Въпроси за стартиране с Афилиейт Маркетинг

vetzkov

Well-Known Member
Здравейте , аз съм доста нов в този прекрасен форум и искам да задам няколко доста може би елементарни но в същото време важни въпроса относно онлайн маркетинга.Те са насочени в 2 разделения:
1.Генбъкс - ако някой може да ми даде основни насоки как да си слагам темплейтите и въобще една хубажа статийка ако не ви затруднявам.
2.Адълтфрендфайндър - как да се запиша за тази афлиат програма и как да процедирам в последствие.
Благодаря много наистина ще се радвам ако някой ми даде доста подробна информация систематизирана на едно място.Знам че някои от вас са прекарали денонощия четейки от различни сайтове за да натрупат тези знания но нали все пак затова точно тези хора са пионери в българския онлайн маркетинг.Благодаря предварително
Поздрави , Цветан
 
w

ок благодаря за топлото приветстване сега лягам пък утре ще видим какво ще стане :) лека вечер на всички
 
Темплейтите се свалят от "http://genbuckstemplates.com/" логваш се с Affiliate Id. Сваляш даден темплейт. Трябва да промениш малко съдаржанието на темплейта за да не се отчита, като дубликат. Най-лесно става като го отвориш с notepad.

След това отиваш на Free Hosting и попълваш няколко реда за да ти пуснат безплатен хостинг.(за 24ч горе долу го пускат)
В имейла който получиш от bong(той отговаря за хостинга на генбъкс) ще видиш IP-то през което ще се свързваш. т.е.(пример) IP 123.26.98.12. За да се свържеш с контрол панела пишеш "http://123.26.98.12:2082"
Там ще намериш File Manager с който ще си качваш фаиловете(темплейта) в public_html.
 
Само дето безплатния хостинг яко sucks брато :) Сори но не се занимавай изобщо. По добре си пати за хостинг. И задължително да е USA хостинг. Иначе темплейтите са абсолютна скръб :) Направи си сайт самостоятелно и забрави за темлейти. Това са само 2 савета от мен набързо, но повярвай ми много ще спечелиш ако ме послушаш. Един вид братле, ще си спестиш един месец лутане като мен.
 
От 4 сайта хостнати при генбъкс имах адски проблеми само с 1.

Относно правенето на сайт. vitohol ти може да ги разбираш нещата, но ние повечето във форума неможем да направим сайт, а просто едитваме готови работи.

А какъв е този 1 месец в който си се лутал?
 
vetzkov, здрасти бате, много се радвам, че на мир форума ни за готин и ти пойелавам прияте престой тук с нас, много неща ще научиш - обещавам ти. :)

Относно въпросите ти:
1. Значи при GenBucks - може да се запишеш тук ако не си го направил: GenBucks. Много са яки, а както си е известно фри хостинга не винаги е Ок, понякога не може да се разчита на него, но едно е сигурно - тази програма се грижи за афилиейтите си. Това го знаеме от опит. Просто там си има тамплейти сваляш ги едитваш текста/контента, дооправяш ги както ти се иска и ги уплодваш. Не е сложно - а трафика еми тук е мястото където ще прочетеш как да си го набавиш. И това не изглежда сложно.:)

2. За тази програма може да се запишеш тук: FriendFinder - да си набавиш webmaster ресурсите и линковете(с твойто ID) и си ги поставяш на сайта. Ако някой дойде и се запише или още по-добре си плати за членство в този голям дейtинг сайт - ти печелиш % от тази такса. Еми това е в общи линии.

Другото ще го направиш с много четене и работа, хубавото е че инвестицията ти е никаква, само отделено време за учене. Но си заслужава. Другото което ми направи впечатление е че си си избрал добри афилиейт програми - и другите си заслужават внимание. Можа даже да се комбинират някой продукти/услуги по между им.

Успехи и ще си помагаме да знаеш:)
 
Последно редактирано от модератор:
@DEATH
1) Ами аз имах проблеми с мой сайт, който до пред 2 дни се хостваше в ген-а. Иначе за 1 месец техните nameservers така са претъпкани че от 5 зареждания 1 път ти дава алтернативните nameserves-тоест пращаше ме на рекламна страница на rеgistrant на домейна ми.

2) Ако погледнеш едно нормално sales copy и погледнеш на ген-а темпйтите ще ти стане ясно за какво говоря. Ако трябва да чакаш от search engine traffic просто забрави ако не си промениш текстовете. Аз това имах предвид по да си направиш сам сайта.

3) Техните темплейти за фами си зареждат текстовете от някаде си и ти не може да ги променяш освен ако не си напрвиш сам страниците което е пак същото за което говорех.

4) Лутах се 1 месец защото не променях текстовете а само пращах трафик (макар и малко за тест) и не се конвертираше, а сега сам променил текстовете и design-а затова смятам, че ще стане.

Иначе бате, ако някой не разбира как да прави сайтове и иска да се занимава с интернет маркетинг ще му е много трудно. Затова препоръчвам да попрочете от тук от там да си инвестира няколко месеца в правене на текива и ще види че ще му се върне.
 
Първо мерси за разяснението.

Точно тези проблеми имах на 4тия си сайт (макар 3тия да е хостнат на същото място и няма грам проблеми)

Още с пускането на Porfinast (hair loss pills) си взех домейн http://profinast.us изтглих си темплейта, едитнах му текста, изкарах по важната информация от 7days,science на home page (Както каза Blinky в 1 от постовете си "Винаги следете конкуренцията какво прави). Регистрирах го малко по директорий, малко горила маркетинг и ...

В момента сайта ми по keywords "profinast" е на члни позиций в големите търсачки.
 
и аз това правя.Едитвам текста с някакви синоними, картинките, имената на картинките и така.Надявам се след време да дойде траффик след СЕО Замислим съм един главен домейн като този домайн ще рекламира всичките други 15 продукта.а тези 15 продукта ще ги ъплоудна на субдомейните и така ще стане една малка мрежа само с такива продукти. След това ще работя само по главниуя домейн тъй като то щее е свързан с със субдомейните и където и потребителя където и да кликне все ще попадне на някои от продуктите. Смятам че добре съм го замислил.
 
Да добре си го замислил :) Само дето ти препоръчвам да са ти на отделни домейни. Така ще имаш по голям trust и линковете ще се броят. И другото което е може да развиеш първо 2-3 продукта и след това останалите. Няма смисъл да се впускаш в 5-10 продукта защото така ще си разбиеш силите. Според мен това е начина.

А на DEATH сайта е добър, дано да си вади кинти от него. И ако не ти се конвертират посетителите знаеш какво да правиш от по горния ми пост :)
 

Горе