Въпрос от начинаещ

ishkitiev

New Member
Здравейте,
Аз съм начинаещ в онлайн бизнеса :) Въпроса ми е как да си набавя повече посетители на онлайн магазина ми? Как да си докарам приходи от реклама?
И ако може малко безплатни съвети как да стартирам успешно магазина си :)
 
задай малко по конкретен въпрос
изобщо научете се да задавате конкретни въпроси, за да отговарят на въпросите ви
дай малко по точна информация за бизнеса си

примерен въпрос
пуснах реклами в гугъл на едикой си магазин, кликат, но не купуват,каква е причината
или пък продавам раплики на маратонки, пиша, че са инстински, поръчват си ги , но ми ги връщат или не си ги вземат от еконта
 
Съвсем добронамерено те питам, защо реши да започнеш нещо от средата? Ако беше преди 10 години, добре, ама днешно време да развиеш онлайн магазин, без поне няколко години работа онлайн, си е кауза пердута.

То самият ти въпрос е лишен от всякакъв смисъл! Собствениците на онлайн мгазини нямат приходи от реклама, те имат разходи за реклама :)

Кажи за какво е магазина, ако искаш го покажи, така ще можем да се изкажем по конкретно. Иначе прочети всички теми от край до край, от линка на чичето и долу-горе, ще ти се изяснят нещата.
 
Здравейте,
Бизнесът ми е свързан с отопление, климатици, котли, радиатори. Имам опит и обрзование в тази сфера. Искам да инвестирам пари в реклама, но къде да вложа в реклама Google или други сайтове?
Сайта е www.mclima.eu.
 
Плати на някой да ти изготви репорт как точно и къде в Интернет потребителите на твоите стоки търсят. На базата на този анализ поръчай онпейдж одит за търсещи машини и оптимизация за сайта си, също и почни да създаваш експертно съдържание под формата на статии, клипчета и други медии. Ако заделяш сума между 500-1000лв месечно мисля ще почнеш да виждаш и резултати след 6-8 месеца.

Аз лично си търсих климатик преди година и съм набелязал точки по които може да се разбие пазара, но не съм в този бизнес и съответно така си седи това ноу-хау.
 
При мен се индексира добре.
Untitled6LEKwdD.jpg

И на другият ми лаптоп се вижда по същият начин.
 
Здравейте,
Бизнесът ми е свързан с отопление, климатици, котли, радиатори. Имам опит и обрзование в тази сфера. Искам да инвестирам пари в реклама, но къде да вложа в реклама Google или други сайтове?
Сайта е www.mclima.eu.

Щом нямаш грам представа, "как в интернет" то, преди да ринеш пари насам-натам, най-добре пусни 1 обява, и намери човек, който да ти изготви рекламни кампании и т.н. АКо не е фирма, а някой запознат ще те таксува нормално.

Иначе най-изгодно е с Facebook реклама, гугъл обрусват скъпо!
 
При теб се "индексира", ама при нас не се отваря.
Зарежда при теб, понеже си отварял версията без www. и ти пази кеша на .css-а
Изчисти си кеша на браузъра и опитай през посочения от теб линк.

"SEO URL" модул или нещо подобно да си опитвал да инсталираш?
 
Последно редактирано:
И при мен се отвори калпаво първия път. После махнах www, оправи се, но не успявам да го накарам пак да се покаже калпаво. Но иначе ето - всеки css и js (http://prnt.sc/e2123k) съдържа един и същи html код - http://prntscr.com/e213iq
 
При мен се индексира добре.
Това не е индексиране, а изобразяване/визуализиране.
При мен без стилове излиза само твоята връзка. Като цъкна на логото и други страници си излиза със стиловете (SRWare Iron, Chrom базиран браузър).
Индексиране означава бота на търсачката да ти е посетил страницата и да я показва при търсене. Тоест, сайта се вижда само от теб и който има директна връзка (линк).
Твоят сайт е неизвестен в Мрежата.

Или засядай да четеш как работи Мрежата, или търси човек да ти оправи сайта.
За ОпенКарт ти трябва CTAH. А има и други специалисти.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Колега няма да ти драсне, човека съзнателно е игнорирал моите препоръки, явно защото е видял цифри в изреченията. Няма още в БГ култура да се плаща за такива неща.
 
Ама и вие с цифрите като почнете да мрънкате. Човека ясно е написал в поста си "И ако може малко безплатни съвети", той няма намерение да плаща. Да се критикува заради това е не само безполезно, но и лош имидж.
 
Нещо не си ме разбрал, аз не работя с клиенти. Просто искам да му намекна, че ако иска нещо да се получи, трябва да се научи да дава, но първо да може да прецени на кой.
 
Ако иска нещо да се получи има 2 основни варианта:

1) Ако няма време и желание, но има пари - плаща на някой и той му го прави
2) Ако няма пари, но има време и желание - прави си го сам

И в двата случая дава нещо - времето и усилията си
 
Просто в момента няма финансовата възможност да плащам по 500-1000 лева месечно за реклама!
 

Горе