Въпрос за reddit.com/r/bulgaria

karlson

Active Member
На скоро започнах да използвам reddit в обществото: https://www.reddit.com/r/bulgaria/. Каквото и да кача там само отрицателни гласове. Качвах уникални снимки от Българи, видео, публикации... неща, които са интересни. В същото време, "големите" сайтове като качат някаква тотална глупост събира само положителни гласове.
Как става това нещо, обърнете внимание какви постове само са на първа позиция... Как може да се справим с тези спамове?
 
Този субредит се ползва главно от "пишман оптимизатори" като cross4о. Сега се абонирах за редита, ще го следя, но не мисля, че може да се види кой знае какво интересно. С колко карма си? В коментари и постове? Аз съм голям реддит фен, но посещавам по-специфични субредити.
https://www.predpriemach.com/threads/Интересни-топици-в-reddit-тема-за-редитори.68610/ бях пуснал една тема, но никой не и обърна внимание преди за reddit.

https://www.reddit.com/r/bulgaria/top/ - като гледам и топ-а - не е изобщо посещаван субредит, мисля, че няма нужда да си правиш труда да драйвваш траффик от там, няма да сполучиш ;/
 
Кармата ми е най-минималната май, от скоро ползвам сайта и само негативни ми лепват.
 
Редиторианството си е трудна задача, спамерите се хващат почти веднага и се - "downvote to hell", като цяло намери си 10-15 топика и си ги следи ежедневно, и пускай по някой линк, но не пускай реклама към сайта си :) поне не и в началото, аз сега не съм пускал никога адс и съм събрал.
5a1c60e7b9f81f5e3abd05afd2356b14.png


Което е мега малко, не съм активен изобщо, на седмица да пусна по 1 топик най-много в Programminghumor, но ми се събират тогава към 100-тина ъпвота, имам и някакъв пост, Относно този image
Ealxw0P.jpg

с тайтъл "today is..." в /r/germany и доста ъпвотове бях събрал, към 300, но ако искаш съвет- не спами за бога, няма да те харесат, ще те даунвотват до дупка и ще те банват от разни субредити.
 
https://www.reddit.com/r/ProgrammerHumor/comments/5nxnnv/10_excuses_every_sysadmin_has_heard_before/ - Днес например дропнах това в programmingHumor, събра за много кратък период +100 ъпвота, но го дропнаха, защото май е за /r/sysadmins или не е релевантен за субредита, поне не го виждам на фронт пейджа в програминг хумор. Като цяло пак повтарям не спами линкове :D . Тук мислих първо да шеърна twitter поста ми и да изследвам колко последователя ще дойдат, всмисъл да е link url, и да води към туитър снимката, която съм споделил, но се отказах. След седмица / 2 ще тествам със туитър публикация да видя колко последователя ще хвана, въпреки че на мен идеята ми в реддит е да се забавлявам.
 
@Blinky не, аз само за забавление влизам, но да кажем от 5-6 месеца сериозно разглеждане на по-интересните субредити за мен, спамерите се кърсват с отрицателна карма и не вървят, много рядко някой да успее да стигне до топа със собствен сайт, или вероятност ако е някакъв хумор топик или много специфичен където може да се парсне twitter/ fb /google plus пост и оттам вече да се набират последователи, но трудно. Иначе оправете итрейдъра :D

Впрочем, ето да ви дам пример -> https://www.reddit.com/r/quityourbullshit тук се постват топици на субредитори, които са крали съдържание или много здраво се дънят, има доста примери ,където може да се стигне до топа с /не собствени / публикации, но пак - 99 процента от тези са за карма, а не за ревеню към даден сайт с цел реклама.
https://www.reddit.com/r/quityourbullshit/top/ - ето топ :D аз съм браузнал почти всичко там, има доста забавни попадения като например:
2d36dce5152241259685517edb983a43




Иначе от опит - най-лесно ако ви трябва карма - отивате в https://www.reddit.com/r/CrappyDesign/ и поствате нещо българско, има доста български неща, но не много, тоест от сорта на някакви небивалици по пътищата, строителство, дизайн и т.н. = > и имате гарантирани 200-300 карма, но качвайте в imgur снимките, а не линквайте публикация ;)


https://www.reddit.com/r/CrappyDesi..._logo_is_wrong_on_so_many_levels_repost_from/ - сега намерих и пример за БГ в крапи дизайн -> но нещо не се е тренднало много добре. Иначе точно в топ на crappydesign имаше български произведения на архитектурата и дизайна, но не мога да ги намеря :D

Друг натурален метод за instant +200/300+more карма е да намерите ваша снимка на родителите си и да я постнете тук: https://www.reddit.com/r/OldSchoolCool/top/ - гарантирам 100-200 карма за 2-3 часа.
 
