Въпрос към собственици / управители на заведения

meursault

New Member
Здравейте!

Обръщам се към предприемачите тук, които имат заведения - бихте ли закупили и внедрили в бизнеса си софтуерен продукт, който позволява на клиентите на заведението да избират музиката, която да се слуша, както и да правят автоматични поздрави един на друг през системата?

Идеята е следната:

Клиентът идва и се закача със смартфона си за Wi-Fi точка за достъп (AP) с малък обхват в рамките на заведението. Отваря му се интерфейс, през който може да въведе изпълнителя и името на песента, която иска да чуе. След което, в зависимост от режима в който работи системата, предложението на клиента може да бъде подложено на гласуване от другите гости на заведението, да бъде одобрено от екипа, или директно желанието му да бъде удовлетворено.
Алгоритъмът проверява плейлистата на заведението, и ако не открие песента, я търси онлайн, напр. в YouTube. След като намери източник, я поставя на опашка, според реда на музикалните желания, като когато дойде реда и, я възпроизвежда, като отново, в зависимост от режима на работа, може да прочете въведен от клиента анонс (поздрав от X за Y) с text-to-speech engine на български език.
 
  • Haha
Реакции: Sky
Аз лично не бих инвестирал. Не виждам как това ще повиши стойността на услугата. Даже по този начин има вероятност да се загубят повече клиенти от колкото да се привлекат. Според мен това ще е забавно на възрастовата група 12-16 годишни. От друга гледна точка ако това е дискотека в която целта е да не се виси на главата на ди джея и поздравите и музикалните желания излизат на лаптопа му изпратени през апп, може и да се получи. За заведение отговора ми е не
 
Това добре ли е премислено? Как така всеки влиза и си пуска каквото иска и всеки друг го слуша по неволя. Представям си в изискан ресторант с изискани блюда и луксозна атмосфера да влезе мутрата със силиконовата си заспа и да набичи Сашо Роман. Извинявай за откровеното ми изказване, но това е толкова желано като ерекцията в препълнен градски транспорт. Би работило само ако заведението е с отделни клетки или помещения и там компаниите си избират сами какво да им върви, но това се случва и абсолютно по същия начин и с отделни телевизори. Мисля, че имаше такова заведения в София - до ж.к. Хладилника, май се казваше Фенерите. Дори не знам дали съществува още. Всичко друго ще предизвика пълна анархия.

По-скоро помисли върху това как да решиш проблем, а не да го създадеш. Правиш аппче, което всяко заведение да има дигитално меню. Още със сядането си хората разглеждат и поръчват, след поръчката излиза общата стойност на консумацията и времето, за което ще им е на масата. Плащането да се случва или с кредити, кеш или друг начин през телефона, като има поле за бакшиш, не толкова за обслужването, колкото комплимент за вкусната храна. Имаш поле за въпроси, имаш най-консумирани, и вече според заведението до скелваш на някъде.
 
А не може ли софтуерът да дава възможност на клиента, отиващ или тъкмо влизаш в заведението:
* да си избере сервитьор/ка от онлайн профилите на работещите в момента?
* според избора му, системата да го насочва към свободна маса в неговия/нейния район, или да му казва да изчака?
* при сядане на масата, избраният/избраната сервитьор/ка да го поздравява с кратко музикално изпълнение (предварително посочено в профила?
 
и после като в американските карате филми - най-големия бой в бара става заради jukebox. Приятел, слез на земята и се огледай къде живееш, това не ти е Швейцария или Англия....
 
Той сигурно има за план да опиша как ще върви и какъв интерес ще има на локал пазара, и после ще драсне към световния.

Но на мен идеята ми се вижда повече от безумна. Аз дори не знам как ще се продава. Как точно ще убедиш някой, че това е нещо хубаво за бизнеса.

Пич, нищо лично. ;)
 
За мен идеята е супер свежарска. За дискотеки ще работи, за някои закусвални като Хесбъргър също. Има потенциал и ако те кефи - действай. Можеш да подготвиш няколко различни версии. Като може да печелиш по 3 начина - от заведенията, където ще я продадеш, от реклами или от вип абонати - купуват си вип пас за това приложение и техните предпочитанич се пускат
 
Правиш аппче, което всяко заведение да има дигитално меню. Още със сядането си хората разглеждат и поръчват, след поръчката излиза общата стойност на консумацията и времето, за което ще им е на масата. Плащането да се случва или с кредити, кеш или друг начин през телефона, като има поле за бакшиш, не толкова за обслужването, колкото комплимент за вкусната храна.
На мен идеята много ми допада


 
Човека пита СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ И РЕСТОРАНТИ!
Не айляците на форума
 
E то тук други няма да намериш. Само айляци-разбирачи :D

С 13 годишен опит в нощните зеведения (от фейсконтрол през сервитьор, барман и управител) мога да кажа, че идеята за джубокс в българско заведение е обречена на неуспех (бг клиенто не става). Виж идеята на колегата за ел. меню, избор на сервиьор(ка), рейтинг и т.н. има хляб в нея.
Човека пита СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ И РЕСТОРАНТИ!
Не айляците на форума
 
Нямаш право да пускаш музика от Ютюб в търговски обект. и радио не може.
Напротив, ако си платил лиценза към мюзик про може да пускаш каквото си искаш от където си искаш
 
Човека пита СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ И РЕСТОРАНТИ!
Не айляците на форума
Ако не ти харесват коментарите ни и си ЗА идеята, давай смело и инвестирай. Собственикът на заведение някаква друга странна тип порода хора ли е?
 
