено е по Bluetooth да се свържеш с базовите станции. Това са съвсем различни стандарти, работят на различни честоти, стандартизирани са от различни организации и нямат нищо общо. Bluetooth е стандарт за пренос на данни на много близки разстояния и категорично няма нищо общо с клетъчните мрежи.

Виж, да ти надпишат сметката от оператор е изключително възможно.
 

Горе