Въпрос как се прави това да излиза при търсене в гугъл

nobreak

Member
Здравейте. Искам да знам как се прави това на картинката да излиза при търсене в гугъл - категория със снимки. Някакво разширение добавящо се към самата система ли?
 

Прикачени файлове

  • Untitled-1.gif
    Untitled-1.gif
    254.2 KB · Преглеждания: 42
Ами изцяло Гугъл си преценя как да те показва, но иначе това е категория. Текста, който виждаш е мета описанието, а картинките ги взема от продуктите. Сложи си описанието, ключовите думи и всичко как трябва + линкове към категорията и после е въпрос на време и теб да те показва така. Някой път ще те показва така със снимки, друг път не, Божа работа е. Имам при търсения на някои думи ми излиза така категорията със снимки, а друг път си излиза стандартно - без снимки.
 
Здравейте. Искам да знам как се прави това на картинката да излиза при търсене в гугъл - категория със снимки. Някакво разширение добавящо се към самата система ли?
Ако си класиран много напред, може да те покаже така. Аз искам да попитам какво се прави за отзиви. Звездичките.
 
Темата, която ползвам, явно не е много функционална. Или може би проблема, е че видеото трябва да е в твоя сайт, а не линк. Само че някои не може да ги имаш, или ще нарушиш правилата.

Въпроса е, че искам в гугъл някои материали да излизат ето така. Или така. Някои с клип, други с картинка. Специално за линк видео с format > video не става. Интересуват ме и лайковете, трябва ми плъгин или нещо друго да се направи?

aerofly.jpg


Всъщност май трейлърите не са обект на авторски права?
 
Това + малко повечко популярност на самия сайт, за да може Гугъл да си ги визуализира по този начин. За жалост малко стигат до това, защото се иска повече от това някой да ти сложи един плъгин. ;)
 
Remi, ела да си кажеш експертното мнение. Явно имаш познания по тази тематика, Не се бъзикам,
 
И аз да дам малко съвети :) . За да се получи това трябва да използваш Schema markup (най-добрият начин е да го набиеш в темата и да имаш custom fields) по-горе е линкнат инструмента за тестване на google, 100% трябва да го ползваш. В случая е ползвана schema за продукти. Препоръките на google може да прочетеш тук. Това между другото, ще е доста по-полезно в бъдеще , когато google shopping го пуснат и в България, защото, ако си го направил, като хората ще ти позволява да имаш безплатни листинги там автоматично. Можеш да следиш за това колко и кои продукти се класират за това в google search console, като product snippet e това , за което питаш , а merchant listing е новото.
snippet.PNG
 
Нокибой къде се покри "бе мен".
Или си госпожица.
 

Горе