Въпрос: Сметка в Paysera

traiki

Well-Known Member
Предполагам, че повечето от вас ползват Paysera. Направих си сметка и чакам потвърждение да ми я одобрят. Въпросът ми е, тъй като не съм я ползвал, а изглежда доста удобна - става ли за съхранение на някаква валута примерно и надеждна ли е като цяло. Предполагам могат да се правят обичайните транзакции и четох, че няма такси за поддържане на сметка за суми до 10 000 евро или нещо такова беше.
 
За еврови преводи са супер. За входящи левови - също. Изходящите левови са малко специфични - изпращат се от банковата сметка на Пейсера, въпреки че уж имаш български IBAN, и освен това има такса за такива преводи, каквато например в Револют няма. Преводи в други валути - примерно долари, не се обработват от Пейсера, а минават през друга банка, с която си партнират.

Валутните им курсове са страхотни в сравнение със стандартните банки, но могат да се намерят и малко по-добри такива на финтех пазара.

Аз ползвам Пейсера от над 3 години, основно за еврови и входящи левови преводи, и обмяна на валута от време на време. Не са 100-процентов заместител на банките, но за този тип операции вършат перфектна работа.
 
Доста се използва Paysera. Преди няколко месеца го интегрирах за Shopify, като четейки за него, била идеална разплащателна система, която с малко повече нерви можело да комуникира с подходящите файлове, които нашия НАП изисквал. Отделно таксите по трансакциите били ниски, дори никакви, и то за бизнес акаунт, но не знам дали ми е актуална информацията.

 

Горе