Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизнес.

От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Аз не смятам, че търсене на права би довело до някъде. Според автора - в правата му влиза държавата да му даде едни 25-30 бона, за да си наеме работници, да си купи техника и да си направи някакво студио?! Той е недоволен от държавата, понеже тя не му подсигурява тия неща.
Хубаво - дадохме не една идея.
Някой искаше портфолио - автора директно го отеба - "кфи сте вие, че да ви давам портфолио".
Дадох идея за крауд-фъндинг сайтовете - той реши да отдели време за 15 поста отностно как точно не става, при усоловие, че и аз и още 3-ма му обясниха, че начини има.
Идея получи - да търси съмишленици - не, той искал сам да прави всичко. - Как ще стане?

Отделно не искал да прави проект, понеже отнемало много време и усилия. Искал евро-пари, от който никой да не му търси сметка, както самия той каза - някфи македонци взели пари и зачезнали за македония и поживо-поздраво.
Та каква по-точно държава очакваме, да се развие с такова общество? Общество, за което думата сам е гордост? Индивиди, който при наличие на 3 решения - търсят оправдание под дърво и камък?

И на всичкото отгоре - индивиди, който искат да живеят където им е кеф, да живеят в къща с не знам колко стаи, с двор, райграс, кучета, камери и какво ли още не - и да са недоволни? В същото време да им се заминава за чужбина, където ще живеят в арабския квартал, в барака с поляци, пакистанци, румънци и подобни.. Значи - в чужденция могат да правят жертви, а в България - не, България им е длъжна на тепсия да им даде нещо?

+1
Само забрави да кажеш, че освен, че ще живее в коптор, ами и данъци в пъти ще плаща и освен да живее живота на мишките друго не знам какво ще може да прави с такова мислене.
 
От: От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави б

+1
Само забрави да кажеш, че освен, че ще живее в коптор, ами и данъци в пъти ще плаща и освен да живее живота на мишките друго не знам какво ще може да прави с такова мислене.

Да, това също. Данъците не знам защо не ги споменах. Какво да прави - ще живее мишкарския живот и ще се радва, че 51+% от хората там не го искат. И ще го гледат със същите очи, както той гледа турците и ромите, по неговите постинги.
Но нека - по-добре повече такива да се запътят на към чужбина, там година-пет и акъла бързо идва. Не при всички де. Още познава хора, който плащат 35+% данъци на дохода + 25% ддс в чужбина и псуват данъците, че са големи. В България плащат 10% данъци на дохода и 20% ддс и псуват качеството, което получават срещу тия данъци. Угодия няма. И спасение за подобни няма..
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Аз от цялата тая тема разбрах че този иска (от държавата или от който и да е)пари за да:
1.Си ремонтира "двореца".
2.Да наема млади хора(не е много ясно за какво).

Тва ако е бизнес план аз съм Уорън Бъфет :lol:

И аз искам така.Някой да ми даде пари без обезпечение и без да ги връщам,само срещу някакъв "бизнес план".

Ке станем млад меринджей от нищото и ке наема една млада секретарка да ъ плющя по цял ден,нали "наемаме млади хора".

Не се заяждам,просто си пиша за моите мечти :lol:
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Тази тема тръгна в посока всеки да се чувства длъжен да забие зъби. Аз пиша с надеждата "младежа" сам да разбере, че повечето коментари в началото бяха съвсем добронамерени (което рядко се получава в български форум) и той самия ги тласна в грешната посока. По неговите думи вече е свикнал да получава такова отношение от околните, но вместо да се промени и да осъзнае грешките си, той се озлобява, затваря в себе си и търси вината в другите. Мисля, че от всеки коментар, дори и от най-злобните може да извлече някаква полза. Първо трябва да си промени мисленето, колкото и банално да звучи. Признавам си, че и мен ме напуши докато го четях и бях на косъм да се пусна по течението.
POCO, нямам идея дали имаш потенциала, който твърдиш, че притежаваш, но ако е така, най-правилната стъпка е да зарежеш родното си място и да хванеш пътя за София. ВЕДНАГА!!!!
Заплащането, което брат ти получава като общак в Англия е минималното, което получава един добър програмист в София а там с тези пари се живее доста по-добре от Англия.
Несериозно е в този момент в България да чуваме оплаквания от developer, след като това са едни от най-добре платените специалисти, плащат най-ниски данъци сравнено с техни колеги в останалите части на Европа и за такива като тях все още има потоянен глад и се е стигнало до там да наемат куцо и сакато. Заплащането, което споменах по-горе (и по-високо) понякога го взимат и разни "dev общаци" сложени там да запълват бройка по някой проект.
Ето ти нещо конкретно и осъществимо и ако не предприемеш тази стъпка още сега, въобще няма да усетиш как следващите 10 години са ти минали в самосъжаление, неосъществени или провалени бизнес идеи и постоянни заплахи как още утре заминаваш за чужбина.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Не ви разбирам постовете... до момента не съм получил и дори не съм искал от държавата нищо.
Сами казахте, че бъдещето е в младите, а на младите никой не дава. Оставили са моето поколение(изключая мен и много по-блестящи примери от мен) на самотек. По цял ден по кафета и дискотеки са. Не знаят нищо за политика и геополитика, история(камо ли нашата българска), повечето нямат занаят и се чудят какво да правят.
Аз го виждам, понеже съм сред тях и по-мога да кажа какво правят през повечето време.
Имам компанийка тук(колкото да иам социален контакт) от 20тина млади момчета, повечето са на по 25-30 години - умни и кадърни са, обаче са обезверени и по цял ден пушат трева и играят хек.

