Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизнес.

POCOMAXA

New Member
Здравейте!
На 23 години съм, скоро на 24.
Фрийлансър съм от 5 години като разработчик на игри, дизайнер и тн. Каквото е имало това съм работил. Нямам диплома за Висше образование, нито сертификати като специалист.
Та от 5 години се оправям и сам, сам плащам сметки, сам поддържам голяма къща, сам си правя всичко, като стане авария - там съм, ВИК, ток - всичко сам си правя...
Виждам, че англичаните гласуваха за излизане от ЕС, и знам че има период от 2 години докато влезе в сила.
И не знам, дали след 2 години ще са им отворени границите за българи.

Аз съм останал сам в моя град, цялото ми семейство се пръсна из България - София, Варна и чужбина. Обичам града си и искам да остана в него, да направя бизнес и да наемам млади хора.
Абсолютно всички мои познати се евакуираха(което си е силен, но точен израз), а малкото, които са останали, ще направят същото, дори сега да са на друго мнение.

Вече изнемогвам да се оправям сам със сметки, проблеми по къщата, пари за ремонти и тн. Трябва ми нов старт със свежи пари и гарантирам, че ще подкарам бизнес, които ще носи пари.

В моя град средната заплата е 400лв, и не смятам да си хабя все още добрите години, за тоя дето ду*а. Имам качества и съм го доказал.
Ако не измисля идея за бизнес, и не получа финансиране по някакъв начин в близките месеци, смятам и аз да се евакуирам.

Знам, че написаното от мен звучи като думи на глезльо, но... това е.

ТА, какво ми трябва, за да стартирам вече с нещо зад гърба си:
Трябват ми пари за основен ремонт на 3 стайно помещения, което смятам да ползвам като студио.
Трябват ми пари за нова и мощна техника - компютри, таблети(графични таблети и обикновени), смартфони за тест на приложения.

Първоначално ми трябват пари за това.

Смятам да се занимавам с разработка на мобилни приложения и игри, а също така и с един портал за малки игри - за компютри.
Печалба смятам да има чрез Google AdMob и Adsense за сайта, и реклами от по-силни в гейм индустрията.

Кажете ми какво да направя, за да получа финансиране?
Четох, че има някакви младежки програми, но те са за селско-стопанска дейност - и това ми е интересно... но не сега.
Ако евентуално получа финансиране, обаче не успея да постигна обещаните резултати, какви ще са последиците за мен, това което съм направил и нещата, които съм купил с парите.

Това е свободен, текст... питам ако някои има някакви идеи. Честен съм.

Сега някои ще каже - изкарай си сам пари и го направи - ДА! И аз мисля, че така трябва да стане, обаче парите ми потъват в ремонти и всякакви щуротии в поддръжка на наследствения ми имот. Сам съм.

Трябва ми някои да ми даде гръб и да ме бутне, а аз ще дърпам на горе.

Не знам, дал съм си срок да кажем, докрая на есента, ако не измисля вариант как да започна, смятам да се омитам към Англия и от там в САЩ, знам английски перфектно и съм работен... и повече не смятам да се връщам... то това е тотално безхаберие, което се случва в нашата мила родина. Най-умните и най-хубавите младежи бягат, щото тука работят за 400-500 лв.

Така... да синтезирам:
Има ли шанс да взема финансиране от някаква европейска програма - НЕ заем от банка! Като физическо лице(ЕТ, свободна професия) мога ли, или трябва да създам фирма.
Как става одобрението и какви са условията - какво се очаква от мен - да върна парите с лихва, или резултат - да наема хора и да плащам заплати, или да направя печеливш продукт. Ако е като физическо лице - заложено ли е моето имущество...

ПП
Само да допълня: Знам за много хора от лични разговори, че са взимали пари от Европрограми - и си ги харчат БЕЗ да направят нищо от обещаното... дори знам за 2ма македонеца, които са взели финансиране от 10-15 000 лв и са си избягали в Македония.

Аз ако получа финансиране - НЯМА да си купя скъпа кола с тях, ще ги вложа в ремонт на помещението, което смятам да ползвам и техника, и разбира се плащане на хостинги, домейни и нужен софтуер.

