Въпрос за Google

ZzZaPyr

Member
Не знам за къде е темата , за това я пускам тук , някой съвестен модератор (знам че ги има ;) ) да я премести на мястото и ако не е за тук , та по въпроса :
Значи бях на първа страница , дори първи резултат за няколко ключови думи (4-5) и на 10 за 1 (най - важната) , като се измествах с времето и стигнах до 6 страница за тази дума.
След това , в един хубав ден , както си проверявах класирането , сайта го нямаше никъде , в първите 20 страници , за всяка отсъщите ключови думи. Сега , кат првоерих днес , пак излиза като резултат , с горе долу старите позиции (+-3 резултата). Може ли да ми обясите защо се появяват такива "Аномалии" и нормално ли е това ;)
 
няколко възможности

1. Преди време (скоро) имаше Гугъл денс - някаде се намекна и за смяна на алгоритама защото доста саитове на различна възраст излязоха от сендбокса в един същи ден....

2. Нямаш достатъчно линкове и саита ти играе ( това се наблюдаваше при форума когато за първи път излязохме за оптимизация за търсачки в топ 20 )

3. Гугъл започна да разбира български по добре и сега ти е доизчислил последните оптимазции...

4. Някои ти е изкопирал контента и търсачката смъкнала надолу и двата саита докато реши кои е за сендбокса, и сега те е върнала
 
Благодаря :)
Като имам предвид поста ти и това което се случи с сайта , най-вероятно е точка 1 ;) , но и точка 2 също е доста вероятна ;)
 
Ами просто ще кажа че това не е само за твоя сайт. Ако наблюдаващ конкуренцията те също играят. Моят извод е че в индекса има едно 100 сайта които се въртят на различни позиции и това зависи от различни фактори - като например Winkipedia си слага nofollow на линковете и в резултатите на G. настъпва промяна, губиш някой линк и т.н

Най-добре като видиш, че отпадаш да си намреиш по няколко нови линка и би трябвало пак да се върнеш.
 
Съшо така и адването на нов контент би трабвало да помогне за подобряването на позициите ти. Винаги взимай под внимание, ако случайно си обменил линкове, да гледаш конкорентите ти. Ако някой от тях мръдне и имаш разменени линкове с него или ви има в еднакви сайтове, директории - то се очаква и ти да мруднеш на някъде. А ако целят пазар се раздвижи то това е Гугъл денс, както каза coolice.

В такива моменти е хубаво за офпейдж оптимизация. В някой случай (в по-тежки може да се наложи и онпейдж оптимизация), но да е с малки изменения. :wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Благодаря на всички , изясних си някой мътни петна и ще ги имам предвид понататък ;)
 

Горе