Въпрос за диоптрични очила..

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
здравейте колеги,

знам че не сте лекари, а предприемачи, но пък нали работим на компютър и предполагам всички си имате такива очила.. или повечето..

аз имах проблеми с очите преди 3-4 години и така получих очила диоптрични че не виждах малките надписи примерно от 4-5 метра.. например субтитри на някой филм..

преди 1 седмица ходих отново на лекар и ми смениха диоптрите.. вече едното око беше 1.000 другото 0.75 нещо такова.. при закупуването на стъклата купих някви германски стъкла по 92 лв бройката.. уж със всякакви защити е и най вече компютърна защита има.. обаче имам един лек проблем и незнам дали е проблем и при някой друг има ли такъв..

очилата ми като ги сложа леко жълто показват.. какво имам впредвид.. примерно малко бежевото изглежда като кремаво.. примерно жълтото става по жълто.. бялото не е точно като бяло. иначе си показват добре виждам чуесно.. но викам да няма проблем със стъклата да ми развалят очите после.. някой да има такива стъкла.. и примерно като получавам няква светлина по ярка.. отстрани има син-виолетов отражение... доколкото разбрах това е заради компютърната защита.. иначе стъклата са прозрачни , не са жълти..

П.С. Намерих начин да го опиша.. нали има ефект към снимките топло.. нещо подобно ще да е
 
Последно редактирано:
Инсталирай си f.lux и виж как се вижда вечер. Същата работа. Жълто се вижда, понеже маха синята светлина, която е и вредната за зрението.
 
Важното е да са ти удобни, да не ти дразнят очите и най-важното да изпълняват целта си. Аз нося защитни за компютър, с някакви изменения в лупите, защото имам лек астегматизъм, което явно с висенето си се разви. Гледай да почиваш, да правиш някакви упражнения - гледане в страни, някакви подобни.
 
Тези очила ми звучат като нещо предназначено да защитава от стария тип монитори с кинескопи. Срещу съвременните екрани не е необходима никаква форма на допълнителна защита.
 

Горе