Имам ли аз шанс да получа такава помощ, на фона на корупция, шуробаджинащина, мутри, мафия и наркотици? Искам да направя честен бизнес, с които да възвърна по един или друг начин взетото.

Търся финансиране от рода на 20-30 000лв, с които мисля, че ще си осигуря нов старт и спокойствие да се фокусирам над идеите си.

Поздрави!
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Само искам да добавя, до сега НИКОГА не съм искал НИЩО от НИКОГО!
Нито съм искал помощи от държавата, когато по закон съм можел да взимам, НИТО съм се възползвал от пари по какви ли не програми. Бутал съм сам, без да ангажирам другите около мен.
Искам да подкарам тази си идея и търся спонсор, или някои да ми даде идея какво да направя.

И това, което пиша за бягане в чужбина, нека не звучи като заплаха, а факт - просто това е действителността.

Просто това е последния ми опит да измисля как да остана в България ида живея нормално.

И смятам, че поста/темата ми не е срамна. Това са нормални неща, които се случват по цял свят - хора търсят пари и спонсори по цял свят, просто аз сега се сещам.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Здравейте,

мога да ви изготвя напълно безплатно бизнес план, ако имате идея.
Мога да ви обясня процедурите за кандидатстване по различни програми.
Нищо не пречи да кандидатствате. Резултата ще се проличи.
 
Re: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Здравей,

Позната история, но щом си в тази област и си се оправял до сега, няма никаква причина да не продължиш. Но това с проекта е много нива нагоре, на което си се решил, сравнявайки го с обикновеното фрилансване. Честно да си кажа, това ти и трябва, за да създадеш нещо голямо и да имаш достатъчно пари да те храни. Но както каза и ти в самото начало, нужно е да имаш идея. Не знам от къде си, но най-лесното е и като идея и като изпълнение да се направи някакво уеб решение, което да улеснява местното населени, а вее може да се мисли и за нещо по-глобално. Но за да имаш силен успех е важно да се отговори на двата въпроса с ДА: Ще е полезно ли на хората? и Предлагам ли нещо уникално и кое ме отличава? Това са в началото, после идват куп други.

Помисли, разтовари си съзнанието и помисли. Не е нужно дори да е мега иновация, достатъчно да изпреварва с нещо (и то добре да го изпреварва) конкурентите с нещо. А съм сигурен, че ще получиш финансиране, ако стигнеш до нещо уникално. Да не споменавам, че вече с твоя опит си видял много и това не е как лоша база да се ориентираш към нещо. И за да не звуча като мъдрец, ще ти дам пример направо, нещо върху което мислех преди няколко месеца с мои познати. Много са зле европейските онлайн борси за енергийни ресурси. Какво ще рече това, обяснявам малко по технически: Сайтовете, връзващи в една платформа производители, търговци и крайни клиенти, са ужасно зле, повечето са дизайни от 90та. Не говорим за мобилни приложения дори. Но в един такъв сайт видях (май беше втория по големина на пазара) имаше около 2000 производителя и над 10 000 търговци и клиенти.....на производителите(може и дистрибутори, ако производителите не са налазили директно този канал) плащаха добър мембършип от 20-30 евро на месец, на година беше брутално намаление - за да публикуват своите оферти. Имаше графика как вървят газта, въглищата и др., и така. Клиентите и търговците пък плащаха по-малко, но пък идеята е връзката - сайта бе тази връзка.

И нека само да отбележа за протокола, че не е само да се направи, а да се наложи. Форум също би могъл да има същия ефект, но се иска иновиране, за да се наложи - борсата да не е само връзка, но и да има актуални курсове, много филтри и консултантска част. Мисля, че това може да прави добри пари. И си е за проект. :) Но не знам дали докато го пиша вече не е излязло нещо подобно, а и това си го мислех педи има няма 1-2 години. Ето ти.

Порови се в някоя ниша с добра идея. Има много ниши, които имат слаби играчи, но заради тясната им специализация. Но ако решиш нещо по-глобално, потърси от какво имат нужда хората. И просто, ако някой си мисли, че всичко е измислено, не е така, те първа ще има революции в много сфери, от социалните сайтове, до микронишовите сфери, и-комерса и т.н. ;)

Успехи и дръж ни в течения. И ако има нещо, пиши. ;)
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Мобилните приложения и игрите са пренаселена територия.
И е много трудно да предвидиш резултата от проект в тая сфера.
На практика невъзможно.