Ако нашата държава беше стабилизирана, нямаше за миг да си помисля да искам пари(както не съм искал и до сега), но ПОНЕЖЕ виждам, че се превръщаме в страна от 3тия свят, ТРЯБВА НЕЗАБАВНИ МЕРКИ да се инвестира в малкото млади останали.
Айде аз съм от поколението на 90, ние все още имаме някаква любов към България и българското, ТЕЗИ родени от 2000-2010 са закърмени с американската пропаганда, забили са глави в таблети и компютри. Нямат никакво желание да оправят България, или въобще да живеят тук, в главите им са само дискотеки, амфетамини, еврофутбол, игрички и т.н.

Питам аз КОЙ ще остане тук да гради нещо?

А расист(ако може да се каже расист) не съм, най-много се разбирам с турците наоколо, понеже са работни, и аз съм работен - а те ценят труда. Българите са пияниците. За цигани няма да говоря.
Това, че искам в МОЯТА държава да се говори на БЪЛГАРСКИ, не ме прави расист или атакист... както вече няколко човека ме обвиниха.

Вие сте си в големите градове и не знаете какво става в провинцията. Сега ми говорите на прима виста.

Покрай моето безумно питане дали има шанс за финансиране от държавата, засегнах тая ОГРОМНА, БОЛНА тема на нашето общество.

Е сега ще се изтъркулят годинките и вече ще сте на по 50-60, а моето поколение(това което ще е останало) ще е на по 40-50, как я виждате работата?

Кой ще ви плаща пенсиите? Кой ще работи и плаща данъци... като Ви казвам, от моя випуск, завършил съм езикова гимназия с 6,00, 90% избягаха в САЩ и Западна Европа, и от математическата също. В моя край няма млади хора, а това се води град от 90-120 000 души по статистика.

Какво странно има да искам финансиране от държавата, за да направя нещо тук? Аз съм един от последните останали, кое не разбирате?

Вие в момента ме изкарвате като НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАГЛЕЦ, че съм поискал да взема пари от държавата, за да правя нещо и да наемам хора, НЯМА да ги дам за коли и механи... както направиха много други.

Ако потръгне тази работа, ще се пробвам и фермер да стана, като съм говорил с 4-5 мои другари, че ще наемем земи една до друга да си помагаме, да изкарваме пари и плащаме данъци.

България НЕ Е само София, Пловдив, Бургас и Варна...

Ние сме като в след военна ситуация, дори по-зле, поне ако имаше наистина война, хората сега щяха да са сплотени и да си помагат, да градят. Както е станало в нашата история и в историите на всички други държави.

В момента България УМИРА БАВНО и МЪЧИТЕЛНО, и скоро всички тези, които СА СЕ ЕВАКУИРАЛИ в София и др. големи градове, ще си седят там затворени като израелците в Израел, да не ги утрепе някои палестинец.

А тукашните палестинци(и нямам нищо против тях, те са жертви на други планове) ще са бежанци, турци, които не знаят грам български и цигани.

Ще се седите в София и ще си хващате самолет до бетонираното черноморие, да отидете на почивка. Щото хората подивяха.

Дадохте ми примера за дядото с медалите, еми ВИЕ ще сте същите(ама без медалите) - цял живот ще сте работили и накрая няма да има кой да ви плаща пенсията.

