Въпрос за affiliate линк

StefanIvanov

New Member
Здравейте, интересува ме следното нещо. Искам да сложа affiliate линк в един сайт, който води към един магазин, но там е работата, че линка не е реален, а с пренасочване. Чудя се, дали ще бъде отчетен коректно. Линка е от типа: site.com?link_id=18 . Според мен няма да има проблеми, защото най-вероятно се отчита, че става въпрос за същия сайт, но все пак да питам.
 
От: Въпрос за affiliate линк

Не, не, не си ме разбрал. Това не е афилейт линка, а изходния линк на сайта, от който ще излиза той.

Да речем, че сайта ми е site.com и искам да сложа линк към dx.com. Техния линк например е нещо от сорта на dx.com?user=ivan , а от моя сайт изходящия линк няма да бъде такъв, а ще е с пренасочване - site.com?link_id=18 и когато някой го натисне, ще се пренасочи към dx.com?user=ivan.

Питам, защото сайта е направен така, но ако е проблем мога да си играя да го правя без такова пренасочване, но ще си е доста занимавка, затова ако няма да е проблем, ще го оставя така.
 
От: Въпрос за affiliate линк

Нямаш проблем един линк да препраща към друг, а след това той към трети.
 
Re: От: Въпрос за affiliate линк

Няма проблем. На редиректна ще си го хване пак кукитата. Въпросът е да не правиш редирект и изчистване на сесия. Което трябва определено да е нарочно. :)

Често ще видиш дори на повечето добре направени аф. сайтове точно такива редиректи като site.com/health.php което се вижда като дадеш с мишката върху линка, а той води към хелт програмата минавайки през реферал линка му. :)
 

Горе