Възможност за безплатни уникални статии?

Convenix

Member
Здравейте! :)

Прави ми впечатление, че се пускат обяви, че се продават статии в даден сайт и т.н. Или пък се дава право на човек да сложи статия в сайт дори безплатно, но да се сложи 1 линк към друг сайт.

Още не съм много запознат с тези неща, но това не е ли някак странно? Някой ти плаща за да ти генерира съдържание - уникални статии? Ако може да ми обясните какво се случва.

Човек Х иска сума Y за да пусне статия, която човек Z ще му даде. Така X хем печели пари, хем получава уникални статии?

От какво печели човек Z? И каква е тази врътка дето правите?

Благодаря! :)
 
Когато пускаш рекламна статия (рекламираща твои сайтове) - само тогава си плащаш и това е естествено. Естествено в даден сайт потребителите се дразнят от подобно четиво и затова (собствениците на) сайтовете ги захранваш и с полезни (по-скоро забавни) текстове, които вече ги купуват от така наречените копирайтъри.
 
Не е е*авка. Сериозно питам. Не съм запознат със SEO и т.н. Чувал съм за backlinks, но не знам нищо подробно за тях освен, че са препратки от един сайт в друг. Толкова ли са важни, че хората дори си плащат за да си добавят линк на техния сайт в друг.

Извинявайте, може би беше глупаво да пускам тази тема, а беше по-добре да седна първо да прочета повече за SEO и какво точно представляват backlinks, за какво се използват и защо.

Просто ми стана интересно. Аз имам сайт и си купувах статии от тук за да има съдържание сайта ми. Но видях, че има хора, които искат да ти платят за да ти напишат уникална статия. И ми стана странно, хем ще имам уникална статия, хем ще ми платят. Затова пуснах темата.

Иначе конкретните ми въпроси са:
1. Когато кача статия с линк към друг сайт, това проблем ли е за моя сайт?
2. Колко такива статии, за които да ми платят мога да си добавя в сайта, без да е проблем за сайта ми? Тоест мога ли да добавя 20 статии. Тоест 20 човека ще ми платят да ми напишат статии. И така ще имам уникално съдържание. Но освен, че ще спечеля пари и ще имам уникално съдържание - безплатно, то ще имам 20 линка към други сайтове. Тези линкове ще ми свалят ли някакви показатели за сайта?

Извинявам се, може въпросите и виждането ми да са много смешни и глупави, но просто като нямам много представа за SEO и backlinks ми възникнаха тези неща, без да съм чел нещо за тях, и може би трябваше да прочета преди да пиша. Извинявайте!
 
Не всичко е SEO, просто някой хора са луднали по SEO и си мислят, че само за това се използват статиите, но забравят, че има PR статии, рекламни статии. Цената е колкото се договориш, ако сайта ти е добър, ще искаш повече пари.

1. По принцип не е проблем, но все пак трябва да се внимава с тематиката.
2. Може да качваш колкото си искаш такива статии, неограничено количество. Може да добавиш не 20, а 20 000, примерно, аз сега за седмица ще пусна 9 платени статии. Колкото до въпроса ти за линковете - ще трябва да четеш, да се учиш, по принцип изходящия линк даже може и да помогне на сайт, но всичко е според зависи, има си сайтове, тематики към които е добре да няма изходящи линкове.

Дай си сметка, че сайта ти е медия. А в една медия всичко което се публикува като външно съдържание е реклама. А за реклама се плаща.
 

Горе