Г направо се уля

след панда 2.3 август минлата година голям рев по форуми и при сърч подобен company revews sites leagal usa/canada (правния въпрос по темата) до трета страница нямаше смислен резултат само спам (по едута и всякакви такива с много тръст) като разкараха уебмстърските сйатове и ужас... даже резултати за жиагра имаше... супер ъпдейт беше добре че се усетиха и го оправиха... яхо вадеше полезен резултат още w pyrwite 10 :)
 
Re: От: Г направо се уля

Блинки те ако в ДП са доволни от промените значи Г не си е свършил добре работата - може и по това да се ориентират - реве ли се по форумите значи е верен пътя :)
Да разсея съмненията, там не са само индиански спамари, има и читави уебмастъри, които драпат с доста добри сайтове по търсачките. Еми то няма къде да реват, за момента Гуглето се мъчи с нещо социално, ама не им се отдава. :) Това е най-близкото до това, да си отворен към потребителите.

Е що бе блинки, като си монополист - леко се изменят нещата - но явно има закакво го правят яки спамери с блекхат методи
Там е проблема, не са монополисти, а просто другите играчи не са сериозна конкуренция, което ни връща на твоето мнение за монопола. :)

Няма кой знае какво решение на това. Важното е да стигнат до нещо задоволяващо интересите и навиците на всички - оптимизаторите и потребителите. :)
 
От: Г направо се уля

Блинки, те са в монополистична конкуренция или по просто казано продуктово си дифернцииран и създваш търсене на продукта, който само ти задоволяваш и тогава другите не те интерсуват - справка Apple

П.С. Това са продукти/услуги с голяма потребителска възприемна стойностт, питай 100 човек и първо сингало къде търсят и е ясен отговора, като вкараш това и че задоволяват добре потребносттие, тези продуктово дифернциирани компании - не се притесняват толкова от браншовата конкуренция просто защото удолетвоятват търсенето си а то е търсенето на Гошо, ако имаше гошо 2 3 4 и т.н. еднаквки ей тогава ще е друго :D но пак умните ще се диференцийрат - това е неизбежния подход в 21 век
 
От: Г направо се уля

Изчезнаха ми 2 сайта за услуги от резултатите на Гугъл, а домейните са хубави с ключовата дума. Бяха на първа страница, сега ги няма никакви от месец насам. Лудница :D
 
От: Г направо се уля

Преди около две седмици май бях пуснал една тема за един конкурентен сайт дето беше окупирал първите места и си бяха направили 50 сателита 47 от тях на едно ИП - От около 10 дена го прасна и сега вече няма нито едно първо място разнася го между пето и десето - дали обаче е заради сателитите един Г знае
 
От: Г направо се уля

Аз още миналата година ядох пръчката от тях и до сега продължават да ме бият здраво за всеки един проект. След като ми бухнаха наказание на основния ми сайт който ми правеше приходите незнайно как решиха че и всички други дори и новите които пускам заслужават да получат наказание и да не получават добър трафик от гугъл. За основния правих сума ти промени махнах тагове работи истории изкарах ги от индекса им подавах 4 пъти молби и пак същата история накрая се отказах и го зарязах.

Започнах нови проекти и какво се получи пускаш нещо няма агресивна оптимизация или черно и за 15-20 дни върви добре после режат главата от кръста и до там.

Какво да кажа повече не знам отчайващо е положението за мен поне направо си е трагедия, но гледам да не падам духом и се надявам нещата да се пооправят пожелавам го на всички пострадали.
 
От: Г направо се уля

Аз пак съм на принципа евал съм ти Гугълот и не правя кой знае какво SEO и за сега Панда не ме е яла. Все чакам мечка да ми изскочи от храсталака ама ме подминава. :)
 
Последно редактирано:
От: Г направо се уля

Ровят здраво от поне месец, но според мен този път забиха яко. Нямам промени на позиции, трафика се увеличава. Не пипам нищо по сайтовете при такива промени. Не оптимизирам на макс и винаги оставям умишлени грешки. Единствено натягам социалните мрежи и увеличавам комуникацията. Доста нараства трафика през мобилни. Ашманов скоро каза нещо интересно и правилно в тази посока. Все повече информация ще извличат и все по-малко трафик ще пропускат.
:twisted:
 