Лиценза и релната му стойност (кинтите) са на БАЗА БРОЙ слушатели.. и не е само към м'зик про, ами и профон, и двете лапат. Има разни пакети, до 200, до 500, над 1К и тн. В случая нямам идея как ще се засече броя слушатели :)

Колкото до айляците, тия злобните жендъри, дето само злорадстват във всяка втора тема, без грам креативизъм, еле па да хелпнат.. , то те провалят поне на половина тоя форум ;)
 
Аз да питам Крумов и другите разбирачи в какви заведения са работили като охрана(не го наричай фейсконтрол) и управители?! Че от чалготека до транс клуб има разлика, от Макдоналдс до ресторант Чифлика например също. Та това с "имам опит" и "бла-бла" работи, ако си работил във всичките места - от баничарница до ресторанта на телевизионната кула, дето един омлет ти е 25 лв. А мааалко ме съмнява. 'Щото всяко едно място за хранене и забавление има точно определен таргет клиенти. И смятам, че ако си подбереш таргета при стартирането на която и да е идея, шанса за успех нараства доста.
До автора - пич, прочети ни мненията и сам си реши как ще процедираш. Аз лично бих се впечатлил от такова приложение, каквото ти предлагаш. Такова за избор на сервитьорка ще е тъпо, защото всички ще искат да ги обслужва тая с най-големите цици. За комуникация с DJ - пак е тъпо, защото вече има такива заведения, които дават вайбър и там може да си поръчваш музика и поздрави. ;)
Обаче приложение, което да се връзва към озвучаването на заведението и директно към телефоните в заведението няма. И ще е супер свежарско, понеже аз влизам например, до преди малко съм слушал рок, влизам, някой е пуснал нещо друго, докато чакам поръчката си поръчвам нещо и аз, а ако искам да не чака моята поръчка в опашката, плащам си и се пуска веднага. Ебахти якото ще е. Обаче трябва да се помисли и да се направи ограничение (примерно максимум 2 платени песни на човек за заведение) иначе разни богаташчета ще определят само те музиката.
Правиш аппче, което всяко заведение да има дигитално меню. Още със сядането си хората разглеждат и поръчват, след поръчката излиза общата стойност на консумацията и времето, за което ще им е на масата. Плащането да се случва или с кредити, кеш или друг начин през телефона, като има поле за бакшиш, не толкова за обслужването, колкото комплимент за вкусната храна. Имаш поле за въпроси, имаш най-консумирани, и вече според заведението до скелваш на някъде.
Има вече такива апове - почти всички по-големи вериги имат регистрации в takeaway или подобно - там им има менютата, оценка може да даваш и т.н. KFC даже си имат свой ап, там може да видиш до къде е поръчката ти, да си избереш как да платиш, да си избереш дали ти ще си я вземеш или ще ти я донесат и т.н.
А ако говориш за 1 апп за всички заведения - никакъв шанс според мен да ги накараш да се регистрират там всички.
 
Здравей, аз лично предлагам такава услуга/софтуер от 2 години в Америка на тип QR код, се сканира, много е важно този софтуер да фиксира типа музика, ако заведението е jazz, не може да се пусне рок, има доста такива изключения и трябва да се помислят, софтуера се ползва от доста заведения, но магията е да имаш фикс за стил на музика, иначе ще стане доста лошо. Най-лошото на тези софтуери, че трябва да си вързан със нещо като https://www.audiam.com/ и https://developers.google.com/youtube/v3, защото там глобите за авторски права са от милион.

Поздрави,
Станимир И
 
Аз да питам Крумов и другите разбирачи в какви заведения са работили като охрана(не го наричай фейсконтрол) и управители?! Че от чалготека до транс клуб има разлика, от Макдоналдс до ресторант Чифлика например също. Та това с "имам опит" и "бла-бла" работи, ако си работил във всичките места - от баничарница до ресторанта на телевизионната кула, дето един омлет ти е 25 лв.
Между фейсконтрол и охрана разликата е от земята до небето.

Опит как да кажа бая е. Имал съм мой скара-бира, форнети, лафка за цаца и наливна бира, два магазина за електроника. Отделно съм работил в Lime Light (по известен като Пиано бара в Изток, Пиано бар Smiles (Орлов Мост), Библиотека, Cafe Del Mar ( На Иван Асен преди да направят голямото в Слатина), Бистро Яго в Младост и т.н. Отделно познавам и съм близък с доста ресторантьори и хотелиери.
 
Последно редактирано:

Горе