Дайте да се изясним

Moko

Well-Known Member
Започна да ми писва от ситуацията!! То не може така!! Човек ще реши да се отдаде на тъй сладък творчески мързел за 2 години и като се върне, що да види - то всичко си ебало майката!!?! Е, не бива така!

Повечето знаят, че съм в хазартната ниша - направиха некъв недоизмислен и недоприет закон за хазарта в интернет.
ХУУУУУ. Търся си нова ниша.
Харесвам си хапченцанцанца на КешБъ. Правя си блог, оформям го, идеална тематика, супер име.
Вчера влизам във форума и като с мокър парцал ме удря темата "МИНИМУМ 5000 лева акт заради КешБъ" . "ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙ!" ми е първата мисъл. Ама такова, хубаво, селско, сливенско-ямболско-бургаско ВЪЙ, сещате се!
Все тая - темата е 16 страници и не ми се чете, 100% е пълна с глупости, дори и аз да не съм участвал в нея.

Миналото лято започнах да се занимавам (за кратко) с качване по хотфайл и т.н. Те взеха, че измислиха ACTA и всички хостинги се насраха.

Какво остана, питам аз? Повечето неща, за които се сещам са блекхат и са меко казано гадни, 'щото с такава помия ни заливат всеки ден ...

Дайте да се изясним каква е ситуацията в момента, в България, в общността на ЕС. Какво можем и какво не можем, и за какво ще бъдем разстреляни?



Хазарт - все още действа, докато не си приемат гадния закон и не ни отрежат.
Споделяне на файлове - мъртво.
Реклама на всякакви хапчалъци - прекалено рисковано, явно не един е получавал заплахи от КЗП.
AdSense - Google са тъй добри да се отчитат до стотинка пред ЕС, тъй като европейския им гъз е в Ирландия. Да се занимаваш с AdSense значи да излезеш на светло и да плащаш данък печалба, а там нещата са прекалено сложни за едно просто физическо лице. (между другото данък се плаща и за AdWords...)


Как да правим пари, подяволите?!
 
От: Дайте да се изясним

Като мен.
Аз затова зарязах и фирма, и ддс.
Макар че и тук се опитват да се набутат.
Но поне си на чист въздух. И хапваш прясно и всусно. ;)
 
Re: От: Дайте да се изясним

За хазарта не знам как не съм чел темите ама за хапченцата го отмениха оня закон и ако се води хранителна добавка не лекарство нищо не мое ти кажат.

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=14713&page=16&p=292280#post292280
И аз нямам много опит в хазарните сайтове. Едно време имахме, но тъкмо ги пуснахме като отделен проект за USA и ги резнаха. Беше голямо цакане на големите казина във Вегас, Тексас и други градове на хазарта и забавлението. От тогава не следя и нищо около тази ниша, камо ли тук. Последно време разбрах, че и Mastercard се е отказала от това да обслужва този тип сайтове.

За хебалите, няма никакъв проблем. Явно едно време е имало, защото ни е скапано законодателството и работи за определени хора и картели, но сега според последните приети закони, няма никакъв проблем. Поне така парадират. Лекарствата не попадат в това. И най-вече за БГ. baet.bg/art51
 
Последно редактирано от модератор:
бает не заслужават линк от тук не направиха нищо за Вецков като му трябваше помощ... той даже и "благодари" за това че НЕ направиха нищо...

тази асоциация е напълно безполезна смених заглавието на темата щото на никой не му се чете

иначе закона е отменен още преди една година Брой 18 на държаване вестник от първи март 2011

Член 51 е променен (синхронизиран с европиското законодателство) от една година сигурно във всички теми една по една трябва да го пусна :) онзи ден го пусках

http://lex.bg/laws/ldoc/2135513678
Чл. 51. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Забранява се предлагането и продажбата чрез сключване на договори за продажба от разстояние на лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание.
 
От: Re: Дайте да се изясним

бает не заслужават линк от тук не направиха нищо за Вецков като му трябваше помощ... той даже и "благодари" за това че НЕ направиха нищо...

Изобщо имаме ли читава организация, която да защитава членовете си, а не да гледа как да се налапа за сметка на членовете
 
бает не заслужават линк от тук не направиха нищо за Вецков като му трябваше помощ... той даже и "благодари" за това че НЕ направиха нищо...

тази асоциация е напълно безполезна смених заглавието на темата щото на никой не му се чете
Мислех да го пусна от уважение жив линк, но сега като се замисля си прав. Не мисля, че трябва да ги има, ако не си изпълянват задълженията.

Та на въпросите на автора на темите, като цяло това е организацията, която трябва да дава всетлина върху тях. Няма кой друг, ние даваме съвети на база опит и прочетено, както и се допитваме до последните гласувани и приети закони. Но реално това трябва да се прави от независима огранизация с такава насоченост, защото аз и който и да е не е в състояние да знае всички закони касаещи IT сектора, интрнет търговията и всичко свързано с изкарването на пари онлайн по легален начин.
 
Тук да спомена и специални благодарности към baet.bg , които след като бяха запознати със случая съвсем отговорно не ми обръщат внимание от 2 години насам.

ето да не каже някой нещо че си измислям
 
От: Дайте да се изясним

Значи хапчетата остават. Хм....
А някой може ли да сподели с адсенса как е? И най-вече за данъците... Някой да са търсили от НАП?
 
От: Дайте да се изясним

Значи хапчетата остават. Хм....
А някой може ли да сподели с адсенса как е? И най-вече за данъците... Някой да са търсили от НАП?

По мои наблюдения много хора си взимат пари от гугъл без да плащат данък. Скоро четох в един форум за счетоводни услуги (няма да спомена името), че може да те хванат при следните неща:

1. Гугъл си плаща ДДС-то само в Ирландия. В България то не се плаща.
2. Трябва да се направи всеобща ревизия на банките от страна на НАП.
3. Гугъл изпраща информацията (Тази информация, която всеки го е страх и група счетоводители наплашиха хората за да могат да си продадат услугите и да вземат на хората и малкото пари, които изкарат по честен начин) само имената ви и евентуално идентификационен номер.

Важно заключение! Това да те хванат и да ти сложат глоба, че получаваш пари от Гугъл е по малко от 0,01 %

Очаквам отново големите счетоводни играчи да изнасят своите теории :)
Искам с този пост да дам малко надежда на повечето от форума, които искат или са се отказали от Гугъл.

Ако все пак ви е страх имам познати, които са декларирали дохода като друг доход и са платили само 10% от прихода. Няма нито една глоба нито едно обвинение от страна на НАП.
 
От: Дайте да се изясним


благодаря :}
Днеска се ровичкам напред-назад и ми се струва, че ще се регистрирам в Clickbank или в CommisionJunction. Като гледам колко много продукти има там... От пиле мляко :) А и има всякакви ниши
 

Горе