ГоДеди.. големи секири :)

А някой знае ли в dynadot дали е добре да се търгува или няма голямо търсене там?
 
А някой знае ли в dynadot дали е добре да се търгува или няма голямо търсене там?

.eu са евтини там
 
3.99 долара регистрация, подновяване или трансфер 5,99 доларес ;)
 
Но ако са регистрирани през динадот, там ще се продадат ли по-лесно или в namecheap пазаруват повече?
 
Да се похваля че след два дена писане на супорта им днес ми върнаха парите за домейна който ми подновиха.
Бях изгубил надежда ама виж ти можело понякога.
 
Една седмица се дъвчих с тия.
Ма то и аз си имам вина де. А днес, а утре и пак в последния момент... :D

Изтичаха ми два .UK домейна и щях да ги хвърлям към Namesilo. Ден преди да преминат в статус "За подновяване" пуснах заявка за трансфер. Особеното при .UK е че не се ползва AUTH code ами се променят TAGs, т.е. трябва да смениш тага на регистратора от GODADDY на NAMESILO, както и да е. Уж елементарна процедура при годеди. Отключваш домейна -> въвеждаш новия TAG -> Валидираш трансфера. То хубу, ама даде грешка "we couldn't approve the transfer of $.domain names. please try again" и са почна цирка.

Лайфчатвам.
Първия индо ми вика, нема проблем отнема време чакай 7 дена. (Нищо, че на страницата за валидирането пише, че отнема 15-30 мин, ако го валидираш)
Пиша му ОК, Че чакам.
Седем дена по-късно - нищо.
Пиша и на на namesilo, да не би там да има некъв проблем, викат не, като смениш таг-а пиши, ще ги приемем домейните.
Свързвам се с индо-2 он ми вика "Чей да проверя чакай 2-3 мин" и така откарахме 2 часа в проверки на нещо си. Накаря стигна до заключението, че нещо се е осрало - да съм рестартирал трансфера.
Пиша му - ми ОК.
Рестартирах трансфера - пак същата грешка. Пиша му - "Луд, не бачка тая схема", след известно 2-3 минутно чакане (около 30 мин) стигнахме до ескалиране на проблема до ИТ индийчетата. Да съм чакал отговор на мейла.
Два дена по късно получавам мейл, че трябва да си сменя Таговете и линк към FAQ-a, как да го направя.
Веднага заредих Google и почнах да търся как е "А, мое ли да ви .ба мамата" на индийски.
Викам ще им дам още един шанс.
След пореден кратък чат с БОТ-а, който имаше по-голямо IQ от всички индота заедно, се свързах с индо-3
Пак започнах от А, Б...
Пак се почна едно 2-3 минутно изчакване и индо-3 излезна с ново решение. Почти.
"Let try with another way, it seems like domains is expired please renew the domains and try to
enter the tags it might work for sure. Its may be an issue with that"

"Летс трай" ми вика... :D Закратко си помислих за човека, който го е родил и културно му обясних, че трансфера и грешката си седят от преди да са изтекли. Така че, ако има желание може той да ми ги поднови, а аз ще пробвам да сменя таговете. Немам проблем.
Вика... по-добре не. Все пак твърдеше, че това е проблема и друго решение НЯМА. - Любимата ми реплика.

Ок, казвам аз. Пиша му, че проблема не е при мен, а в система им и че пазя всички логове от чатове с предишните "спецЯлисти". Пак ми пише, чекай 2-3 минути. Чакам си аз и ми пише, че трансферите са потвърдени от "IT тийма" - кво яко звучи, а?.
Та... най-накрая се разбрахме де... и всичко си дойде на мястото.

Та внимавайте с .UK домейните при тия главочи.
 
Истината за тези голдеди е, че се превърнаха още преди години в една много тегава компания, на която съпорта е пълен с индийско задушено, което много трудно ти решава проблемите. Да не говорим колко могат да навредят на бизнеса ти, ако някой ако му хрумне ей така да пуснат някакво оплакване.

Забелязвам го при мои познати, това с репорта. Цените са скапани и като теглиш чертата, това е поредният голям играч на пазара, при който масово се изсипват хора не много наясно в какво се забъркват. Няколко ресърча лесно може да откажат всеки да купи от тях. За жалост наливат много в реклама и това накланя везните в тяхна полза, но рано или късно разбират на какво чудо са се доверили за партньор.

Не съм много учуден и от случката, която ти се е случила. Силно не ги препоръчвам. Мисля, че имам само един домейн там и може би при подновяване тази година ще си го изместя. Слава богу става дума за .Ком, но пак не е гаранция, че всичко ще бъде наред при предприемане на действия при трансфер.
 

Горе