Въпрос за TV BOX ?

D.Ivanov

Well-Known Member
Абе я споделете откъде да си взема такова животно TV BOX ? Че много модели много нещо...

Да има БГ програмите с детските канали (много важно) и другите например преведено discovery и national geohraphic и т.н. както и обикновените глупави канали Нова, Бтв и т.н.

И да мога да си cast-вам от телефона на екрана на тв-то ?

Излизат ми рекламки из фейсбука, можело филми с БГ субтитри направо да гледаш, спортни канали и такива неща, та мисълта ми е ще ме насочите ли към нещо изпробвано от вас, тествано и да сте доволни ?

Не съм хич наясно, все от много време се каня да си взема и все забравям.

От Варна съм, ако има някой колега с физически магазин или пък да продава ще е супер :)

Благодаря предварително на отзовалите се в темата да ми помогнат да се ограмотя по този въпрос.
 
Взех Tanix TX6 есента и съм доволен. Ако имаш читав нет, може да гледам всичко. Дойде с вграден плейлист за Да плеър, в който има всякакви канали + диема спорт пакета + макс спорт.
 
У-ва колкото искаш има. Ти имаш ли доставчик за тази услуга или искаш да си пират (без знания и умения?).

Вариант 1: Както пише @SoloContraTutti надяваш се. Утре като променят нещата бараш шпека, 'щото нито имаш знания, нито умения.
Вариант 2: Купуваш си ги от някой доставчик с месечна такса.
 
Ако ви е смарт телевизора може да се закупи приложение, което да възпроизвежда стриймовете и просто да си плащате абонамент към избрания iptv провайдър. Таксата обаче не е по-малка от тази на бг телеком операторите.
Тези китайски тв кутии, които се продават във фейсбук с предварително сетнати безплатни плейлисти се чудя до кой момент каналите ще работят и после...
 
Вариант 1: Както пише @@SoloContraTutti надяваш се. Утре като променят нещата бараш шпека, 'щото нито имаш знания, нито умения.
Не е така. Имаш доста опции и начини за гледане безплатно, просто трябва малко да се прочете.
Платеният плейлист за Da Player е 2 лева месечно и има всичко. Бачка вече година и нещо без проблем.
Намират се и безплатни към същия плеър, цели плейлисти за VLC и тн.
 
Дайте конкретен сайт откъдето да си купя, незнам дали да е с доставчик или ме, затова питам, защото не съм наясно.

Щом има вероятност след някакъв ъпдейт да спре всичко, то предпочитам чрез доставчик да е.
 
Моят е от OLX. Без гаранция и тн., внос от Китай. 4 ядра процесор, 4 рам и 32 вътрешна памет. Ако те интересува точно от кой търговец там, пиши на ЛС, ще ти го пратя.
Няма какво да му спре. Това е андроид устройство и всичко, което може да подкараш на един смартфон, можеш да го ползваш и там.
 
Не си зимай само някакъв евтин модел. Гледаш процесорчето да бива и да е с повече рам - 4GB е абсолютния минимум. За място може и външна SD карта, но все пак поне едни 8GB вътрешна за системните файлове, launcher и приложения трябва да има. SD картата е много удобно да е по-голяма, ако ще използваш бокса да гледаш/теглиш сериали през някой p2p апп.
 
@SoloContraTutti готориш глупости. Тези които пускат безплатно и свободно стриймове на каналите си се броят на пръстите на едната ръка (говоря за българските канали).

Пак ще го кажа или имаш знания/умения или плащаш за услуга.

Безплатното в "нета" е нелегално и днес го има, утре кой знае.

@D.Ivanov не знам от кой град си, но tivi.bg доставят услуга в цялата страна.
 
@@SoloContraTutti готориш глупости. Тези които пускат безплатно и свободно стриймове на каналите си се броят на пръстите на едната ръка (говоря за българските канали).
Като не знаеш, защо продължаваш да се ерчиш?
Моделът, който си взех и пратих на D.Ivanov (понеже се интересува), си идва с вграден плеър и махнати реклами на всички канали. При мен работи откакто съм го взел - половин година, преди това сигурно още няколко пъти по толкова. :)
Отделно, че има и още една апликация, която ми е алтернативен вариант, но и там са доста добре нещата.
Да не говорим за Kodi, че там наистина трябва да имаш огромни умения, да напишеш нещо в гугъл и следваш титориъл. ;)
 
@SoloContraTutti Kodi се ползва дори и от Колди.

Плеър имат всички STB-та. Проблема е източника на стрийма ;). Ще работи докато тоя от който се краде видео сигнала се усети или пък има интерес да се усети.
 
Отговарям с нещо, което ми е минало през ръцете и е в помощ на човека. Ако секне безплатното и му харесва, не вярвам да му е в голяма тежест да пусне 2 лв. месечен абонамент, в който влизат всичките спортни канали + HBO-та и тн. или да си ползва алтернативата (Kodi, друг известен json).

Вече всичко е толкова добре описано, че не ти трябват никакви умения, за да си плейнеш стрийм. Има форуми и групи, в които хората си споделят напълно безплатно линкове, я за AceStream, я за VLC.
 
@SoloContraTutti какви 2 лева? Това че някой се възползва от незнанието на хората това не значи че услугата е читава (няма да ползвам думата легална). Плащаш си и утре сигнала го няма и хората са се покрили - какво правиш тогава?
Сигурно ще постнеш във фейсбук че си бил измамен или ще пишеш на Нова/Бтв?

Не съди пон твоите bookmark-ве какви са на другите хора.

За бедните/стиснатите/"знаещите" си има шано схеми;
За тези които искат да ползват услуга с поддръжка си има начин (плащане, договор и т.н ;));
За тези които имат знания сами избират какво да правят;





 
Аз имам Xiaomi Mi Box S и работи перфектно. С 2 RAM е, но това не му пречи да си подкарва 4К без ядове. Преди имах някаква измислена марка и въобще не тръгваше HBO Go, защото го водят като недоверено устройство, а с това си работи перфектно, както PLEX или други подобни приложения.
 
читава (няма да ползвам думата легална). Плащаш си и утре сигнала го няма и хората са се покрили - какво правиш тогава?
Изгарям с 2 (ДВА!1!) лева и доглеждам през на криско хакера стрийма. :)

Ако за теб двете диеми, които по цяла седмица въртят повторения и единствено събота и неделя мачове, си струват 8-те лева, ОК.
Камо ли пък да плащам за друг канал, щото искам да гледам и испанско, примерно, още толкова. Пък ти към която искаш графа ме приспадай, дреме ми. :D Утре, ако поискат по 100 лева за въздуха, който дишаш, за да си "легален" - спираш да дишаш или си плащаш?

Стегни се. Пиратството го е имало винаги и ще го има.
 
На мен ми е по-голям проблем, че няма една платформа, от която да се гледат платени сериали. За да гледаш продукциите на HBO трябва да имаш HBO GO, но има други на Netvlix, има също на Amazon, Apple и т.н. За да гледа всичко, което човек иска, трябва да има абонаменти навсякъде, да не говорим, че от тези само HBO Go е преведено на БГ. Та, идеята е че няма алтернатива и затова свалям от торенти, имам HBO GO, но е недостатъчно. Ако има една обща платформа с всичко, направена с БГ субтитри, бих се навил и 30лв да давам на месец, но там е работата, че няма.
 

Горе