Въпрос за печалба от софт или website

warnmap

New Member
Колеги, моля ви дайте ми отговори моля:)

Мисля да инвестирам в web site predlagash usluga i da taksuvam potrebitelite s mesechna fee.
Може ли някой ама наистина experienced да ми обясни ако няма интерес с плащанията как можа да направя максимална печалба по-друг начин като знам че има огромен интерес към услугата , да не искачам с 6 но 5 цирено число уни влизания на ден ?

Наистина моля за отговори от хора наясно с нещата :)

Благодаря ви предварително!
 
Последно редактирано:
Здравей,

Искаш да продаваш услуга на месечен абонамент, така ли? И ако случайно не може да се осъществи по този начин, да измислиш с нещо друго, като модел за събиране на парите. Ако нямаш и интерес към услугата, може да я предложиш с някакъв трайл, който да е месечен, и ако се зарибят - да вземат вече месечен абонамент. Другата опция е да я пуснеш 1-2-3 месеца на някаква тънка цена, дори и да дадеш фри, като след това си ги караш да си плащат, ако са доволни. И третия вариант - да им предложиш нещо допълнително - примерно някакви съвети, ебукс, достъп до някаква информация в областта. Може да се правят и друг схеми, зависи вече и с какви ресурси разполагаш и какво може да предложиш. ;)
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

Мерси за отг. :)
Ами да идеята съм сигурен че още с пускането ще имам огромен интерес. Но нз колко ще е интереса ако има цена. Ако няма интерес при платено искам да знам как мога да искарам максимално като пусна free. При freee съм сигорен че трафика ще потече като река та някак си да си избия парите после..")
За това мислих да пусна месечен абонамент (малка сума за usera а аз elite smile
Но понеже не съм вчерашен , искам да имам вариант Б поне за избиване на инвестицията защото още не съм отправил запитвания за цена но ще е много предполагам. Може и да чукне 20 - 30 бона ддз
 
Имай предвид, че го има и другия момент - което е фри, не го взимат на сериозно. Интерес ще има само тогава когато наистина е добра, уникална в някаква си нейна част и определено е представена добре на аудиторията. Еми даваш им нещо фри и после им продаваш услугата. Едно време предимно за това влизаха хората - за да търсят нещо, което да им реши проблема. И сега го правят, но вече се научиха, че и търговията е част от интернет вече. Преди, отдавна, влизаха без умисъл да купят нещо, просто си търсеха. Някой все още са така, но като цяло - интернет е и място за пазаруване. Дори и от телефона си може да си купиш кола, апартамент.

Направи си два плана, по които да действаш. Но и двата да са зарибяващи. Единият с фри неща при регистрация, а другия с някакви бонуси + някой фри трайл, за да пробват услугата. Търси разковничето при зарибяването - там и тайната.

Дай повече инфо, в коя сфера е, какво толкова го прави уникално. И така. Дори дай общо, без да казваш нещо конкретно, за да можем и да те насочим по-конкретно. Има си много начини, и всяка сфера си има специфични начини да си зариби клиентите. ;)
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

Щом мислиш, че ще има интерес просто си направи някакви груби сметки: Инвестиция < Брой очаквани платени такси за Х месеци.
Какъв е проблема ако нещата не потръгнат да сложиш минимална цена за месец и да си избиеш инвестицията за по дълъг период?

Всичко зависи от услугата, но обмисли вариант да има free акаунта(непълна функционалност) и платени акаунти(дали ще е само 1 или повече нива сам си прецени). В някои случаи това е по удачно решение от това да имаш trail период.
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

Blinky, нека така да го кажа: Разполагам с База данни и аз вече знам как ще се рекламирам, знам и къде точно, знам че тези цифри са сигурни ако е free но проблема ми е че да предположим няма почти никакъв интерес да се плаща за това. Тогава мисля да го направя free и след това как мога да правя пари от трафика.
AMitrev да това е вариант наистина :) Да има 1 ден примерно free но дори и така, само да предположим че няма хора които да плащат никаква сума, какво правя след това
 
С реклами, или като им продаваш нещо допълнително - релевантно или към услугата.

Не мога да установя къде е проблема. Хем услугата е добра, хем хората няма да плащат. Нали не говорим за некви индийци или бг трафик? Има начини да им измъкнеш парите, но си трябва подход и добре обмисляне. Един приятел им пуска фри неща и покрай тях им пробутва другите си продукти. ;)
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

@warnmap тези данни променят ли се с времето?
Ако са толкова интересни данни, защо очакваш да се издъниш? Има ги някъде безплатно ли :D?
 
От: Re: Въпрос за печалба от софт или website

няма да се предлага у бг това,
Ами примерно как предполагам че ще се развият нещата, пускам го free 1 deн using, рег се 10 000 човека. На другия ден плащат 1000. пускам още един ден free и 10 000 кънекции. Има ли как, да направя free using и правене на повече пари от реклами да кажем, защото няма друго за продаване, имам тази услуга и това е и идеята.. отколкото да го ползват само 1000 от възможни 10 000 които са си наумили че няма да плащат за това всеки месец. А някакси не ми се иска цената да е 1 път въобще, ако е така имам чувството че идеята ми е изнасилена и захвърлена хахах
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

Човек пиши по грамотно, че малко трябва да се гадае какво искаш да кажеш.
Дай по-отдалече да започнем:
1. Тези данни ще се променят ли с времето?
2. Човек ще има ли нужда от тях както сега, така и след 1, 2, 3 и Х месеца?
3. Можеш ли да разделиш данните на два типа: полезни и супер важни?
 
От: Re: Въпрос за печалба от софт или website

Ами защото има хора които решават че няма да отделят 3 лв на месец за това, но ако е free ще го ползват .. Примери безброй:)
С времето нз дали ще спадне интереса, по-скоро не, ако не се направи free от някой друг ..
 
От: Re: Въпрос за печалба от софт или website

1. Данните съм убеден че ако си развия идеята докрай цифрите може и 6 да стават относно трафика. АКО услугата е free и поне за в момента няма по-добра
2.Нуждата ще е постоянна за поне година за човек
3. Това мисля че ще е до разбиране и индивидуално , нз как ще го приемат това ..
 
От: Въпрос за печалба от софт или website

Ако са полезни 3лв. на месец няма да спре никой. Хората плащат за всякакви глупости по 1-5$ без да се замислят :)

Най-добрият вариант при теб би бил 2 типа акаунти:
1) Безплатен: с него виждат ограничени данни или примерно ограничен брой рекуести + реклами от AdSense(дано не противоречи сайта ти на правилата им) или ако има някоя подходяща афилиейт програма/и. Прецени си добре според твоя случай.
2) Платен: пълен достъп до данните и никакви реклами. Разбира се тук може да направиш и няколко типа платени акаунта или просто да си поиграеш с времето плащаш 2$ но за 1 седмица; 3$ за 2 седмици и 3$ за месец.

От големият трафик, който очакваш все ще паднат някакви пари от реклами. Ако пък данните са наистина полезни хората ще си плащат месечен абонамент и пак ще имаш приходи.
 

Горе