Давам 3000 лв. на Поръчител

Това е форум за "Предприемачи"

Според мен това не е мястото нито пък начина за справяне със ситуацията ти. Пожелавам ти всичко добро и бързо да се измъкнеш от кашата
 
Абе фактът, че няма нито роднина, нито познат приятел да му бъде гарант, е красноречив, че много е потънал. Пък това, че си готов да платиш 1/3 от кредита на гарант е направо доказателство, че е сламка за давещ се човек. Може парите да му трябват да замине за чужбина, еди търси подписи после... Колега, 9к лева не са още задължения, които биха ти съсипали живота, не тегли повече, защото от тук нататък може да станеш роб или да заробиш някого.
 
Ясно е, че живота е труден, обаче това да дадеш 1/3 от това което дължиш на някой, просто ей така, как да ти кажа си отива малко на измама. След 3 месеца, ще даваш 5000 лв за да изтеглиш 15 000 лв ли?
По-добре помисли как да увеличиш доходите си - 9000 лв не са малко не са са и много. Не споменаваш дали имаш здравни проблеми, ако нямаш можеш да потърсиш някаква почасова работа, общ работник събота неделя, все нещо трябва да можеш да правиш. Просто се опитай да си намалиш задълженията, не да трупаш още още по-малко за неща за вкъщи, освен от първа необходимост.
Желая ти успех и бързо да си стъпиш на крака, но не това правилния начин според мен :)
 
С извинение, обаче трябва да си пълен дебил, за да станеш гарант на някой който не си виждал никога. Хората роднини и приятели прецакват, а за някой случаен човек да не говорим...

След това - имаш 3 кредита. Както казаха колегите никоя банка няма да ти откаже да ги рефинансира, предвид че ще вземе по-голяма лихва за тях. Обаче ти искаш да изтеглиш още пари. Това ти е големия проблем. Искаш да изтеглиш още 2300 а да дадеш още 3000 на някой???

Че очевидно нямаш грам понятие от финанси, така е. Какви са тези толкова важни неща за вкъщи, че да искаш да се набуташ с още 3000 заради тях.

А чудно ми е от къде ще се вземат трите хиляди за гаранта? Или за тах ще намериш друг гарант който да ти ти подпише нов кредит ама на него ще дадеш 5. Ми то стана схема на Понзи.

Казваш на каква сума те осигуряват. Това няма никакво значение за никой, освен за банката. Обаче я се замисли тези пари които ти остават стигат ли ти. Пушиш ли? Пиеш ли? Опитай се да намалиш до минимално разходите, после да почнеш да погасяш двата потребителски кредита. Що се отнася до ипотеката - явно имота който си наследил е по-скъп от ипотеката. Замисли се трябва ли ти? Ако не ти трябва го продай и разкарай заемите. Замисли се дали този имот ти е по джоба. Дори и да приемем, че си го изплатил, какви разходи има, може ли да ти донесе приходи? Тоя имот що не го дадеш под наем? Така ще влязат свежи пари в джоба ти. Масово всеки един имат даден под наем може да ти носи доходност колкото месечна вноска по ипотека. Така реално все едно един от кредитите го нямаш. Накрая имота си остава за теб а някой наемател ти го е изплатил.

Има нещо криво в тази история, определено, но ако е истина, далеч не си затънал. Просто трябва дисциплина и култура.

Кажи какви са нещата за вкъщи, да те разубедим за тях.
 
Баси схемата!
Някой трябва да е яко луд, за да се върже.
 
Какво работиш бе момче! Ако си стабилен, поискай от шефа си и да ти удържа от заплатата, ще се заробиш, но поне и той няма да има интерес да ти бие шута докато не изплатиш всичко!
 
Пич ти си по зле и от жена ми! Единствения вариант да ти даде някой кредит е да е лихвар или да ти го даде срещу записна заповед за поне 15000 лева (или отгоре). Препполагам за пръв път чуваш за сложна лихва и какво ще стане с човека дето "ще те гарантира", ако се усереш. А щом има банки дето ти отказват, значи си много зле. Без да се подигравам, обаче в Америка хората доста си пазят кредитната история. Там може да вземеш примерно 30 хиляди и да не ги върнеш, ще те молят, ще ти свалят на по - ниски суми, обаче по важното е, че кредитната ти история ще е осрана завинаги и живот за теб там няма да има. Тука в България банките са по зле.
 
Не съм фейк.. Не виждам защо някой да не се навие, при положение, че получава сумата ей така, Предполагам, че трябва да се отиде при нотариус и да се подпише нещо като гаранция, че няма да измамя. Ясно ми е, че никой няма да се навие без подобно нещо, естествено.

Какво рискува ли? Рискува той да ти изплаща заема за 3 000лева, никой разумен човек(освен твой роднина) няма да се навие. Съжалявам за положението в което си изпаднал, но най-добре продай имота и си купи по-малък след като изплатиш заемите.
Някога когато можеш да си позволиш ще си купиш по-голям. :)

Това е най-добрият съвет които мога да ти дам.
 
Стига с тези схеми, затягаш колана и яко бачкане/мислене, докато изплуваш. Имаш компютър, имаш и интернет, оправдания всеки може да си измисля. Успех;)
 

Горе