Въпрос относно приемане на плащания и още

chakmakovi

New Member
Здравейте,
обмислям направата на платформа за приемане на плащания, като се има в предвид че въпросната платформа има интегрирани решение (кодове) от платформите за електронни пари. Идеята ми е да го играя посредник между моят клиент, който ще използва платформата за да събира плащания в негова полза от неговите клиенти, като за това има и комисионна за дружеството ми.

Дружеството няма да бъде регистрирано като дружество за електронни пари и ще използва системите на такива, както са epay, paypal, paysera и подобни
Средствата ще се превеждат по сметка на дружеството ми като уникалният идентификатор ще ориентира за кой са били предназначени тези средства.

След натрупване на определена сума или точки в системата, моите клиенти могат да подават заявление за изплащане на дължимите им средства.

Имам няколко въпроса относно идеята ми:
1. Трябва ли да издавам касов бон за всяка направена транзакция към дружеството ми или е възможно само издаване на фактура, както го правят и повечето компании? Консултирах се със няколко специалисти в областта на счетоводството и едните казват че може без касов бон а само с фактура, други казват обратното.
2. Как да изплащам нужните средства на клиентите си, как да се осчетоводяват?
3. Може ли клиентите да бъдат лица над 16 годишна възраст, притежаващи банкова сметка?
4. Клиентите над 16 години но все още нямащи 18 могат ли да подписват договор за използването на посредническите ми услуги, или трябва да е техен настойник?

Моля за вашите професионални съвети и отговори, относно идеята ми :)

Последно редактирано:
Преди няколко месеца разглеждах подобна възможност. Таксите са големи, готова платформа не може да върши работа, защото трябват интеграции, освен ако не си намерил един балък, който може да ти дава 30 процента, вместо той да интегрира подобни плащания за неговите клиенти.
Не ми се пише много, но е сложно. Огледай и възможност фирмата да я регистрираш в Кипър. Трябва да deal-ваш и рефунди.
Type C пеймънт процесор компаниите, искаха 13-16 процента от всяка транзакция, тоест ти трябва on top на тези 13-16, да правиш печалба, интеграция, и други подобни.

Имай напредвид, че сме в ЕС, и има AML закон, обработваш ли плащания, трябва да правиш и KYC.

Последно редактирано:
До никъде няма да стигне ако няма пари защото задължително трябва да вземе лиценз за електрони пари, нищо че иска да е само посредник! А лиценза беше с 6 нули :)
зависи откъде иска да вземе лиценз за оператор на електронни пари... възможните варианти са 3 , България , Естония и Англия като цените за лиценз съответно са България 125 000 Евро ( с 50 000 евро рушвет ) , Естония 70 000 Евро като трябва да имаш Естонска публична компания и лиценз от FCA в Лондон - 350 000 паунда. Освен тези пари за лицензите трябва да имаш и уставен капитал от 2 000 000 Евро.

До никъде няма да стигне ако няма пари защото задължително трябва да вземе лиценз за електрони пари, нищо че иска да е само посредник! А лиценза беше с 6 нули :)
Няма такъв лиценз годподине. Електронните пари като криптовалутите са без стойност, защото нямат реално покритие. Единствено бих признал CBDC като нещо стойностно, защото зад него е цяла държава, но не и някакъв код, написан от някой незнает хубавец като вас.

Няма такъв лиценз годподине. Електронните пари като криптовалутите са без стойност, защото нямат реално покритие. Единствено бих признал CBDC като нещо стойностно, защото зад него е цяла държава, но не и някакъв код, написан от някой незнает хубавец като вас.
абе цървуле да вземеш да се разкараш от форума , че си безполезен с тъпизмите които пишеш

Ти даже не си и нисковолтов!
Колеги, моля ви, който е пуснал този недъгав бот да го изключи или да му направи ъпгрейд защото само пречи и досажда! Разбирам. че някой иска да го обучи, но това вече е нетърпимо!

Ти даже не си и нисковолтов!
Колеги, моля ви, който е пуснал този недъгав бот да го изключи или да му направи ъпгрейд защото само пречи и досажда! Разбирам. че някой иска да го обучи, но това вече е нетърпимо!
А ти е крайно време да спреш да си правиш нови акаунти и да си лайкваш сам постовете.

хей, нисковолтовия @SuperBoris , ти няма ли да се изходиш по проблема на контрата?
Не знам какви акаунти сте правил, господине, а и като цяло сексуалния ви живот с другите потребители на форума не е моя работа.

Не знам какви акаунти сте правил, господине, а и като цяло сексуалния ви живот с другите потребители на форума не е моя работа.
Как не знаш???? Нали нон стоп шпионираш форума и спамиш? :) Вдигни волтажа малко че не схващаш темите!

абе цървуле да вземеш да се разкараш от форума , че си безполезен с тъпизмите които пишеш
Ти не разбра ли, че това е турбо стар потребител? Винаги се е гаргарил така. Знам точно кой е :)
А ти вземи намали тая злоба, държиш се като изпаднал селяк, нападаш като гладен сиганин -жанка, и почвам наистина да се съмнявам в твърденията ти, че си 50г бабаит, защото вервай ми... ама съм готов да си резна топките, че си максимум пищенгяс на 25 ;)

Ти не разбра ли, че това е турбо стар потребител? Винаги се е гаргарил така. Знам точно кой е :)
А ти вземи намали тая злоба, държиш се като изпаднал селяк, нападаш като гладен сиганин -жанка, и почвам наистина да се съмнявам в твърденията ти, че си 50г бабаит, защото вервай ми... ама съм готов да си резна топките, че си максимум пищенгяс на 25 ;)
почвай да режеш , да ти дам скалпел?

Горе