ДСК Директ - модул за плащания

SCS

New Member
Здравейте,

Оказа се, че ДСК Директ нямат готов модул, който да предоставят за вграждане.
Някой сблъсквал ли се е с това чудо?

Трябва ми да се напише/интегрира към онлайн магазин.
Приемам идеи/оферти тук или на лични.

Благодаря.
 
Последно редактирано:
От: ДСК Директ - модул за плащания

Ти как точно им зададе въпроса? Пита ги за модул за някой CMS или ги пита дали предлагат услугата "Виртуален ПОС терминал" ?
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Наш клиент с онлайн магазин иска да приема плащания през ДСК директ.
Оказа се, че това, което са му пратили за "вграждане" не е точно модул.
След разговор с човек от банката разбрах, че нямат готово решение.
Даже господинът беше така услужлив да ми даде телефона на SummerCart, които имат разработено решение.
Но те пък са го вградили в тяхната система и не го предлагат отделно ...

Та за това питам дали някой има готов модул и е съгласен да го интегрира срещу заплащане.
 
Re: От: ДСК Директ - модул за плащания

Сайтът е писан на CodeIgniter PHP Framework.
Аз като слушам, май ще трябва да се пише за Вашата система. А защо не се ползва нещо, което да бекъп решение. Друга система, която клиента ти ще върже с фирмената сметка? Може в интернет да има решения, като в тази дискусия: http://stackoverflow.com/questions/10528358/codeigniter-integration-of-payment-module , но мисля, че ще трябва да се отдели бюджет за написването му, ако няма готово решение, както се е установило вече. Хванете някой и го разпитайте колко би ви взел. Вярвам, че ще намерите решение.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Ми тогава хващайте един програмист, API-то на сървица на DSK-а и така. Аз не съм чувал за готов модул разработен за различните CMS-и. Последно от Борика пращаха едни големи PDF-и с инструкции какво заявки да подаваш към тяханта система, а как ще си го направиш в модул си е твой проблем.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Няма как да очакваме банките да имат готови модули за всички възможни CMS-и, нито пък за повечето от популярните. Ако ви дадат виртуален ПОС ще получите и API през което може да приемате плащания - wrapper около него може да се напише от средно-грамотен програмист. Аз лично много бих внимавал на кои сайтове си пиша кредитната карта - предполагам и повечето потребители са така. Като опция за този проблем може да погледнеш какво предлагат ePay и eBG.
 
ДСК Директ - модул за плащания - DSK

Така е, няма начин банките да имат решения за всичко. Даже си спомням, че Иво Апостолов беше писал модула на ЦКБ за Joomla! Или беше в разработването му, не си спомням точно. Така, че това е вече към програмистите, които поддържат сайта. Ако я имат документацията, както каза s1yf0x (но на английски), може да се предложи самите провайдъри на този CMS, нали, пак срещу заплащане, но поне ще е бързо и правилно направено.

Ясно е, че ще има SSL, но въпросът е и бъде така разработел модула, да не се мъчи при някоя сгрешена заяква. Не съм програмист, но от това, което виждам, не смятам, че ще е кой знае каква инвестиция. Въпросът е да го поверите на някой, който познава добре системата ви, както и бизнеса ви. Не за друго, но нещата по-бързо ще се случат. Не, че и някоя фирма, с която ще работите за първи път няма да се справи, но все пак с познати се работи по-добре.

А опцията PayPal? Знам, че може би таксите не са кой знае колко привлекателно, но нещо, което конкретно ви спира освен тях има ли?

Вярвам, че ще имате успех в интеграцията на модул за плащания на ДСК Директ. Пишете тук като започнете да го правите или разработите, ще е доста добро четиво за хора, които ще се сблъскат с този проблем. Също така, замислете се да го пуснете и като продукт, токувиж го избиете.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Предложихме вариант през ePay (интегрира се доста бързо), но клиентът държи да е през ДСК.

Ясно е, че модули не се пишат за нашата система, но все пак 95% от модула може да се подготви от банката и за нас да остане "скачването" така да се каже.
До момента сме интегрирали модули на ePay и ОББ безпроблемно.
В интерес на истината заради съображения за сигурност повечето банки имат готови модули, каръщината е, че ДСК е от тези които нямат.
Това, което пратиха от ДСК, са точно комуникационни протоколи и написването на модул ще ни отнеме време и съответно ще повлияе на цената.

За това питам дали някой е писал или може да предложи вариант със срок и цена.
Или ако знаете фирма/програмист, които имат разработен такъв модул и могат да предложат варианти за интеграция.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания - DSK

А опцията PayPal? Знам, че може би таксите не са кой знае колко привлекателно, но нещо, което конкретно ви спира освен тях има ли?

