Въпрос онлайн магазин и произход на стока

nikolovs

New Member
Здравейте на всички ! Искам да развивам онлайн магазин за диагностична апаратура за автомобили.Имам следния въпрос. Китайците масово не издават фактури от платформата aliexpress и искам да внасям на фирмата си съвсем легално. Това как може да бъде решено, може ли за произход на стоката да бъде банково извлечение от фирмената сметка + разпечатка на името,цената и поръчаната стока от aliexpress + номер на товарителницата на стоката минала през митница? Не мисля да развивам кои знае каква дейност, да купувам по един два продукта на месец. Ще продавам през еконт, спииди , като те ще издават касови бележки и ще ми превеждат по банковата ми сметка на фирмата.
 
Всички издават електронна фактура, която можеш да си разпечаташ.. Няма как да не издават фактура, може да не получиш физическа фактура, но като пазаруваш от там си има вариант за разпечатване на фактура от разплащането и стоката. Поне така беше по спомен преди години, не съм позлвал и двете алита от около 7 години.
 
Ако плащаш през Пей пал или друг посредник, можеш от там да си вземеш фактурата.
 
Тогава как става номера направих си фирмен профил в aliexpress, вкарах си и данните на фирмата. Плащам си през картата на фирмената сметка. Къде мога да си разпечатам фактура от там ?
 
Да прави сте намерих как да стане като се инсталира плъгин към браузъра и той автоматично конвертира поръчките към фактури:
https://chrome.google.com/webstore/detail/ali-invoice/iddjifkhlboklmognibdadieodidkhcm
https://chrome.google.com/webstore/detail/ali-invoice/iddjifkhlboklmognibdadieodidkhcm/related
Те dropshipp - ърите са по запознати с това. Мерси за помощта :) . Само че гледам май е платено за да може всички опции да се активират
 
Дотук добре . Но имам и следното питане за митницата. Извадил съм ЕОРИ номер на фирмата. Чудя се с български митници ли да работя или с Английските ? Понеже лятото си купих навигация от Китай, но ми я задържаха на митницата в Англия, понеже беше обявена реалната цена. Помня че я поръчвах през един колега , а освобождаването и ставаше онлайн, където се плащаше. Но тогава си я поръчвах за себе си на физическо лице! Тук чета че с български митници си е голяма мъка, особено за внос на фирма . Когато поръчвам нещо от Китай през Англия нещата си ми стигат доста бързо поне до сега ! Дайте акъл ? Има и ситуация където плащам стока за 60$ а китаеца декларира 10$. Стоката минава през митницата и не плащам ДДС или мито. Някак си не върви да ги гоня митничарите и да ги моля да ми обложат със данък стоката минала през митницата ! Аз ще приложа към фактурата, банковото извлечение и товарителницата преминала от митницата или бележката на плика. Това достатъчно ли е за да съм чист пред данъчните ? Трябва ли някакво служебно ДДС да се начислява ? Фирмата ми не е по ДДС .
 
С английските митници, нещата стават бързо по принцип. Дори не ти искат регистрация по ДДС и подобни идиотии. Плащаш си таксата и си получаваш стоката. Има доста български фирми, които доставят стоки от Англия и могат да ти съдействат с тази процедура. После директно ти доставят пратката на цена около 2 лева на килограм. Тук, трябва да се регистрираш по ДДС, да висиш по 4, 5 часа на митницата и да пишеш 3 тона бумаги.
 
Откога се изисква регистрация по ЗДДС за внос на пратки? Аз не знам за такова задължение по който и да било закон.
 
да странно сега пък и ДДС да искат, то счетоводството скача най малко на 200 лв - ужас ! :( . Въпроса е тук данъчните при проверка какво ще кажат че не е от български митници ? Аз ми се иска да работя с тях искам си отидат данъците в нашата държава, но не да е ходене по мъките знам ли ,четох за някакви освобождавания и митнически декларации и пари покрай тях , то дребни като мен няма как да съществуват
 

Горе