От: От: Г направо се уля

... Ашманов скоро каза нещо интересно и правилно в тази посока. Все повече информация ще извличат и все по-малко трафик ще пропускат

Плюсче. Подсети ме за едно вече поостаряло интервю на Ашманов, в което обясняваше как Гугъл е заел навигационната ниша, а Яндекс - транзакционната :)
 
От: Г направо се уля

Google са най-големите монополисти в света. С тея гугъл продукти направо се гаврят с онлайн магазините и афилиейтите. Не им стигаха каретата с рекламите ами и продукти наместиха в резултатите, при това с картинки, че да привличат по-силно вниманието. Не съм фен на фейсбук, дори нямам личен профил, но наистина ще се изкефя ако направят една търсачка и им го сложат в лакомия гъз на гугъл.

Кажете ми къде ви се спира погледът?
 
Последно редактирано:
От: От: Г направо се уля

...
Кажете ми къде ви се спира погледът?

В горния десен ъгъл
nuts.gif
 
От: От: От: Г направо се уля

В горния десен ъгъл
nuts.gif

"You must spread some Reputation around before giving it to strana again."

След 02:00 часа мисловната дейност силно ми се забавя, да не кажа спира... :)
 
От: Г направо се уля

Аз не бих имал нищо против Г Продуктите стига резултатите обаче да бяха реални - Не може да вади за УК пазара китайски магазини с един месец забравено пращане. Повечето потребители не се задълбочават толкова - влизат в моят сайт гледат цена - влизат в продуктите гледат цената на половина и си викат тоя продава много скъпо без въобще да отчитат (поне докато не тръгнат да пазаруват реално или докато не изреват с един месец доставка) че това са съвсем различни услуги.
За проба качих четири продукта в Продукти с гарантирано най добра цена за стоки налични в УК. Сега погледнах статистиката за един месец 0 импресии 0 кликове - и как да има импресии и кликове като при подреждане по цена съм на 10 страница след всичките китайски магазини които въобще не би трябвало да присъстват в тази класация - Това все едно Г. мап да ти вади резултати от щатите и китай като тръгнеш да търсиш услуга на мапа
А отделно че само който не се е борил да качва продукти в Г. продуктс не знае какъв хуй е докато им попълниш всичките щуротии
 
От: Г направо се уля

Май ръчкат нещо и по персонализацията на търсенето. Като не ми изкарва един от сайтовете, но като го потърся през друг браузър излиза на 2 страница. До сега го нямаше никъде от няколко дни.
 
За Google Products не нужно малко повечено оптимизация на Feed-а, като се има предвид, че и самата популярност на сайта в търсачката е някакъв критерии. Един приятел има там фиид, излиза, но честно казано взима малко от трафика. Все пак так се бориш с Amazon, Overstock и големи магазини. Но не спира да пробва. Ако започне да бие някъде по цени и качество, ще му се отличи доста добре продукта там.
 
От: Г направо се уля

Блинки Гугъл продукти на първо място аз на второ - Ако взимаше в предвид класирането на сайта поне малко трябваше да ме прожектира

От преди малко забелязах яко разместване някои сайтове направо потънаха - ще има пак бълбукане ми се струва
 
Re: От: Г направо се уля

Блинки Гугъл продукти на първо място аз на второ - Ако взимаше в предвид класирането на сайта поне малко трябваше да ме прожектира

От преди малко забелязах яко разместване някои сайтове направо потънаха - ще има пак бълбукане ми се струва
Тази вечер яко са вилнели от Google и най-вече - Пандата им. Вижте тук - Another step to reward high-quality sites.

Днес като се събудите, да знаете, че ще забележите много неща, които през нощта са се случили. Всичко си е от панди. Проверете кое как ви върви, защото вчера е било силно местене и отсяване.
 
От: Г направо се уля

Определено се движи всичко. Вчера се появих в серпа 56 позиция, днес пак ме няма
 
От: Г направо се уля

Да за съжаление констатацията ми от нощеска се оказа много вярна - Като гледам и другата тема явно мечката е играла наред
 
От: Г направо се уля

Ще си сложа една икона на панда вкъщи - много ме обича т'ва животно! :D
За една дума се боря от 4-5 месеца и по-напред от #3 не мърдам (а назад много съм скачал). Сега поглемждам - #1 - дано и да се задържи де! А иначе по нито един от другите сайтове няма мърдане... нито нагоре, нито надолу.
 

Горе