Портали за компютърни игри има предостатъчно.
А от реклами да очакваш печалби - забрави просто.

С бизнес план в тия две области просто не виждам кой ще те финансира - не само тук, ами и където и да е по света.
Освен ако нямаш портфолио от успешни проекти зад гърба си, разбира се.

Ако имаш умения, просто си намери съответната работа.
Но имай предвид, че предлагането на тоя вид труд вече е доста голямо, изискванията са високи, и работодателите не се избиват да наемат първия срещнат разработчик.

Та аз бих се хванал на работа някъде и бих си бутал моите проекти в останалото време.
През някои неща просто трябва да се мине.
Без професионален опит си за никъде, ако искаш да се развиваш в някоя технологична сфера.
Фрийленсърството не се брои.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

От сега ти казвам - това което си намислил няма начин да стане. Игри - бол. Вероятността твоята игра да стане хит е изключително малка. Пък ако ще и най-добрия програмист да си. Никой няма да ти даде пари за да правиш игрички...

Затова по-добре си стягай куфарите и търси по-добра реализация (може и в ИТ сферата). И не казвай, че никога няма да се върнеш в България защото първо няма начин да знаеш и второ правиш много лошо впечатление на мрънкалник.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

От пръв поглед си личи, че си поредния дето си мисли, че не може да направи нищо, щото нямал пари и финансиране. Пич, за да си успешен пари не ти трябват, напротив, успешните проекти се правят без пари. Айде да не е съвсем без пари, но с малко пари. С пари правят бизнеси, тея които знаят много добре какво правят, ти не си от тях все още, така като гледам. Ти с тея 20-30 000 лева дето ги търсиш за мощни компютри, без да имаш конкретно виждане каква ще ги правиш, не те знам къде си тръгнал просто.... Гарантирам ти, че ако ти дам днес 30000 лева, след година няма да имаш и стотинка. Познавам сума народ дето си мислиха като тебе, че пари им трябват за бизнес, а към ден днешен нито бизнес имат, нито пари, имат само дългове...

Заеби това финансиране и почвай да бачкаш, не да седиш и да се залъгваш, че пари нямаш, лошата държава ти пречи и тн простотии. Никой не ти пречи, сам си пречиш с това мислене.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

От пръв поглед си личи, че си поредния дето си мисли, че не може да направи нищо, щото нямал пари и финансиране. Пич, за да си успешен пари не ти трябват, напротив, успешните проекти се правят без пари. Айде да не е съвсем без пари, но с малко пари. С пари правят бизнеси, тея които знаят много добре какво правят, ти не си от тях все още, така като гледам. Ти с тея 20-30 000 лева дето ги търсиш за мощни компютри, без да имаш конкретно виждане каква ще ги правиш, не те знам къде си тръгнал просто.... Гарантирам ти, че ако ти дам днес 30000 лева, след година няма да имаш и стотинка. Познавам сума народ дето си мислиха като тебе, че пари им трябват за бизнес, а към ден днешен нито бизнес имат, нито пари, имат само дългове...

Заеби това финансиране и почвай да бачкаш, не да седиш и да се залъгваш, че пари нямаш, лошата държава ти пречи и тн простотии. Никой не ти пречи, сам си пречиш с това мислене.

Напълно съм съгласен. Въпроса не е в парите , въпроса е как ти работи мозъка. И другото което е ... разликата между 20-30 000 е 10 000 което е 1/3 от 30 000 или 1/2 от 20 000 , нали разбираш колко е голяма ? Никой сериозен инвеститор няма да даде и 5лв. с подобно представяне на търсено финансиране. Компютрите си имат цена, наемите си имат цена, хостовете също , тока и водата си имат цена , амортизацията и тя. Смята се всичко слагаш едни 15% отгоре непредвидени разходи, които също описваш и така правиш представяне.
 
