ГДБОП имали софтуер за следене на месинджърите

Blinky

Owner
Не знам колко е истина това, но няколко неща не ми се връзват в цялата статия тук:

https://dariknews.bg/novini/bylgari...nira-naj-populiarnite-socialni-mrezhi-2035788

1.
Сред тях са "извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър" и др." Софтуерът може да извлича SMS-и и MMS-и.

Вайбър нямаше ли криптировка?

2.

За продукта са платени близо 18 хил. лв. без ДДС.

Сумата ми е леко ниска за такъв тип софтуер. :)

Не знам дали информацията е на 100% вярна. Някой да има инфо? Някои неща не ми се връзват.
 
Да си купуваме по един такъв софтуер и да почваме да следим и ние :)
 
Ами доколкото разбирам, тоя софтуер извлича данните от устройството, когато то вече е при тях. Т.е. арестували са те, прибрали са ти вещите и ти ровят в телефона ... примерно. Това не е чак такава философия да се направи.

Ако има опция отдалечено да ги извлиза тия неща, тогава е по-притеснително. Всъщност, то доста неща могат да се правят отдалечено. Сноудън като го интервюираха си вадеше батерията на телефона - заради втората операционна система във всеки телефон. Иначе доста нови модели няма опция за вадене на батерията.
http://www.osnews.com/story/27416/The_second_operating_system_hiding_in_every_mobile_phone
 
За четене на съхранени съобщения != следене на трафична информация. Правете разлика.
 
То може да имат такъв софтуер, но смятам че е удачно да го ползват само върху определени хора, тоест заподозрени в дадено престапление и прочие, както е и с подслушването на разговорите!
Ако тръгнат да ровичкат на всеки и да следят кой какво прави, къде ще му излезе края, а и смятам това за невъзможно, или поне за нередно! Само Господ има право да те вижда, какво правиш и да ти следи действията! Ако има нещо такова бързо ще го свалят, защото има доста големи риби, които надали ще им е оферта някви си бобчета да им човъркат всичко :)
 
Ако тръгнат да ровичкат на всеки и да следят кой какво прави, къде ще му излезе края, а и смятам това за невъзможно, или поне за нередно!

Така започва всяка една диктатура. Под предтекст, че се борят с престъпността и тероризма ровичкат всичко на всеки. И после в един момент цялата тази власт се обръща срещи политическите опоненти - за справка Русия, Турция и т.н.
 
пари на вятъра, това просто изчита едни темп файлове и ти ги изплюва на справка.
 
То и прости камери поръчваха и незнам си какви други подобни продукти, а цените бяха страшни. Неминуемо след време и за това ще излезе някаква информация. Например, че не покрива поддръжка/обновявания. А те струват двойно повече на месец....да речем :D
 
Тури си VPN, TOR и Proxy... да видим какво ще следят.
 

Горе