България през 2040 година ще е 4 000 000, 30% турци, 10% цигани и 60% българи в големите градове + баби и дядовци в провинцията.

Правете се на всезнаещи КОЛКОТО ИСКАТЕ във Вашите измислени балони, ще дойде времето, когато и ВИЕ ще се чудите как да се евакуирате от България, и ще се вайкате, защо нашата държава се е държала като мащеха с младите.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

В никаква грешна посока не съм тласнал разговора, почнах темата с питане за финансиране от държава или ЕС, с пояснението, че няма да ги изпия, изпуша и дам за кафета и кебапчета.
Получих многократно отговори, че съм НАГЛЕЦ и МЪРЗЕЛИВЕЦ, че въобще питам за това.

Аз за 5 години сам съм се измъквал от хиляди каши, и помощ от никого не съм искал, не съм готованец, и не искам да бъда.

Почнахте да ми давате идеи от рода на, "изкарай си пари и го направи", еми това правя от 5 години, толкова пари в момента не мога да заделя сам, как да заделя 50-100 000лв, като плащам сметки, данъци, работя по 13-17 часа на ден, и имам куп разходи. Да пестя по 200 лв на месец ли?

В по-горния ми коментар написах обширно моето становище, а Вие ме обиждайте колкото искате.

БАС държа, че маса от вас, които сте в София, Варна, Бургас и Пловдив, не сте кореняци, а идвате от други градове и села - ВИЕ сте си оставили родното място да гние, а атакувате МЕН, че искам да оставя моето, ама не в София, ами в чужбина.

Има много хора от село, които са отишли в София за по-добро бъдеще, и живеят в мизерия и едвам оцелява, АМА има и много, които са успели. Същото е и за чужбина, и да ми твърдите, че всички мият тоалетни и са в арабски квартали е повече от смешно.

Все едно аз да кажа, че всеички от провинцията отишли в София, живеят в циганската махала.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

И последно, айде да не се заричам, ама АЗ ако успея САМ, с пестене и лишения, и направя всичко това, за което си мечтая, ама абсолютно сам, държавата в момента ПРЕЧИ, а не помага... ще си ремонтирам къщата от-до, ще я пусна под наем, или продам, и ще замина в друга страна.

Просто ще си се затворя, ще си направя парите тихичко, ще изчакам момента и съм аут. И никой няма да ме вини.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

И последно, айде да не се заричам, ама АЗ ако успея САМ, с пестене и лишения, и направя всичко това, за което си мечтая, ама абсолютно сам, държавата в момента ПРЕЧИ, а не помага... ще си ремонтирам къщата от-до, ще я пусна под наем, или продам, и ще замина в друга страна.

Просто ще си се затворя, ще си направя парите тихичко, ще изчакам момента и съм аут. И никой няма да ме вини.

Нали нямаше да я продаваш, защото дядо ти е бил зъболекар в Полша и я обичаш?
Незнам дали лъжеш, или си просто тъп, при всички положения доста хора замъкна да си губят времето с лабилната ти психика по форуми :)

Решавай сам, на никои не му пука.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Защо да живея като гастербайтер или бежанец в МОЯТА държава, като мога да съм гастербайтер в друга държава за повече пари... така и така тук сме оставени да се оправяме сами, а помощ няма, от никого. Разликата в чужбина ще е езика(ама аз и не чувам много български напоследък - цигански и турски), ще има повече възможности.

Вижте хилядите примери на преуспели българи в САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа, ХИЛЯДИ примери има. И няма НИКАКВО намерение да се връщат тук, освен да видят гробовете на дедите си.

А сега ме нападайте колкото искате, нека аз съм заблудение, негативния. Ама аз съм реалист. Почвайте спама.

А аз за 400-500лв чисто в България няма да работя, и за 1000-1500 чисто в България няма да работя. Или ще живея като нормален човек, или като мишка(както казахте) ама поне мишка гастербайтер в чужбина, тук, в моята родна земя няма да се жертвам и мизерствам, няма смисъл.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Защо да живея като гастербайтер или бежанец в МОЯТА държава, като мога да съм гастербайтер в друга държава за повече пари... така и така тук сме оставени да се оправяме сами, а помощ няма, от никого. Разликата в чужбина ще е езика(ама аз и не чувам много български напоследък - цигански и турски), ще има повече възможности.

