Въпрос отностно file sharing

Породи ми се един въпрос, докато разглеждах страници с подобна моята тематика.
Имате ли идея, дали страниците за file sharing отчитат само даунлоудите на файловете, които вие сте качили или ако евентуално сложите линк на вашата страница към файл на друг собственик, но вашата страница е регистрирана в базата им данни, ще се се отчетат на вас?

Питам понеже попаднах на 2 привидно различни сайта (различен дизайн и различни собственици (проверени с whois) имат подобно съдържание и ползват абсолютно идентични линкове за download на файловте си.
 
От: Въпрос отностно file sharing

Някои файл шеринг програми имат опция да плащат 5% от всички заработени пари идващи от даден сайт на неговия собственик.

Така например ако си направиш собствен сайт или форум който да регистрираш примерно в матрикса и позволиш на други хора освен теб също да публикуват своите линкове към файлове в твоите сайтове ти ще получаваш 5% и от техните заработки и изобщо от целия приход които идва от сайта/форума ти, без значение кой какво е качил на него.

Свалянето на файл или продажба се отчита само на този който го е качил и в чиито акаунт се намира файла, но ако сложи линка в даден форум и собственика на форума се е регистрирал като такъв в матрикса ще вземе и той 5 % от печалбата.

............................................
Website owners bonuses:
Do you own a website? Contact us and you could earn 5% of all accounts sold on your
............................................

Това също е начин за правене на пари макар и не много честен, като вземеш линкове към най-теглените файлове от форумите и ги сложиш в твоя сайт, така ще прибереш 5% от продажбите генерирани от тези файлове.

Но ако те надуши собственика на тези файлове може да те репортне че си го направил без позволение и да гризнеш дървото.
 
Последно редактирано:

Горе