Въпрос за E-junkie

tuger

Well-Known Member
Въпросът ми е следният:
Когато някой плати през E-junkie, плащането директно ли отива в моя Paypal ? Че ме е страх, ако някой ми прати пари от stolen account да не ми правят пак проблем с моя акаунт ...
 
От: Въпрос за E-junkie

Директно да.
Е-junkie не е такъв буфер за съжаление.
 
От: Въпрос за E-junkie

Кажи точно какво продаваш? Ел. книга, софтуер, услуга, друго. Плимус има 10-на варианта за разплащане, но парите ги вземаш на следващия месец. Ако е нещо евтино, може и с мобилно разплащане. Има провайдъри, които предлата почти в целия свят. Дай повече инфо, за да ти се помогне.
 
От: Въпрос за E-junkie

Бе става дума за листове - по $20-30. Ама ме е страх, че всякви може да пращат пари и накрая сам да се прецакам.
 
От: Въпрос за E-junkie

За digital goods полисито на Пейпал е в интерес на продавача. По принцип поне.
Пише си че рефъндове за даунлоуди не се очаква да има.
Особено ако даунлоудът се осигурява от И-джънки - все ми се струва че по подразбиране нещата са ясни.

Но не мога да свидетелствам че и на практика няма проблеми.
Търси мнения ако искаш.
 
От: Въпрос за E-junkie

На мен проблема ми не за refund, а при евентуална транзакция от някой подозрителен акаунт. Тогава и моя отива под лупа ...
 
plimus - чисто и просто без минаване през пейпал акаунта ти

съществен минус - ддс се начислява според местоположението на купувача т.е. ако купувачът ти е от България ще има ДДС към цената

можеш да включиш ддс-то в цената (т.е. купувачът няма да го плати) но ще го платиш ти

амда - плимус отказват съмнителните транзакции т.е. ако някой е имал вземане даване с тях и нещо не е било ОК те просто отказват транзакцията, ако искаш може да ти я одобрят но като стигнеш до там просто ми драсни
 
От: Въпрос за E-junkie

Хич не ме кефи тоя плимус, ама като е по-безопасно е по-добре. Лично на мен няколко пъти са ми отказвали транзакция и е тъпо, ама като знам после с Gaypal кво е.
Мерси, ще прочета днес за Плимуса по-подробно и ще пиша, ако има въпроси ;)
 
От: Въпрос за E-junkie

Разгледах Плимуса и изглежда добре. Приблизително 10% такса и плащане на 15-то число. Някой може ли да сподели личен опит ?
 
Ами принципно аз не ти го препоръчах просто, защото мога да търся в гугъл. Ако имаш въпроси питай. Колкото до таксата тя намалява с цената на продукта. По принцип ако правиш относително големи обеми ще ти намалят комисиона още. Като минеш 4-5000 долара говори със съпорта за някакви преференции.

имаш опции за купони, след петата продажба продуктът ти се появява в техния пазар и можеш да намериш и афилиейти, имаш дори нюзлетър ако искаш, съпортът е любезен и разбран

недостатъци:
- много грозни темплейти за магазин
- липса на продуктови линии - има си начин, дето и съпорта не го знаят, но пак си е хамалска работа
- ддс-то няма начин да го избегнеш, най-добре е да го включиш в цената и да не губиш клиенти заради него
 
От: Въпрос за E-junkie

ДДС-то ще го включа,ама дано имам по-малко купувачи от ЕС :D Темплейта е грозен, ама това е най-малкия проблем. Чудя се за политиката им за продуктите-четох я и си мисля, че SB листовете са малко на кантар... Прав ли съм?
 
Еми ти не го кръщавай scrapebox spam list

Кръсти си го BacklinkSuperPack или някаква такава шитня нали не разчиташ на самия плимус да т ипродава продукта те няма да гледат какво има във файловете
 
От: Въпрос за E-junkie

Благодаря. Обаче работата явно ще се разсъхне. Тия дни Плимуса пращат емейли, че променят правилата за плащане с Gaypal. Вече парите няма да минават през техен акаунт - дирекшън в акаунта на продавача.

Някакви други идеи ?
 
От: Въпрос за E-junkie

Разгледай и FastSpring, ако още не си.
Бях зачел тия дни - буферират Пейпал (доколкото разбрах/си спомням), а и предлагат wired transfers до България (но има разни такси там...).
 
От: Въпрос за E-junkie

Досега съм работил само като affiliate и съм нямал работа с директна продажба на digital/physical products. Имам стар и много добър акаунт в гейпал, който редовно си го ползвам и вече на 2 пъти му вдигам лимита.

Смятам скоро да пусна в продажба един e-book на сайт с висок трафик - следователно предполагам ще има голям бум на продажбите и ме е страх гейпал да не вземе да се усъмни нещо и да ми замрази акаунта. Освен това акаунта ми е Personal.

От прочетеното в тази тема е ясно, че e-junkey не е решение като буфер, на Plimusa май също не може да се разчита. Тези FastSpring за пръв път ги чувам.

Ще се радвам да дадете съвет как да си securna приходите след като пусна този e-book. Шибаният гейпал е фактор особено в Щатите...и хората от ИМ хич не ги обича.
 
ако е една книжка - кликбанк

след като плимуса сюрпризираха всичките си клиенти с "нововъведението" всички бясно търсят алтернатива. чести дребни транзакции през пейпал са си жив таралеж в гащите и то с люта чушка в задника (на таралежа)
 
може да приемате пейпал през 2checkout но се плаща $49, за да ви отворят акаун, трябва ви ваш си сайт за да продавате и имаха високи лимити за плащане с wire... по едно време знам че пуснаха предплане карти в който да си получавате парите но незнам какво стана... и какви са лимитите
 
avangate.com също е решение. Мен лично ме притеснява дали в някакъв светъл миг и те няма да решат да правят "иновации" а и процедурата по одобрение е тегава
 

Горе