Re: От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави б

Напълно съм съгласен. Въпроса не е в парите , въпроса е как ти работи мозъка. И другото което е ... разликата между 20-30 000 е 10 000 което е 1/3 от 30 000 или 1/2 от 20 000 , нали разбираш колко е голяма ? Никой сериозен инвеститор няма да даде и 5лв. с подобно представяне на търсено финансиране. Компютрите си имат цена, наемите си имат цена, хостовете също , тока и водата си имат цена , амортизацията и тя. Смята се всичко слагаш едни 15% отгоре непредвидени разходи, които също описваш и така правиш представяне.

Да, имаш ли идея, парите не са основен приоритет. А и както се вика винаги може да получиш финансиране, ако наистина идеята ти е добра. В крайна сметка всеки алчен инвеститор точно това чака, някой старт-ъп, който да го превърне в милиардер. :) Инвестира на принципа на от 10 едно ще запали и пак ще съм много напред и така действат и повечето акселератори. Финансирането може да се случи по два начина - кредит, което не е много умно, при положение, че имаш втори - финансиране от фондове. Предимството на нашата сфера е, говорейки за финансиране е, че просто при нас нещата се развиват толкова бързо, че никой не чака никой за финансиране. Просто представя се идеята, харесва се и на там е изпълнението.

Но както написах, без идея, никой няма да ти обърне внимание. И то не е достатъчно да я имаш, а да я ПРОДАДЕШ на потенциалните си инвеститори. Демек и представянето да е на ниво, а за да е такова, първо важно условие е да знаеш в детайли кое какво е в цялата картинка. От визията на логото, чак до квалификацията на най-ниското ниво от персонала в бизнеса. И нормално. При всичко това на лице всеки един инвеститор ще се прецени по ясно риска. Все пак те с това оперират, няма случайности при тях. :)
 
Re: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Не съм запознат с евро програмите, така че не мога да ти помогна. Но се съмнявам да дават пари срещу нищо, както твърдиш ти.

Като цяло е трудно да си намериш финансиране за нестартирал бизнес. И добре, че е така - ограничените средства са един вид тест, който трябва да минеш. Честа грешка при стартиращите предприемачи е да намерят едни пари и да ги изхарчат за неща, които реално не са жизненоважни за бизнеса им. Например защо ти е студио и мощни компютри? Не можеш ли да направиш няколко приложения от вас, да ги тестваш на устройства на приятели, и да се опиташ да ги монетизираш, за да видиш дали реално тази дейност е печеливша за теб? Най-малкото по този начин ще тестваш идеята си без да си набил прекалено много пари, но по-важното е, че ще се научиш да правиш рационални и премерени разходи, а и ще имаш някакви реални приходи, които да покажеш, когато кандидатстваш за финансиране.


... на фона на корупция, шуробаджинащина, мутри, мафия и наркотици...

Според мен гледаш много негативно на нещата и си мислиш, че България е едва ли не кенеф, а реално не е така - по-добре сме от над 70% от населението на света. Но повечето хора за съжаление акцентират на това, че сме по-зле от оставащите 20-30 процента.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Ако отидеш в чужбина вероятно ще работиш обща работа и ще изкарваш мизерни пари. Дори да ти се виждат много от гледна точка на България, там тези пари ще са ти малко и вероятно ще живееш в много по-лоши битови условия отколкото си представяш.
Някой спомена, че фрийлансерството не се брои за опит, но от личен опит твърдя обратното. Щом имаш опит проучи кое вероятно ще се хареса като приложение и пробвай с минимален риск (т.е. правиш нещо през свободното си време и се надяваш да успееш). Ако не ти стигат парите за битови нужди, пробваш странична работа (най-често черноработническа). През това време развиваш IT проектите си и се опитваш някак да пробиеш. Аз така правих преди години. Естествено, като всеки младеж с недобре преценена идея, не преуспях с първите си планове, но натрупах опит. С този опит (само от мои проекти) пробвах на бая места да си намеря IT работа и след много зор се вредих в дребна фирма за web разработка за малко пари. Покрай това почнах свои нови IT дейности и така накрая станах бих казал успешен фрийлансер. Естествено, и на мен ми трябваха мощни машини, но ползвах каквото имах и правех всякакви оптимизации. Имало е случаи, в които не съм можел да седна на компютъра си, защото е претоварен. Когато изкарвах повече пари бързах да ги вложа в техника, което означава бая икономии в личен план.
В заключение бих ти препоръчал вместо да се оплакваш от държавата, да се огледаш какви са ти границите и с това, което имаш и можеш, да направиш колкото може повече. Ако наистина искаш успех, ще трябва да се приготвиш за лишения в личен план. Възможна е дори ситуацията да разполагаш със скъпа техника, а да нямаш читава храна за дни наред, тъй като с почти всичи изкарани пари си си купил техника с идеята да можеш да работиш.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Добре, благодаря за коментарите!