Вижте хилядите примери на преуспели българи в САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа, ХИЛЯДИ примери има. И няма НИКАКВО намерение да се връщат тук, освен да видят гробовете на дедите си.

А сега ме нападайте колкото искате, нека аз съм заблудение, негативния. Ама аз съм реалист. Почвайте спама.

А аз за 400-500лв чисто в България няма да работя, и за 1000-1500 чисто в България няма да работя. Или ще живея като нормален човек, или като мишка(както казахте) ама поне мишка гастербайтер в чужбина, тук, в моята родна земя няма да се жертвам и мизерствам, няма смисъл.

Айде спри се вече, както ти казах никой не те взима на сериозно, и на никой не му пука за личните ти драми и катарзиси.
У лево.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Ако наистина имам силата САМ да се преборя, СРЕЩУ държавата, която само ИСКА и ИСКА от мен, без да дава. Тогава правя си ремонта от-до(щото т'ва е моята мисия, да се отблагодаря на моя прадядо, който си е дал живота за тая къща) и я продавам. Няма да я продам наготово сега, без да съм я оправил. Вие сте готованковците като ми предлагате да продам тая къща СЕГА... за мене е недостойно да получиш наследствен имот и да го продадеш веднага, без да си се погрижил за него. Това е наглост.

Нали нямаше да я продаваш, защото дядо ти е бил зъболекар в Полша и я обичаш?
Незнам дали лъжеш, или си просто тъп, при всички положения доста хора замъкна да си губят времето с лабилната ти психика по форуми :)

Решавай сам, на никои не му пука.
 
От: От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави б

У лево, у десно... моята лична драма, е драма на 90% от младите... спокойно ще го разбереш някой ден.
Айде спирам.
Айде спри се вече, както ти казах никой не те взима на сериозно, и на никои не му пука за личните ти драми и катарзиси.
У лево.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Всеки се спасява поединично, разбрах.

Ай отивам да си готвя страхотно ядене и после имам много работа.

Чао, предприемчиви!
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Защо да живея като гастербайтер или бежанец в МОЯТА държава, като мога да съм гастербайтер в друга държава за повече пари... така и така тук сме оставени да се оправяме сами, а помощ няма, от никого. Разликата в чужбина ще е езика(ама аз и не чувам много български напоследък - цигански и турски), ще има повече възможности.

Вижте хилядите примери на преуспели българи в САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа, ХИЛЯДИ примери има. И няма НИКАКВО намерение да се връщат тук, освен да видят гробовете на дедите си.

А сега ме нападайте колкото искате, нека аз съм заблудение, негативния. Ама аз съм реалист. Почвайте спама.

А аз за 400-500лв чисто в България няма да работя, и за 1000-1500 чисто в България няма да работя. Или ще живея като нормален човек, или като мишка(както казахте) ама поне мишка гастербайтер в чужбина, тук, в моята родна земя няма да се жертвам и мизерствам, няма смисъл.
Отивай на вън какво те спира - ще преуспееш и ще станеш милионер - те само теб чакат. Отиваш там и всичко е перфе. Я кажи колко от твоите приятели са успели нещо повече от общаци? Колко от тях имат бизнеси и създават нещо?
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Ама наистина си ужасно мрънкало. И аз тръгвам с лошо ама не се търпиш, сигурно си прогонил всички по този начин. Събуди се!
Държиш се така сякаш държавата или някой друг ти е длъжен, само защото си още млад? Та кой не е бил млад. Защо си мислиш, че на всички останали някой им е давал, държали са ги за ръчичка, смукали са от държавата или живота им е вървял по мед и масло. Всички сме имало трудности в живота, справяли сме се с болести и какво ли не и не сме мрънкали толкова, оплаквали и търсили вината в държавата.
Грижел се бил сам за себе си и парите му потъвали по къщата и кучето. Да те информирам ако не знаеш, хора доста по-млади от теб на една заплата издържат семейство - жена, дете, плащат ипотека и не мрънкат по този начин. И така е не само в България а по цял свят. В щатите младите хора цял живот плащат студентски кредити и не могат да си позволят собствено жилище и автомобил. По цял свят оставайки в малък град и обречен да се движиш сред неудачници, освен ако бизнеса ти е е свързан с това да печелиш от такива.
Твърдиш, че имаш умения в област, която е сред най-добре платените в момента но отказваш да работиш на добра заплата и мрънкаш, че мизерстваш и всички са ти виновни.
Започни от това, че си неспособен да управляваш собствения си бюджет, имаш меко казано сбъркани приоритети а правиш планове за бизнес и то отказвайки да поемаш каквито и да е рискове. Държавата му била длъжна защото бил млад. Европа му е длъжна, целия свят ти е длъжен.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Мога да кажа, че повечето имат спестени по 20-50 000лв а са на по 23-4 години, мислят за бизнес, още пестят.

