Въпрос за домейни .de .es .co.uk

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте,

гледам е namecheap на .es пише, че трябва да имам испански документи, на .de можело да се наложи да имам пак някакви неща...
Ако ги купя, а нямам примерно испански документи какво се случва? Не съм наясно с чуждестранните разширения?
 
Писах си със съпорта на namecheap. За .es и за .de трябва да имаш представител, който да отговаря за домейна при правни и други въпроси.
 
Писах си със съпорта на namecheap. За .es и за .de трябва да имаш представител, който да отговаря за домейна при правни и други въпроси.
.DE domains can be registered from any owner country. Local presence is no longer required as of May 2018.

When the registrant is not located in Germany, an authorized contact located in Germany who can receive official or court documents on their behalf is required. The contact must be provided to the registry within two weeks upon request.
Всъщност пише, че ако някога се наложи да получиш официални или съдебни документи е необходими да дадеш контакт/адрес на получател в Германия. Тва вероятно ще се случи при някакви злоупотреби.

Не е пречка да си регнеш .de
 
Да, но не ми се вярва регистрирам домейн днес, не предоставям информация за контактно немско лице и когато се създаде "правна ситуация", чак тогава да искат лице за контакт в Германия. Не мисля, че е така.
 
Така пише, дават ти две седмици да предоставиш адрес. Шанса да се създаде правна ситуация само ти си го знаеш, предвид, какво смяташ да правиш с домейнът. :)
 
Имах два сайта за обяви, единия с .us, другия с .de, безплатни, без платени опции и т.н., държах ги една година преди да ги продам. :) Единствено искаха да си въведа както всеки регистрар данни за собственик, имена, имейл за контакт телефон, адрес. И ме питаха за какво ще позлвам уебсайта, както тук обясних, така и на тях, един имаше блог, другите два бяха за обяви и така никой нищо повече не ми е искал.
 

Горе