В коя БГ банка са най ниски таксите за превод извън ЕС ?

От: В коя БГ банка са най ниски таксите за превод извън ЕС ?

Ако е за Китай провери дали китаеца не иска директно в юани, мисля че има банки в България, които мога да пращат преводи в юани. Човека дори и да има сметка в долари, той не може да ползва повече от 30к долара на година (не може да ги прехвърля към юани), заради местните закони регулиращи валутните сметки и инвестиции.
Аз съм ползвал директни преводи през банка (не е бг банка), като имам по-специална сметка без такси за преводи и не съм плащал нищо. Но първия път направихме грешката да ги пратим в долари (юани -> паунди) и курса ми изяде около 300 паунда. Втория път ги превхърлях директно в паунди и всичко беше ок. Превода отнема 2-3 дни.
Някой спомена горе пейпал - не бих ги ползвал за толкова голяма сума. Ще вземат 2-3% (0,5% ако ги пращаш към роднина, но нямаш рефънд опция). Ползвам го за преводи за роднини към България, но за суми до около 500 паунда. Хубавата страна, е че получават парите на секундата.
 
От: В коя БГ банка са най ниски таксите за превод извън ЕС ?

Не съм чувал за такова ограничение то вероятно е за частни лица защото с фирмите няма проблем да им се пращат такива пари.

Ще погледна да видя дали има банки в БГ които да продават и превеждат юани но не ми се вярва - И да има най вероятно ги въртят пак през долар и курса сигурно хваща в небесата.
 

Горе