Гугъл дава Гугъл взима...

coolice

Owner
CEOто (Chief Executive Officer - Голямо шефче) на Answers.com Bob Rosenschein тази седмица разкри че сайта е загубил 28% от трафика си благодарение на промените в алгоритама на Гугъл. Тези които разчитат основно на органичните резултати тръсачките за да си докарат трафик и печалби определено ги побиват тръпки. Повече:

http://blog.wired.com/business/2007/08/google-giveth-g.html


Личен коментар:
На нас малките фирми, едноличните уебмастъри и фрилансърите ни се е случва такива неща едва ли не на всеки гугъл денс ако не на всичките ни сайтове, то за някои... затова предполагам сме свикнали... Но това е голяма компания с акционери на които трябва да обясниш защо еи така за една нощ приходите са намалели с 30% общо взето това е нещо което не са очаквали защото са големи....

Кофти новина независимо дали си голям или малък затова моят съвет е ценете си посетителите и дръжте на доброто си име така една голяма част от тях няма да ви търсят през тръсачките а ще влизат директно в сайта ви. Винаги гледаите да се занимавате с повече от един уебсайт така дори и един да поизпадне другите могад да запазят нивото си или дори да се покачът :)
 
Горките хора.
За това, според мен, трябва да е разчита на на таргетиран трафик и линкове в други сайтове. В търсачките я те намерят, я не, да не говорим, че досега винаги когато съм го смятал е излизало, че средното време на престой на 1 потребител от търсачка е е поне 1:2 с това на човек дошъл от линк :)
 
при нас търсачки реферинг сайтове времето горе долу съвпада но всеки сайт е различен :)

Иначе както казах по горе не разчитаите на 100% само на органик трафик за да сте по устоичии на такива падове.

А такова сътресение опредлено ще им смъкне цената на акциите
 
От: Гугъл дава Гугъл взима...

То е време такива фантомни "гиганти" като вече споменатите да си ходят на село. Не може някой да плаща луди пари за реклама, а други просто да си получават трафик наготово. Тази неравнопоставеност е един от фактовите за евтиността на рекламата в мрежата. Макар да не съм фен на Google, в този случай ще им кажа само едно голямо БРАВО!
Аз лично разчитам предимно на постоянни посетители или привлечени чрез реклама и чат-пат на случайно прехвръкнали от някъде. И докато този губи трафик от търсачките, аз с всеки ден получавам все повече трафик от тях. Въпреки това, трафикът ми от търсачките не може да подмине директният трафик, който е реалният показател за посетителите на един сайт. Дали Google ще ме прати на 100000 страница, това малко би ми повлияло. Е, ефект ще има, но не съществен.

П.П.:
Имам очакване за сериозни рокади през тази година в системите на Google. Тъй като чрез трафикът, който Google дава на сайтовете от търсачката си, сам си прави конкуренция на AdWords/AdSense, най-вероятно Google ще превключат на най-старият бизнес принцип - "На който има ще му се даде и ще има в изобилие, а на който няма ще му се отнеме и това, което има". Просто в момента се изчаква да стане достатъчно ползван Google Toolbar и след това очаквам класациите да станат на база данни от него. По-посещаваните сайтове ще излизат по-горе в търсачката и така ще се стимулира рекламния бранш. Ще започне лудо наддаване и това хем ще даде сериозни приходи на стойностните издатели (т.е. тези дето не разчитат основно на трафик от Google), хем ще обогати "бедничкият" Google.
 
Последно редактирано:
От: Гугъл дава Гугъл взима...

ако имаш добре оптимизаиран сайт,само с white hat seo,нямаш проблеми-а алгоритъма на google се променя,защото милиони хора се опитват да го надхитрят.
 
От: Гугъл дава Гугъл взима...

Съгласен съм. Имам за UK сайтове абсолютно white hat и от 3 години не съм имал проблеми. Колко пъти се е сменил алгоритъма за това време едва ли някой знае точно.
 

Горе