здравейте, имам един казус пак с тая декларация към нап, прикачвам снимка:
това на снимката ми е доход, който не е по трудов договор, докато в същото време от август до края годината съм имал и трудов договор - въпроса ми е как да го декларирам - по 304, което означава "Авторски и лицензионни възнаграждения, включително за доходи от продажба на изобретения, произведения на науката, културата и изкуството от техните автори, както и възнаграждения на артисти-изпълнители" или по 307, което гласи "Доходи от възнаграждения по извънтрудови правоотношения", защото ако е по 307 не ми излизат изобщо сметките. питам за да не ме изкарат накрая че укривам данъци. ще се радвам някой ако знае да помогне
чудя се и се мая защо толкова се натискате да плащате заплатите и комисионите на ония 240 говеда в парламента? Най-голямото наказание за тях е да не видят 1 евро .... смятай колко пари без да ни питат се дават само за изборите? Да не копирам една тема на Мирослав Джоканов от shkolo.bg , че ще ви стане мъка за асамблеята.... от глоби ли ви е страх?
-------------------------------------------------------------------------
Преди 4 години МОН създаде една недомислица, наречена "Дигитална раница". Плати
30 млн. лв. за система, която трябваше да обхване всички ученици и учители в страната.
Днес обаче почти никой не ползва въпросната платформа. НИКОЙ!
Една торба пари - ей така, на вятъра!
Тогава това безумие мина някак незабелязано. Обществеността не му обърна внимание.
Тук идва най-забавното. Миналата седмица МОН подписа договор за "надграждане" на въпросната система.
Т. е. ще надграждаме нещо, което изначално не работи.
И това ще ни струва, забележете:
246 млн. лв.
Точно така, правилно прочетохте - още четвърт милиард в кофата.
С други думи ръководството на МОН ще продължи да налива в бездънната каца, наречена "Дигитална раница", само и само да не си признае първоначалната грешка!
Тук е моментът да напомним на всички чиновници в страната да внимават какви ги вършат, защото в НК има състав за безстопанственост:
Чл. 219. (1) Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до 6 години.
(4) За престъпление в особено големи размери, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 10 години.