Въпрос относно Фейсбук интеграция

IceBlack

New Member
Интересува ме дали е добра идея да използвам вградения в Wordpress инструмент за свързване на сайта ми към Фейсбук, или е по-добре да го направя през разширението ми за оптимизация - Yoast SEO. И при двата варианта давам достъп до личния ми профил, от който управлявам страницата, но искам сайтът да е свързан със страницата, не с профила ми.
 
От: Въпрос относно Фейсбук интеграция

Какъв вид приложение имаш предвид?
Целта ми е да имам страница (примерно), която ще служи едновременно и за реклама, и за споделяне на интересни статии от сайта. Yoast предлага свързване към фейсбук страница и доколкото разбрах с цел да информира Google, затова реших да я създам и да я свържа към разширението, не поиска свързване с личния профил.
Друго, което ме интересува е направата на линк към Фейсбук страницата от сайта и възможност за харесване под формата на бутон.
 
От: Въпрос относно Фейсбук интеграция

Приложение във Facebook, с което да си вържеш сайта. Лайк бутон лесно, но другото каква точно функционалност ще има? Да публикува автоматично ли? Нещо не разбрах сайта каква ще е връзката със страницата? За публикации ли?
 
От: Въпрос относно Фейсбук интеграция

Да, имах нужда от малко време да го обмисля. Идеята на страницата е да мога да споделям в нея определени статии от сайта. Чудех се дали това свързване на WP с FB ми е необходимо.Колкото до автоматичното публикуване, не ми е нужно.
 
От: Въпрос относно Фейсбук интеграция

Ако питаш мен, не ти е необходимо. Прави си ги ръчно нещата. Всяка автоматизация може да обърка нещата. Говоря за автоматизация от този тип. А и дори и да ги вържеш, пак ще трябва да отидеш на страницата си, за да видиш какво е изплюло сайта, което все тази, че имаш авто-публишър от сайта.
 

Горе