Радвам, се че има толкова много отговори, и съм съгласен с определенията като "мрънкало" и тн.
Просто вече чувствам, че съм забил в едно сиво ежедневие, и имам чувстовото, въпреки целия си опит като фрийлансър, че всичко е напразно, че съм си загубил годините.
Аз се мъча тук сам от 17-18 годишен и си счупих кръста да не съм в тежест на никого. Чувстам, че държавата е вдигнала ръце от младите, и не само младите.
Повечете ми другари, които останаха тук, или не работят, или работят 2-3 месеца и се отказват, или ако работят- работят за 400 лв, и живеят с техните, и пак не им стигат - е, как да стигнат, като искаш да седнеш на механа 1 път на седмица, да си поръчаш едно скромно меню за 20лв, ето 80 лв заминаха.

Няма НИКАКВА политика за младите хора, моят брат и роднини работят за по 4000 лв в наши пари като общаци в Англия, КОГО залъгвам АЗ да се мъча 5 години за, в последно време, в пъти по-малко заплата от това, да не кажа, че някои месеци изкарвам сносно, други месеци НИЩО.

Сметки, ремонти, имам куче- разход, всичко сам правя, сам си готвя, пера, чистя, и ЗА КАКВО?
Излизам на центъра и всички висят по кафета, гледат се лошо, налитат на бой, псуват, плюят, улиците мръсни.

Оня ден излязах да пия кафе от машина в един парк, пред мен имаше 3 контейнера за боклук - за 10 минути минаха поне 20 човека, които си хвърляха боклуците в храситети красивите борчета на 50 см от контейнерите, дори се правеха на баскетболисти да оцелят коша, и като не оцелят и падне в красивите цвета, викат "ЕБИ МУ МАЙКАТА" и си продължава по пътя.

За какво да се мъча да живея тук? Дори да успея? 3ма мои познати са наркомани, други безработни, пияници и т.н.

Знам, че звучи черногледо, и най-вероятно съм черноглед и много негативен, обаче не виждам НИКАКЪВ смисъл от живота тук, само селяния, никакво възпитание, всеки се мъчи да прецака другия, дребни мошеници и таргаши. Мутри ми карат коли за по 100 000+ лв с крадено ДДС, фирми фантоми и т.н.

До моя дом има 2 "рекламни агенции", които подпират момичета за компаньонки на богати чички, за проституция и ВСИЧКИ го знаят... НИКОИ нищо не прави, пред мен на няколко пъти се продават наркотици директно БЕЗ да се крият, а живея на ЦЕНТЪРА!, на 100тина метра от РПУ-то.

Спират ме 3ма полицаи да ме бият, щото такава им беше стойката, докато си хвърлям разхождам кучето на парка пред дома ми, понеже съм НЯМАЛ лична карта...

К'ВО говорим бе, кого заблуждаваме...

От години го знам и за това се затворих в себе си с идеята да направя много пари и да се установя на по-добро място - Копривщица ми харесва.

На фона на т'ва беззаконие, всичките ми най-добри приятели избягаха, и родния ми брат, братовчеди... Това е един цигански катун + старчески дом. Всички къщи около мен са обезлюдени, освен 2, в които има цигани, които се карат и бият по цял ден - жената проституира, за да си изхрани 3те деца. А иначе пияници и безделници има много.

Не знам... кого заблуждавам да искам нещо "наготово" от държавата, която 1 път не е пожелала да помогне на мен и другите млади като мен.

Ако не успея да подкарам някакъв доходоносен бизнес, които да ми даде опции да избирам - във всякакъв аспект, смятам да избягам или да почна и аз да крада от държавата, или да продавам наркотици... ще видим.