Последно редактирано:
Пичове, ето ви нещо брутално от /r/quityourbullshit

Qb-g65RsNjIQP7gurySK2OHPmCKqDr3HY2P_77yLxFM.jpg


Това сигурно е twitter еквивалента на кросс в предприемач по булшит :D . Това нещо имаше към 6000 upvotes :)

Ето съща друго: Почина принцеса Лея... мир на праха и, но вижте какво се случи точно в https://www.reddit.com/r/OldSchoolCool/top/?sort=top&t=all - топ публикациите

https://www.reddit.com/r/OldSchoolC...arrie_fisher_handing_mark_hamill_a_beer_1980/ - 52 000 + ъпвота, това ще е колко ли трафик...

https://www.reddit.com/r/OldSchoolCool/comments/5klas7/carrie_and_harrison_1980s/ - същото - 48 000 ъпвота, което според Imgur е донесло "1,304,068 views"....

Две публикации за нея от много скоро и вече са топ на целия субредит, който се гради от години...

Така че следете трендовете, колкото и неприятно да звучи дори и за такива теми, ако искате да правите маркетинг в реддит, ще трябва да следите трендовете...
 
Последно редактирано:
Никакъв смисъл няма/ Null/ undefined/ тотално зироу - там линковете не се отразяват към SEO, могат да те буустнат много жестоко както видя в примери, по милион и 300 000 вюта, но за seo не стават.
 
А за генеруране на трафик, предполагам също не ме устройва.... Благодаря за инфото, Човече с антена! :)

Човечето с антена всъщност е логото на реддит, иначе за трафик разбира се, че става, но трябва да пипаш мнооого леко, примерно в генералните ниши като /r/pics/ там може да хванеш дневно към директна снимка и 10 000 трафик, но въпроса е да хванеш трафик от сайта ти, та нещата стават по-сложни с генералните ниши, например в /r/programminghumor напоследък забелязвам един индиец си рекламира сайта, пуска шеги и снимки през него, има към 50-100 ъпвота до няколко часа, после публикацията спада, коментарите не са много, но той не е и много оригинален, но предполагам по 1000 дневни да докарва най-много. Ако имаш ниша и те уважават ще влизат :) , за пример :
https://www.reddit.com/r/netsec/top/ - много интересен субредит, но там трудно ако не си експерт, иначе има много ниши, които не са генерални и ако имаш някакъв блог където можеш да си позволиш да постваш по общи неща, със сигурност можеш да докараш към 1000-2000 трафик докато новината е "hot", стига да напишеш нещо интересно или да споделиш такова, като снимка и т.н., но за генералните ниши е мнооого трудно, почти не съм виждал хора в генералните ниши да успяват да рийчнат +1000 , може би някоя по-интересна тема от тук: https://www.reddit.com/r/technology/ , но трябва да има и клик байт, и новината да е интересна, че да я закоментират и подпукат редиторите.
И пак сега като разглеждам повечето неща от /r/technology са от големите сайтове, където със сигурност обикновени редитори са намерили новината/ статията и са я постнали, ако можеш да правиш такива статии, които сами ще ги публикува някой като ги види ще е най-добре. Идеята е, че всеки се бори за карма и плюсчета към профила, и ако намерят някоя интересна статия за нещо нишово, вероятноста да я споделят в такъв нишов субредит е голяма, абе като цяло играчка е, аз това цялото нещо го пиша като редитор фен, никога не съм си рекламирал неща там, май само на едно място и ме бяха банирали веднага, но беше отдавна.
 
Последно редактирано:
Хора да се похваля, успях да достигна почти 17 000 ъпвота и 150 000 трафик за 5-6 часа от един единствен repost на съществуващо нещо, разбира се споменах източника, че дори достигнах front page на reddit.com за няколко часа
:cool:
 

Горе