Въпроси за Dropshipping и PayPal

Nedev

New Member
Здравейте.Рових се в интернет пространството и случайно забелязах един коментар,където потребител съветваше друг да погледне в предприемач.бг.Реших и аз да посетя сайта.Честно да си кажа съм много приятно очарован от бързия преглед на темите и написаните коментари.Стана ми интересно по темите за дроп шопинга и се замислям дали подобна идея ще бъде приложима в сферата на услугите например.Също видях обяви за покупко-продажба на фейсбук профили и страници,и се чудя колко ли би струвал един профил с 5000 приятелства понеже имам такъв?Колко струва една страница или група например с 1000/50000/100000 потребителя?Питам,защото отдавна ми се върти в главата идея да продавам или извършвам някаква услуга.Същото да е евтино,но масово търсено,само че още не мога да измисля какво да е :) и към какви потребители да се ориентирам,дали на местна почва или по широкия свят.(като малък пример: създавам група във фейсбук конкретно пълна с потребители от Англия да кажем и там рекламирам малък хотел по Българското черноморие,какъв би следвало да е приблизителния комисион,който да търся за такава реклама?) Другото което ме интересува е дали мога да получавам и препращам пари в пейпал без да е верифициран с банкова карта.Тоест да имам няколко акаунта с различни имел адреси на който да получавам суми и от тях да ги препращам на титулярния акаунт където мога да си ги прехвърля в банковата карта?
Благодаря
 
Здравей и добре дошъл при нас. Позволих си да попроменя малко заглавието, за да носи повече инфо за съдържанието на темата - като потребител влезе да разглежда за нови теми. И така по темата - честно казано е добре да измислиш какво искаш да продаваш и развиваш, за да ти стане по ясно как да го предлагаш по критериите, които искаш - масово и евтино. Тук се търгува с много социални профили и страници, но вече е добре да се спазят правилата на форума ни, за да влезеш в този тип търговия - тук държим на коректността и думата. :)

Можеш да правиш транзакции, но след $2000 извъртян оборот, ще искат да си го верифизираш акаунта, което е лесно - пращане на документация? Колкото до картата, тя на практика ти е нужна с отварянето на акаунта. Регистрацията лесно - но после е нужно да вържеш карта. И това с няколко акаунта не е добра идея. Можеш да имаш един личен и един бизнес. ;)
 
Тва с няколкото Пейпал акаунта ,който да препращат суми към основния пейпал акаунт си е схема за мамене отвсякъде.
Като ще правиш честен бизнес и си коректен,за какво са ти няколко акаунта?
 
Тва с няколкото Пейпал акаунта ,който да препращат суми към основния пейпал акаунт си е схема за мамене отвсякъде.
Като ще правиш честен бизнес и си коректен,за какво са ти няколко акаунта?
Питам,защото не съм много запознат,но до колкото знам пари чрез пейпал се изпращат по имела. Именно заради това,че имеила не съвпада с стоката или услугата да не изглежда измамно,примерно: продавам автомобилни гуми,плащане чрез пейпал на имеил примерно кетъринг_оод@абв.бг.Някак си не изглежда в синхрон и при мен се получи нещо такова вместо да е с някакъв по универсален ник. От около седмица съм го регистрирал и не видях да има опция за подмяна на името иа имеила,та за това попитах.Измамните пари може и да са сладки,както си мислят някои,но в 99 процента от случаите са за краткотрайно явление и се губят по-бързо от колкото са спечелени.Също и се добавят сериозни последици,като оня дето го даваха по телевизията (фейсбук мошеника)Едно,че има проблеми с властите и друго.че много хора искат да му счупят муцунката.Някъде из форума мярнах и тема за сайтове за възрастни където прочетох коментари,че ако сайта се хоства извън България и се ползват прокси сървъри няма да има проблем.Но това не е така,защото се извършва на територията на България където подобно излъчване е забранено със закон останал непроменен от много години и каквото защита да се ползва в интернет не може да остане скрита за качулатите момчета (има си причини поради които се случва,но няма да споменавам и тях). Цялата тая работа с измамите е нещо,като приказката за трите прасенца където само тухлената къща за която е положен много труд оцелява.
 

Горе