Съжалявам, ако съм много негативен, и много мрънкам... т'ва е истината... не съм лош човек и не искам да бъдя, искам да спазвам законите и да не преча на никого... ема ще ставам и аз гангстер ако трябва... т'ва не е живот.

Нямам 1 човек от моето семейство, които да е останал... защо ли не избягах и аз преди 5 години.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Писах на един дъх и сега забелязвам, че имам доста грешки в бързината, много емоционално... не ме съдете, дипломата и матурите са ми 6 :)
 
Re: От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави б

Нямам 1 човек от моето семейство, които да е останал... защо ли не избягах и аз преди 5 години.

Защото мечти не се гонят с бягство. Не знам кой как си е подредил живота, но това в повечето случаи не е решение. Не говоря за моментите, в които те викат на страхотна заплата, в областта ти и с уредени социални придобивки. Вдигам и си ръгваме ми звучи като напускам, а това определено не е победна стратегия. Поне не ми звучи като такава. Както написах, изключвам случаите, в които имаш план за заминаването си и той не съвпада с този на повечето - "Заминавам и квото стане, само да не съм тук".

И кво общо имат мутрите? Това не е нещо, което трябва да те интересува. Олигофрения има навсякъде, при нас е от селски тип, но поне я има. :)

Колкото до еврофондовете, има много повече фондове, наливащи в стартъпи, вървят с ментори и прочие. ;)

Абстрахирай се от истината и гледай това, което искаш и си направи план как да го постигнеш. Като начало, може да спреш да гледаш новини. Каквато ти е обкръжаващата среда, нагласата и мирогледа, такъв и продукт може да създадеш. Няма да имаш много големи шансове, ако не гледаш позитивно. Черногледството не е присъщо на хората, които искат да правят бизнес и да развият нещо свое, дори и за тези, които само искат да се направят по-добри специалисти в работата си. ;)
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Аз по-позитивен човек от мен не познавам, въпреки че повечето ми познати мислят, че съм най-негативния човек на земята.
КОИ на 17-18 години казва "ЩЕ СЕ ОПРАВЯ САМ!" като положението преди 5 години, не е било по-различно, ако не по-зле.

А на лишения съм се подлагал да - 1 седмица съм изкарал на вода и брашно, това помня... докато ми дойдат парите, бях изкарал и с 40 лв за цял месец за храна... така, че лишение знам какво е, и болка, и мъка.

Значи решението е да сложа розовите очила, и да мисля, че всичко е ок. Добре ще пробвам... а новини не ми трябват да виждам с очите си какво става. :)
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Знам какво е и да имаш пари, по 3000лв съм взимал първите 3 години и половина. Обаче всичко потъна в неуспешни опити да подкарам нещо, и в ремонти.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

POCOMAXA , Blinky е много прав за нагласата. Според мен първо трябва да започнеш от това каква цел имаш ? Облечи я в цифри , кажи колко лева искаш да изкарваш на ден/седмица/месец. После дай да измислим с какво можеш да ги изкараш и по този начин , ще видим какво можеш да направиш.
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

И,да... ясно ми е, че ако потенциален спонсор, прочете какво съм написал, пък и ме види как мисля, няма да инвестира в мен и моите идеи :) Аз не бих :)
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

И,да... ясно ми е, че ако потенциален спонсор, прочете какво съм написал, пък и ме види как мисля, няма да инвестира в мен и моите идеи :) Аз не бих :)

Ами ето , затова дай да видим без спонсор какво може да се направи :)
 
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне

Сега съм се свързал с 2 потенциални спонсора за 2 мои малки идеи за игри... имам отговор и може да бъда спонсориран, ако им хареса... Трябва да взема 2-3к от това докрая на месеца, ако и там съм провал... вече вдигам бялото знаме. Много стана вече... загубил съм близо 5000 лева от некоректни работодатели - плащат с eCheck - давам продукта и след 7 дни при осребряването не получвам нищо - месеци наред труд и безсъние за нищо... в повече ми идва...


Blinky каза:
"Защото мечти не се гонят с бягство. "

Ще направя последен опит... ако не стане нищо... се отказвам от всякакви мечти и заминавам да работя като общак - поне ще имам храна и подслон, ще живуркам поне - т'ва все още го дава чужбина.
 

Горе