Въпрос относно QR кода

terzo

Member
Имам следния въпрос - връзките от QR кода по някакъв начин отчитат ли се и влияят ли върху link building-a? След като я хване четеца и я отвори в браузъра това като директно посещение ли се брой или все пак оставя някаква следа?
 
От: Въпрос относно QR кода

Не - смятат се като директни; ако искаш ги шибни като таг на аналитиска ( https://support.google.com/analytics/answer/1033867?hl=en ) и после ги шортни със https://goo.gl/ за да не изглежда разплут код. Така ще можеш да гледаш кое посещение идва от "онзи QR код", кое е директно и кое е от "dark social".
 
Това е директен трафик, носещ таргетирани посещения, вдигащи общия общия баунс рейт на сайта и увеличаващ алекса ранга, и отговорът е ДА, влияе, но само косвено, чрез положителното им взаимоотношение, и на цялостната картинка. На линк билдинга - НЕ. ;) И само ако QR кода не е под формата на картинка, водеща към сайта ти, а не на флайър или друг принт материал или сайт без връзка. Това е. :)
 
От: Въпрос относно QR кода

Благодаря Ви за отзивчивостта. Със сигурност ще пробвам този метод, който колегата mobilio предлага с поставянето на специфичен линк от QR кода. Да си призная това въобще не ми мина през ума :) и вече напечатахме стикерите. За новите обаче ще го направя по твоя начин със сигурност :p
 
От: Въпрос относно QR кода

Като кажеш QR и съм "искперт" - драсни във интернеда "qrencoder" (без кавичките) и виж сам.
 

Горе