Значи таксите не са малък проблем, но не е главен.
Интересното е, че сайтът е завързан към централната им база и е пълен с над 9.000 прокукта.
Онлайн е и прави твърди 230-300 уникални посещения на ден, което притеснява и нас и собственика тъй като системата за приемане на плащания не е активна и поръчки не се приемат.
Още в деня на пускането му имаше 4 поръчки за 4 часа след което веднага спряхме приемамнето на нови.

Та погледнато от този ъгъл аз лично бих отпучил сайта максимално бързо, но клиентът е на друго мнение.
От банката явно са му пълнили главата с предимства при ползването на техен модул.
Днес говорих с фирма писала такъв модул. Момчетата ме предупредиха, че процедурата за одобрение е доста тромава.
Пишем - предлагаме - забележки - така няколко пъти - тестове - забележки ... ясна Ви е картинката.

Вярвам, че ще имате успех в интеграцията на модул за плащания на ДСК Директ.
Пишете тук като започнете да го правите или разработите, ще е доста добро четиво за хора, които ще се сблъскат с този проблем. Също така, замислете се да го пуснете и като продукт, токувиж го избиете.

Благодаря. Търсенето продължава.

_
 
Да, PayPal малко гадничко го играят, особено като асоциират сметка с държава. Тогава малко по-детайлно (в негативния смисъл на думата) гледат. Вие реално като техен клиент не би трябвало да ви пречат в правенето на бизнес. Все пак говорим и за тяхна облага, нали?

Предложения??? Може да пусне проект тук, с който да дадеш заданието. Но предполагам, че ще ти се наложи една сериозна среща с представители на IT отдела на банка ДСК, защото ще е нужно доста от нещата да представят, не само като документация, но и като аксеси, портове и прочие.

Вярвам, че ДСК, като всяка иновативна банка би трябвало да откликнат на това. Най-малкото ще имат готово решение, с което да зарадват потребителите на този тип бизнес. А не искам да говоря глупости, но мисля, че тенденцията е да имат и други такива случаи. Все пак сме в Информационната ера, ще е глупаво да си мислиш, че никой няма да прояви интерес в бъдеще, а ти си просто единичен случай, който да пренебрегнат.

Ако не си го направил, напиши им едно официално писмо и им представи случая. Не ми се вярва да имат кой знае какви аргументи да ти откажат или да те забият в заявките "не е толкова спешно". Може даже да направят доста добър PR от това, само да знаят как да го отиграят правилно.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Ще си позволя само като идея да вметна, че можете да направите един последен опит да "разубедите" клиента, като му обясните финансовите измерения на подобно начинание и фактът, че няма никаква гаранция, че утре ДСК няма да променят нещо по системата си и да се наложи спешна преработка на модула. Друг е и въпросът, че с тази инвестиция се "връзват" в някаква степен с тази банка, а не е изключено в един бъдещ момент, да се окаже, че техните условия са крайно неизгодни, спрямо някоя конкурент.

Пожелавам Ви успех! :)
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Малко да вдигна темата и да задам въпроса - електронни/картови разплащания към/през банка ДСК - има ли поне някакво примерно решение за това? Нямам предвид готов модул за CMS а примерен скрипт или нещо подобно.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Има примерен код в инструкциите за интеграция, които изпращат от Борика, но как ще се интегрира в цялостния фреймуорк на сайта вече е задача на developer-а.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Имам инструкции колкото щеш но примерен код - не. Затова и питах дали някой няма такъв.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Имам инструкции колкото щеш но примерен код - не. Затова и питах дали някой няма такъв.

явно ни се разминават представите за примерен код. Не знам да има наличен примерен модул за свободно сваляне в интерент, който ти да препработиш и да го пригодиш за твоя CMS / framework. Разберете, че не всичко в нета е "готово решение", плъгин или модул, който да дръпнеш от сайта и да се наречеш web-developer.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Не съм се изразил правилно. Преди време имах такъв "примерен код" в чист html формат с примерни данни за да се знае правилното попълване на формата. Нямам за цел да взема нещо готово а да разбера къде е грешката в моя модул. Документацията на банката е малко противоречива, затова и в момента обсъждам с тях проблема. Дори направих генератор на контролна сума за да правят тестове ако желаят. Въпреки това системата им винаги ми дава грешки. Последната е:

Invalid parameter length: 'merchant_id'. Expected: 32, actual: 8

Според документацията ТРЯБВА да е във хеширан вид и дължината е 32 символа, в чист вид е 8. Ако не е хеширана стойността тогава получавам Invalid Checksum.
Явно пропускам нещо, затова въпроса ми беше дали има нещо примерно което да погледна.
 
От: ДСК Директ - модул за плащания

Не е ли по евтино да си купиш от Екстенса Девелопмент - готово наравено
 

Горе