Отивай на вън какво те спира - ще преуспееш и ще станеш милионер - те само теб чакат. Отиваш там и всичко е перфе. Я кажи колко от твоите приятели са успели нещо повече от общаци? Колко от тях имат бизнеси и създават нещо?
 
От: От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави б

А знаеш ли, че има 2.5-3 милиона българи, работоспособни, млади в чужбина.
Нали гледа статистиката, че има повече работещи Българи в чужбина от колкото в България - тук са около 1 100 000 на 5-6 000 000, там са над 1 500 000 работещи.
нека наще кметове да си купуват "служебни" коли за по 150 000лв, и да харчат 200 000лв за кафе и минерална вода, 100 000 за тоалетна хартия от данъци, и да плащат ДДС на ДДС от пари събрани от данъци, какво съм се замечтал и аз.

Ама наистина си ужасно мрънкало. И аз тръгвам с лошо ама не се търпиш, сигурно си прогонил всички по този начин. Събуди се!
Държиш се така сякаш държавата или някой друг ти е длъжен, само защото си още млад? Та кой не е бил млад. Защо си мислиш, че на всички останали някой им е давал, държали са ги за ръчичка, смукали са от държавата или живота им е вървял по мед и масло. Всички сме имало трудности в живота, справяли сме се с болести и какво ли не и не сме мрънкали толкова, оплаквали и търсили вината в държавата.
Грижел се бил сам за себе си и парите му потъвали по къщата и кучето. Да те информирам ако не знаеш, хора доста по-млади от теб на една заплата издържат семейство - жена, дете, плащат ипотека и не мрънкат по този начин. И така е не само в България а по цял свят. В щатите младите хора цял живот плащат студентски кредити и не могат да си позволят собствено жилище и автомобил. По цял свят оставайки в малък град и обречен да се движиш сред неудачници, освен ако бизнеса ти е е свързан с това да печелиш от такива.
Твърдиш, че имаш умения в област, която е сред най-добре платените в момента но отказваш да работиш на добра заплата и мрънкаш, че мизерстваш и всички са ти виновни.
Започни от това, че си неспособен да управляваш собствения си бюджет, имаш меко казано сбъркани приоритети а правиш планове за бизнес и то отказвайки да поемаш каквито и да е рискове. Държавата му била длъжна защото бил млад. Европа му е длъжна, целия свят ти е длъжен.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Спрете да се държите все едно ВЕЧЕ съм взел 50-100 000лв и ВЕЧЕ съм ги изхарчил бе :D Ясно разбрах.
Бързам да не изгори манджората.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Мога да кажа, че повечето имат спестени по 20-50 000лв а са на по 23-4 години, мислят за бизнес, още пестят.

Ти сериозно ли?
20к да бачкаш общак и да се криеш от държавата щото си нелегален - брей то голямо нещо ...
Имам познати и приятели където на 23 години имаха бизнеси за стотици хиляди лева и то в БГ, както и такива от ИТ сектора където спестяваха по 30к на година - отново в БГ ...
За теб 20к да спестиш ли е мерилото?
Отивай ставай общак, събери 20к и успеей ... и затова ли е виновна държавата, че не можеш и за общак да станеш там или не можеш едно просто решение да вземеш?
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Работят като общаци там за по 20-30 хилки спестени на година, 20 години да изкара като ОБЩАК - 400 000-600 000лв.
Тука като ОБЩАК как ще си...
Да де въпроса е, че обащаците там пестят колкото програмистите тук. Нали това е въпроса.

Ти сериозно ли?
20к да бачкаш общак и да се криеш от държавата щото си нелегален - брей то голямо нещо ...
Имам познати и приятели където на 23 години имаха бизнеси за стотици хиляди лева и то в БГ, както и такива от ИТ сектора където спестяваха по 30к на година - отново в БГ ...
За теб 20к да спестиш ли е мерилото?
Отивай ставай общак, събери 20к и успеей ... и затова ли е виновна държавата, че не можеш и за общак да станеш там или не можеш едно просто решение да вземеш?
 

Горе