Въпрос относно кликове adsense

Мооже мооже, гоогъл е луд прай странни неща постоянно ама зависи на твоя приятел къв му е контента и колко е ... и как са плейснати рекламите.

п.с. Имай предвид че наистина са много като пари за бг контент, незнам на колко му се е качил CTR (ако е отишъл над 6% лошо), гооглето почват да те гледат по изкъсо.
 
При мен рекламите са средно 10-20 цента. Имам и такива по 1...
CTR няма да споменавам, но е доста добре :)
 
Има кликове за по цент какро каза ZzZaPyr, но аз съм чувал и за кликове по $2+ ... което мисля че е доста добре. Всичко зависи от темата и посетителите на сайта.
 
re

И на мене до скоро ми бяха кликовете по 10-тина цента средно но от няколко дена рязко надолу в4ера имам 45 клика и само 2.13$ и ненам що така и днеска гледам същата работа идват по под 5 цента на клик.
 
Еми то много зависи от тематиката на сайта ти, ако примерно е за фрии неща, рекламодателите за фрии услуги/продукти дават малко сентове за кликове. И това е разбираемо, но ако сайта ти е сходен по тематика с продукти с високи комислионни - тогава и рекламудателите ще дават високи бидове, а и оттам и сайта който показва тези реклами печели повече на клик.

Но има и друго обяснения на нещата - сайтовете които дават много повече за PPC-то са си изключили нетлърка, докато тези които не дават много и са назад в PPC класирането, са си я включили но все пак дават малко пати (затова са назад в PPC резултата). :wink:
 
Някой ще може ли да ми помогне малко, имам сайт на който съм сложил адсенсе, но незнам къде да го регистрирам, че да имам посетители. Регистрирах го в безплатните директорий, но няма резултат. Както виждам има хора който правят по 30-40 клика на ден, ще съм много благодарен ако споделят къде си промотират сайтовете.
 
Ети от много места, бате. като например подпис в мнението ти е много полезен линк, статии (артикъли), директории, линк партьори...и много още такива места. Освен че си набавяш линк (за трафик или PR), ти печелиш и още нещо - това че след определен брой почва да се осеща и като трафик и като силно рамо за пълзене нагоре по търсачките. :wink:
 
r

Незнам дали има логика в въпроса ми но ще го задам. някои може ли да ми каже дали има връзка между броя на импресиите, процента на кликовете и колко дава на клик адсенс, защото забелязах че откакто ми се увеличиха импресиите около два пъти цената на клик падна. Немога да си обесня по друг на4ин спада на цената наклик толкова рязко.
 
Вече за пореден път чувам за сайтове на тема ФОРЕКС, че получават доста по-тлъсти кликове. Напваво се замисляда дали да не направя и аз един сайт на тази тема :) жалко, че нищо не отбирам от ФОРЕКС. Изглежда там има доста рекламодатели, защото аз преди няколко дни пуснах сайт за гледане на концерти онлайн. http://bezbilet.com и там понеже доста често се споменава думата "Live" ми излизат реклами за ФОРЕКС, live charts, live stats и тн. като това изобщо няма връзка със съдържанието на сайта ми. Даже се дразня и ще взема да ги сложа във филтъра.
 
Тематиката има значение и наистина едни от най-добре платените реклами са за FOREX, но има и други такива. Примерно вчеара от моя форум имам клик за $0.50, което според мен е доста :)
 
Да, доста е добре. И на мен ми се е случвало, но не е много често за съжаление. Ако усееш на направиш така че повечето да са такива....

Аз съм чувал и за $35 клик, което чак не ми се вярва. Такъв не съм имал досега.

Аз имам и едно съмнение, че цената на кликовете се определя и от други фактори, по-глобални, като например общият дял от цялата рекламна програма, защото съм имал дни където съм изкарвал по 8-9 долара. На другият ден без да съм правил никакви промени по сайтовете и със горе-долу същият брой кликове съм имал по 3-4 долара, на другият ден пак по 8-9 долара. И не знам на какво се дължи.
 
Ами аз съм доволен, като се има впредвид че нямам много посещения. Това ми е основния проблем. В началото бях доволен и на 2-3 долара на ден, но после като разбрах, че хората правят по над 100 долара на ден:
http://www.askdavetaylor.com/0-blog-pics/google-adsense-report.png
и се замислих :)

До сега рекорда ми е $14,26 за един ден и това беше вчера.

А вие как се движите?
 
Възможно ли е да има клик, за който да не платят от гоогле? Вчера имах кликове за който никакви центове не получих това възможно ли е или е някакъв проблем?
 

Горе